in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

My Handbag Fetish

Het is je waarschijnlijk nog niet ontgaan: ik hou van handtassen. En als ik specifieker mag zijn: ik hou van mooie designer handtassen. Wanneer ik een designer handtas aanraak, voelt de hemel een stukje dichterbij.  En wanneer ik een designer handtas kan kopen (wat te zelden gebeurt), maak ik een vreugdedansje met iedereen die in de buurt is.

Als arme student had ik mezelf beloofd dat ik met mijn eerste loon een designer handtas zou kopen. Ik wou een tijdloos model, dat ik zowel nu als over vijftig jaar zou kunnen dragen. Uiteindelijk kocht ik met mijn derde loon mijn eerste stukje heerlijkheid. Op oudejaarsavond kocht ik in Parijs op de Champs-Elysées in de Louis Vuitton flagship store de Speedy 35 in damier ebène. Ik kon mijn geluk niet op.

Check mijn vreemde froefroe
Check mijn vreemde froefroe en de klauw. Niemand ging die zak stelen!

En sindsdien ben ik verslaafd aan het vakmanschap van designer handtassen. Je betaalt altijd meer voor de naam dan voor het stuk leer, maar dat moet je helaas erbij nemen. Aangezien ik nog altijd geen goudmijn ontdekt heb (wanneer zal dat gebeuren), heb ik een ellenlange wishlist, gevuld met designer goddelijkheid. Om het overzichtelijk te houden, is hier mijn top 3!

 • Givenchy – Antigona

Givenchy zit weer aan de top! Meer dan 50 jaar geleden ontwierp het couture huis de jurk voor Breakfast At Tiffany’s, en dit jaar mochten ze de huwelijksjurk van Kim Kardashian creëren. Ik maak mezelf geen fabels wijs: ik zal me nooit een jurk van Givenchy kunnen permitteren. Maar de Antigona: die ligt nog net binnen mijn bereik.

Givenchy Antigona glossy leather Handbag

In het rood, in het zwart of in het blauw: het kan me niet schelen. De Antigona ziet er in elke kleur verrukkelijk uit. Daarnaast voldoet hij ook aan mijn andere voorwaarden: hij sluit met een rits en hij heeft een lange shoulder strap.

 • Chanel – Boy Bag

Chanel heeft een nieuwe legende gecreëerd. De Boy Bag is vernoemd naar de grote liefde van Coco Chanel, Boy Capel. Met de Boy Bag krijg je een moderne twist op dé klassieker der klassiekers: de Chanel 2.55.

f2ba2d3bb3ee6bc4_J13334206111442784_3.preview

Op mijn wishlist staat de zwarte, quilted Boy Bag en dan nog liefst in de maat large. Maar aangezien Chanel elk jaar de prijzen doet stijgen (ter vergelijking: in 2009 betaalde je 1890 euro voor de lambskin large classic flap. Nu kost diezelfde tas 3100 euro) en ik dit ontzettend oneerlijk vind, weet ik niet of ik het ooit over mijn hart – en geweten – krijg om zoveel geld aan een tas uit te geven.

 • Proenza – PS11

De PS1 vond ik oké, maar de PS11 is kwijlen met de mond open. Het is geen tas voor de ego-trippers onder ons, maar de verfijnde details maken hem net speciaal genoeg. Deze tas heb ik nog nooit in het echt gezien, maar hopelijk voelt het leer ontzettend zacht aan.

PROENZA-SCHOULER-PS11-CLASSIC-LEATHER-SHOULDER-BAG2

Designer handtassen koop ik meestal in een echte winkel, omdat ik het hele proces wil meemaken. Ik wil de tas met mijn eigen ogen zien, ik wil de verkoper veel vragen kunnen stellen en na het betalen, wil ik die tas onmiddellijk in mijn handen hebben. Ik heb zo mijn vaste plaatsen waar ik een handtas koop. In Frankrijk ga ik naar Printemps en Lafayette. In Nederland is dit de Bijenkorf en Shoebaloo. En in Londen bezoek ik Harrods en Selfridges (met een uitgesproken voorkeur voor Harrods). Uiteraard kan je ook terecht in de winkels van het merk zelf. En aangezien ik graag een citytrip maak, koop ik nooit een designer handtas in België.

Om vooraf de prijzen van je droom-sjakoche te kennen, kan je een kijkje nemen op de webshops van die eerder vernoemde winkels. Chanel, Dior, Hermès en Céline zijn buitenbeentjes, want zij weigeren online handtassen te verkopen. Om hun prijzen te ontdekken, moet je Purseforum bezoeken.

Hoe staan jullie tegenover designer handtassen? En welke exemplaren staan op jullie wishlist?

67 Comments
 1. BeautyLoves

  26/10/2014 09:02

  Ik heb er een paar, dus ik ben pro
  Kwalitatief zijn ze allemaal en ik moet zeggen dat ik liever een dure tas koop dan veel goedkope tassen. Mijn collectie is dan ook klein, maar fijn

  • Jasmijn Cherubijn

   26/10/2014 10:33

   Ja, dat herken ik! Als tiener kocht ik wel elke maand een handtas in de H&M, maar nu spaar ik totdat ik een duurder exemplaar kan kopen. En de kwaliteit is inderdaad ongeëvenaard.

 2. Akosua

  26/10/2014 09:51

  Altijd geweldig, dure tassen kijken én kopen. Ik ben heel voorzichtig begonnen met relatief goedkope designtassen van Michael Kors en Rebecca Minkoff. Maar nu heb ik toch mijn oog laten vallen op een Mulberry.

  • Jasmijn Cherubijn

   26/10/2014 10:34

   Rustig opbouwen is altijd goed Ik heb ook een paar Michael Kors handtassen, en vind de kwaliteit wel heel goed!

 3. Laura, Runway World JL

  26/10/2014 10:24

  Givenchy vind ik echt prachtig! Zelf hou ik er ook wel van, maar kan het nooit over mijn hart krijgen zoveel geld te geven aan een handtas, terwijl er nog veel dingen op mijn lijstje staan die minder kosten.

  • Jasmijn Cherubijn

   26/10/2014 10:35

   Wacht totdat je begint te werken, haha! Vroeger kreeg ik het ook niet over mijn hart om zoveel geld aan een handtas te spenderen, maar wanneer er meer geld op je rekening staat, wordt de verleiding heel groot.

 4. bymarlayne

  26/10/2014 10:41

  Die tassen van Givenchy zijn echt prachtig! Zelf zou ik wel heel graag een handtas van Michael Kors in het model Selma willen hebben.

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:20

   De Selma heb ik ook, en ’t is inderdaad een aanrader! Ik heb de maat medium, maar als ik het opnieuw zou kunnen doen, dan zou ik de large kiezen. Door zijn boxy shape krijg je niet zo heel veel in de medium.

 5. Lys

  26/10/2014 10:53

  Ik ben totaal geen kenner van designertassen, maar die van Proenza Schouler staat hier toch ook al even op de wishlist :p

 6. Liese

  26/10/2014 10:57

  Oh, die Chanel boy Ik denk niet dat ik ooit zo lang zou kunnen sparen om een designer handtas te kopen, maar ik kan er alvast van dromen :p

 7. Kirsty

  26/10/2014 11:14

  De Chanel Boy Bag vind ik ook wel erg mooi! Op de een of andere manier begint mijn hartje altijd sneller te kloppen van Chanel tassen hihi!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:21

   Bij mij ook! Maar de Boy is mijn absolute favoriet. Toen hij gelanceerd werd, was ik onmiddellijk verkocht.

 8. Michaela

  26/10/2014 11:24

  Ik zit maar al te vaak te kwijlen op het purseblog bij al die mooie en luxe tassen! Een Antigona en een boy bag staat zeker ook op mijn wishlist, ooit zal de dag komen dat we er een hebben!

 9. Mademoiselle Sophistiqué

  26/10/2014 11:31

  oh my, wij hebben zohard dezelfde stijl de boy bag is mijn ultieme droomtas, ooit haal ik hem in huis verder wil ik ook nog graag de ps11, de pararty van chloe, de trio van Celine en de rockie van Alexander Wang. Oh en de pliage cuir van longchamp natuurlijk. Nog even sparen dus :p

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:25

   Woeh, lange lijst! De Rockie is echt een aanrader. Ze hebben een jaar geleden de piping veranderd en de nieuwe verslijt inderdaad niet. Mijn Rockie heb ik al ontzettend veel gebruikt en hij ziet er nog altijd tiptop uit.

 10. Chinouk

  26/10/2014 11:58

  Ik heb één designer tas, de Louis Vuitton Speedy 30 in Monogram! Gehad van vriendlief en hij betekend veel voor me, zowel vriendlief als de tas haha. Ik ben er superzuinig op. Ik wil er nu graag een mooie portemonnee bij, dus dat is eventjes sparen. Al heb ik ook mijn oog laten vallen op Christian Louboutins pumps, dus ik moet prioriteiten stellen. Ik heb eerlijk gezegd geen enorme tassen fetish, maar ik kan ze wel erorm waarderen! Die Boy Bag van Chanel is echt een plaatje, maar ik kreeg een steek in mijn hart toen ik het prijskaartje á €3100 zag, oh my

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:26

   Pijnlijk, hé. En dat is dan nog voor de gewone versie. Als je een specialeke wil zoals op de foto, kost ie nog meer.

 11. nenacecilia

  26/10/2014 12:18

  Mijn droomtassen zijn de Trio van Céline en een tas van Mulberry (liefst eentje van de Cara-reeks)

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:27

   Ja, de Cara-reeks vind ik ook heel leuk! Die kleine leeuwen-kopjes zijn zo lief.

 12. Kiss & Make-up

  26/10/2014 12:40

  Ik ben niet zo’n handtassenmadam. Ik heb maar 2 ‘goeie’ handtassen, eentje van Desigual en van de andere weet ik zelfs niet eens wat voor merk het is.

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:27

   Was ik ook maar zo Het zou me veel geld besparen, haha!

 13. Mica (Sciencekoekje)

  26/10/2014 16:13

  I loooooove handbags. I often find myself staring at other peoples handbags in the train. I am convinced that probably a lot of people think by now i am a professional handbag thieve because of my obsessed stares ;). I could not agree more that the quality difference shows. All my handbags are real leather and decent quality but i do not own a real designer one yet. I started to earn real money about 3 years ago but since then i have bought a house, got married etc. long story short, the designer bag will definitely still come and i can’t waaait.

 14. Maaike

  26/10/2014 16:37

  Aah, mooi! Zó leuk, designer tassen! Ik vind de PS11 ook héél erg tof! Verder ben ik helemaal weg van Rebecca Minkoff, Alexander Wang, Mulberry en 3.1 Phillip Lim tassen!

 15. Lieselot

  26/10/2014 16:45

  Zalig, een echte Louis Vuitton (heavy breathing!) :D! Ik vind de tassen van Michael Kors super mooi, en de iets prijzigere Céline Luggage bags!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:33

   Ja, ‘k heb hem nog kunnen kopen voor de prijsverhoging. Nu zou ik echt geen 675 euro aan een stuk stof kunnen uitgeven. En over de prijs van de leren versie ga ik zelfs zwijgen . Het ironische is dat ik hem bijna nooit draag, omdat ik altijd denk dat de mensen denken dat hij fake is. Bon, misschien moet ik me minder aantrekken wat mensen denken.

 16. Mjay

  26/10/2014 17:44

  Soms ben ik blij dat ik geen handtassen fetish heb (vooral als ik de prijzen zie) maar soms ook niet (wanneer ik dit artikel lees en eigenlijk bijna niet weet waar je ’t over hebt) Ik heb het veel meer op schoenen, geen idee waarom. Wel heb ik een Michael Kors en ik ben eigenlijk zo tevreden met die tas dat ik geen andere wil, haha. Maar uhm die PS11 laat mijn hartje wel sneller slaan, oh boy!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:35

   Ja, vroeger was ik ook een schoenen-madam, maar toen dacht ik: die gaan verslijten, dus ik investeer mijn geld beter in iets wat waarschijnlijk nooit zal kapot gaan. En toen maakten de handtassen hun intrede En als ik ooit een ton geld nodig heb, kan ik ze makkelijk doorverkopen.

 17. Melissa

  26/10/2014 19:10

  Oeeh, zo mooi. Hele mooie tasjes allemaal. Wat cool dat je je Louis Vuitton tas ook echt in de flagship store in Parijs hebt gekocht, haha!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:36

   Ja, ’t was een speciaal moment. Er stond wel een wachtrij om binnen te geraken, maar ik had het ervoor over.

 18. julia

  26/10/2014 19:19

  wauw wat een mooie tassen allemaal!
  Leuke blog heb je zeg
  Ik kijk uit naar je volgende artikel!

  xx julia

 19. Jasmine

  26/10/2014 20:27

  Oh Antigona, hoe klassevol en liefst de zwarte variant! Had ook al gemerkt dat dure merken eerder hun prijzen weglaten, misschien ter voorzorg zodat mensen geen hartaanval krijgen Wat een prijsverschil met 2009!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:37

   Vind dat eigenlijk echt belachelijk, want je wil toch weten hoeveel je moet sparen? Maar bon, leve purseforum!

 20. Sara - Window On My Wardrobe

  26/10/2014 21:02

  Aah you speak my language girl! Ik weet niet wat het is, maar als ik zo’n mooie designertas zie begint m’n hartje echt sneller te slaan. Ik heb zelf een kleine collectie, maar ik ben er wel heel fier op! Zowat alle modellen die jij hier laat zien staan op mijn wishlist, en dan nog een paar andere erbij zoals eens Mulberry Alexa en een Céline Mini Luggage!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:38

   Heb echt al op het punt gestaan om een Luggage te kopen, maar ik vrees dat het geen tijdloos model is. En als ik aan doorverkoop-waarde denk, dan wil ik enkel tijdloze modellen.

 21. Ja een Chanel Boy en Philip Lim is bij mij wel welkom. Maar ik weet niet of ik het ooit over mijn hart zou krijgen om zo’n bedrag aan een tas te geven. Hoe graag ik ze ook zou willen

  x Aurélie

 22. saarenzo

  26/10/2014 21:27

  Die van Givenchy is erg mooi! Helaas liggen die tassen ver buiten mijn bereik. Misschien als ik na mijn studie een echte baan heb.. Ik vind de tassen van Céline vaak ook heel mooi. Momenteel heb ik een tas van Smaak Amsterdam. Niet zo mega duur als de tassen uit dit artikel, maar ook een heel mooie las van goed leer.

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:40

   Ja, ik vind het ook sowieso belangrijk dat een tas uit leer gemaakt is. Ze gaan dan veel langer mee. Als student kon ik me ook geen dure tassen veroorloven, hoor. Maar wanneer je begint te werken en ook heel graag designer handtassen ziet, dan begint het toch te kriebelen

 23. Chahrazad

  26/10/2014 21:58

  Ge-weldige tassen. Ik neem het je niet kwalijk. Ikzelf heb een Celine bag op mijn wishlist staan. Some day, it will be mine haha.

  x

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:41

   Ik hoop het ook voor jou! Céline tassen zijn prachtig.

 24. Jana

  26/10/2014 21:58

  Ik heb eigenlijk heel weinig met tassen maar wauw die laatste!

 25. Jana

  26/10/2014 23:25

  Oh, ze zijn alle drie echt geweldig! Dat is ook mijn plan: om met mijn eerste loon een designer bag te kopen. Ik moet wel eerst nog bijna 2 jaar studeren dus een echte wishlist opstellen doe ik bewust niet want anders word ik te ongeduldig
  Maar uw eerste designer bag kopen op Oudejaarsavond, in Parijs, het lijkt mij echt fantastisch!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:42

   Als ik iets doe, dan doe ik het ook goed, haha! We hadden toevallig een citytrip naar Parijs gepland, en toen dacht ik: ik kan ‘m evengoed daar kopen.

 26. Natasja

  26/10/2014 23:40

  Leuk zeg! Ik heb zelf best veel handtassen, maar ik ben niet zo van de designer handtassen. Ik vind ze niet allemaal per se mooi en dan is het voor mij ook niet de moeite. Zeker niet voor die prijzen.. dan zou ik ook echt bang zijn om het te beschadigen. Ik heb een paar enkele duren tassen, maar ben verder niet van de designer tassen. Wie weet. Als ik ooit ga werken. Misschien neem ik het dan ook wel over.. maar waarschijnlijk niet

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:44

   Haha, ik ben obsessief beschermend met mijn handtassen. Ze mogen nooit op de grond staan, regen probeer ik te vermijden, ik wil niet dat iemand anders ze gebruikt, ik heb een hele doos met bescherm-producten staan … Het zijn mijn kindjes

  • Natasja

   04/11/2014 15:40

   Nou ik heb dus een paar dure tassen.. en nu zit er op eentje een paar krassen. Ik weet niet wat ik ermee moet. Enige tips? Het is saffiano leer. Ik ben opeens heel bewust van hoe ik loop en met m’n tas beweeg. Ugh. Gewoon rond smijten met dat ding is veel fijner. Nog een reden om voor goedkopere tassen te gaan :’)

  • Jasmijn Cherubijn

   09/11/2014 15:01

   Ai, ik vrees dat een kras in saffiano leer niet meer goedkomt! Is het een diepe kras of meer oppervlakkig? Misschien kan je proberen een goeie voedende crème aan te brengen? Het leer zwelt dan wat op, en dan zou je het minder moeten zien. Saffiano leer is nochtans heel sterk. Ben je al in de winkel gaan klagen? Met mijn Michael Kors handtassen ben ik helemaal niet voorzichtig, en ik heb nog geen problemen gehad. Misschien is het een fabricage-fout?

  • Natasja

   10/11/2014 13:37

   Hm, hijs in de VS gekocht.. *huilie* het is wel een oppervlakkige kras zo toen ik langs de muur in mijn smalle trappengang ging.. oeps… daar hoef ik normaal niet op te letten met mijn andere tassen dan kom ik gewoon overal tegenaan *kluns* Ik ga t blijven proberen met die creme.. bedankt!x

 27. Kim / Vintage & Beauty

  27/10/2014 09:23

  Oh wat zie ik veel moois I love bags! Helaas zijn designer tassen net wat boven mijn budget. Daarom ben ik helemaal into vintage tassen

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:46

   Ja, vintage tassen zijn ook heel leuk! Zij hebben al een verhaal en zijn meestal ook uit heel goed materiaal vervaardigd.

 28. Marleen

  27/10/2014 11:46

  Waauw! Prachtige tassen. Vooral de Chanel Boy Bag vind ik heel gaaf! xx

 29. AMEN. I totally feel you! Ik heb mijn eerste Chanel tas gekocht van mijn zuurverdiende vakantiegeld en I’m still in love with her. Zij is mijn derde kind

 30. DQ

  27/10/2014 14:10

  Aah wat leuk dat je van je derde loon die Louis Vuitton hebt gekocht (en op de Champs-Elysées nog wel!). Dan wordt de tas nog net wat specialer! X

 31. Mayara Esther

  27/10/2014 15:31

  Aan de ene kant denk ik van ‘ja, ik ga het geld niet ervoor uitgeven’ maar aan andere kant wil ik al te graag de Galliera Pm Damier Azur en een Speedy van Louis Vuitton.

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 08:49

   Een tip die ik je kan geven: koop ze zo snel mogelijk. Louis Vuitton is ook begonnen met zijn prijzen omhoog te doen, en het zou spijtig zijn als je meer geld voor dezelfde tas moet uitgeven. Drie jaar geleden betaalde ik 500 euro voor de Speedy. Nu kost ie 675 euro, auw.

 32. Birte

  29/10/2014 19:03

  Ik vind die Antigona van Givenchy prachtig! Op mijn wishlist staat zowat elke handtas van Céline. Gimme gimme gimme!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.