Goed nieuws, jongens en meisjes: sinds mijn vorige blog-fase (een tweetal jaar geleden) heb ik bijna een acne-vrije huid. Ik krijg zo nu en dan nog een hormonale pukkel, maar de grote clusters zijn verdwenen. Feest!

Momenteel volg ik nog altijd mijn anti-acne routine, maar ik heb ook een aantal nieuwe producten in mijn routine geïntroduceerd. En wat blijkt: de meeste van mijn favorieten komen uit Zuid-Korea! Mijn geboorteland is een onuitputtelijke bron van innovatieve skincare en make-up producten. Op de koop toe zijn de prijzen heel schappelijk en krijg je altijd een high-end verpakking. Hieronder vind je een aantal van mijn favorieten.

Missha – Time Revolution The First Treatment Essence >> +/- 20.00 euro

Mijn eerste en grootste SoKo-liefde: deze essence van Missha. Een essence komt na toner en voor serum, en biedt eigenlijk het beste van beide werelden. Het heeft de vloeibare textuur van een toner, maar de hoge concentratie antioxidanten en vitamines van een serum.

In het begin dacht ik: da’s een verkoperspraatje. Dat spul zal niets uithalen. Maar wat blijkt: dit is mijn grootste redder in nood. Vroeger had ik elke winter last van een gedehydrateerde huid, maar sinds ik een essence gebruik, is mijn huid nooit meer droog.

In deze essence zit fermented yeast extract (oftewel gefermenteerde biergist). Blijkbaar is dat een vitamine B-bom. Daarnaast bevat het ook niacinamide (vitamine B3).

Gewone verpakking vs limited edition
It’s Skin – Power 10 Formula VC Effector >> +/- 7.00 euro

Nog één van die uitvindingen uit het Verre Oosten: ampoules. Naar het schijnt zijn ampoules serums op speed. Persoonlijk merk ik weinig verschil op tussen ampoule en serum, maar deze ampoule is één van mijn favorieten.

VC effector bestaat uit vitamine C (= VC) en green tea. De textuur is licht, de geur is goddelijk. Mijn huid slurpt het product op, en is er gek op.

Mijn hyperpigmentatie is een beetje verminderd, en mijn rode kaken lijken bijna normaal. Kort samengevat: mijn gezicht ziet er algemeen gesproken egaler uit. Top!

It’s Skin – Power 10 Formula CO Effector >> +/- 7.00 euro

Dit is de bestseller van It’s Skin, en ik begrijp waarom. Deze ampoule versterkt het collageen (= CO) in onze huid. Het tweede ingrediënt op de lijst is Hydrolyzed Extensin, een ingrediënt dat de huid serieus hydrateert.

De CO Effector is een basic product, dat zijn werk prima doet. Niet te veel prullen, enkel en alleen een product dat de huid hydrateert met gegarandeerde resultaten op lange termijn.

SCINIC – Real Peptide Ampoule >> +/- 10.00 euro

Peptides zijn de nieuwe chou’kes in beautyland. Peptides hydrateren de huid, doen rimpels bijna verdwijnen en maken de huid weer elastisch.

Ik had nog nooit een peptide-product gebruikt, totdat ik The Ordinary Buffet kocht. Die vond ik al fijn, maar deze SCINIC ampoule vind ik nog veel beter. Mijn huid is op en top gehydrateerd en mijn fijne rimpels zijn bijna verdwenen.

COSRX – AHA/BHA Clarifying Treatment Toner >> +/- 10.00 euro

AHA’s en BHA’s: ik ben er gek op. Dit zijn dé ingrediënten die mijn huid puist-vrij houden. Meer info over AHA’s en BHA’s vind je hier.

Ik ben niet de grootste fan van toners, maar COSRX is de uitzondering die de regel bevestigt. Dit product heeft een heel lichte textuur, en bevat zowel AHA als BHA. Dat spaart me de ellende van twee verschillende producten te gebruiken.

Op de koop toe zitten er maar 11 ingrediënten in deze toner. En hoera: ze zijn alle elf geen brol! Het motto van COSRX is dan ook: “Maximize the good, Minimize the harmful”. Ik vind dat fantastisch. Elk merk zou deze visie moeten toepassen. Nu wil ik het volledige assortiment van COSRX proberen!

(C) COSRX

Een obsessie met skincare: blijkbaar is het ‘nature’, en niet ‘nurture’, bij de Aziaten Ik geloof dat deze producten bij iedereen werken, maar dat de meeste producten gericht zijn op specifieke Aziatische huid-problemen (bijvoorbeeld weinig producten tegen wallen onder de ogen, maar wel veel tegen hyperpigmentatie). Hoe dan ook: het is zeker en vast de moeite waard om iets uit te proberen.

Hebben jullie al Koreaanse skincare gekocht?