in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

My make-up stash & storage

Jazeker, je ziet het goed: ik ben terug! De twee weken verlof zijn voorbij gevlogen en vanaf nu schrijf ik weer één blogpost om de dag. Eerst het “slechte” nieuws: er komt geen London shoplog. Ik wou mezelf testen en zien of ik aan de verleiding kon weerstaan, en het is me gelukt!

Niet getreurd: vandaag open ik feestelijk het nieuwe blog-seizoen met een post bomvol foto’s. Hou u vast aan de takken van de bomen, haal de curieuzeneus in uzelf naar boven, en kom snuisteren in mijn stash.

make-up storage ikea alex and ikea malm

Ik heb geprobeerd alles op video te krijgen, maar dat is faliekant mislukt. Dus bij deze krijg je het geheel op foto met uitleg! Eerst wat info over het meubilair. Bijster origineel in mijn keuze ben ik niet geweest. Ik gebruik de populaire Malm tafel en de kleine Alex kast van Ikea om mijn make-up op te bergen. Maar hun populariteit is volkomen terecht: ze zijn praktisch, neutraal en redelijk geprijsd.

tafel

Op de tafel staan mijn spiegel, de bak met producten voor dagdagelijks gebruik, het Sephora Makeup Academy Palette, mijn lip-producten, een paar testers en de Guerlain Météorites (enkel en alleen omdat ik het doosje mooi vind).

make up stash

Mijn lippenstiften hou ik in acrylic houders, die ik ooit in het Kruidvat heb gekocht. In een leeg potje van Lush zit alles wat niet rechtop kan staan. Denk dus aan lippotloden, vreemde lipgloss-vormen  …

make up stash

Ik had wel degelijk een bak nodig voor producten die ik dagelijks gebruik. Soms doe ik mijn make-up aan deze tafel, andere keren doe ik het boven in badkamer. Om de verhuis van kamer naar kamer zonder scherven te laten verlopen, had ik een bak nodig. Uiteraard komt hij ook van de Ikea .

sephora make up academy palette

Ik ben eind december jarig, dus ik krijg vaak cadeaus uit de feest-collectie van make-up merken. Vorig jaar ging iemand speciaal naar Rijsel om dit Makeup Academy Palette voor mij te kopen. Het lijkt op Barbie’s Dream House: heel compact, maar gigantisch wanneer je het uitvouwt.

make up stash ikea malm table

En dan is de lade aan de beurt. Als indeling heb ik de Antonius bakjes van de Ikea gebruikt. In de lade hou ik vooral kleine en symmetrische voorwerpen, zoals blush, poeder, cream eyeshadow, pigments …

make up stash ikea malm antonius

In het eerste deel hou ik blush, highlighters en bronzers. Ik hou ze ongeveer per merk, omwille van de symmetrische vorm. Van links naar rechts en van boven naar onder zie je: YSL, Chanel, MAC, van alles en nog wat (Illamasqua, Sleek, NYX, Daniel Sandler), van alles en nog wat pt. 2 (NARS, Chanel, ELF, Tom Ford).

make up storage ikea malm antonius

In het tweede deel zitten links gezichtspoeders van Dior, Hourglass en Bourjois. In het bovenstuk zitten setting powders. Daaronder hou ik mijn kleine oogschaduw-doosjes. In het rechtse langwerpige stuk hou ik cream eyeshadows.

make up storage ikea malm antonius

In het laatste deel zitten nog meer cream eyeshadows, met daaronder pigments. Rechts zitten mini primers en ook wat single eyeshadows, die ik graag dicht in de buurt heb. En helemaal op het eind zitten mijn MAC eyeshadow palettes.

de kast

En dan is de Ikea Alex kast aan de beurt. Op de kast hou ik mijn borstels, wat flessen (zoals Bioderma, MAC Fix+, UD De-Slick, brush cleanser …), mascara’s, wenkbrauwproducten en eyeliners.

make up collection brushes storage

Mijn borstels staan in oude mosterd-glazen . De zwarte houders vormen eigenlijk een koker en heb ik ooit in de HEMA gekocht. Bij het opbergen van mijn borstels heb ik een systeem, dat waarschijnlijk enkel in mijn eigen hoofd logisch klinkt. Mijn gezichtsborstels staan per merk. Mijn oogschaduw-borstels staan per soort: links allerlei soorten blending brushes, in het midden platte oogschaduw-borstels en rechts alles wat niet in de andere categorieën hoort: detailer brushes, angled brushes, pencil brushes, smudger brushes …

Daarnaast hou ik mijn mascara’s in een leeg Lush potje. Ik heb nooit veel mascara’s in rotatie. Momenteel heb ik een mini YSL tester, de Diorshow New Look en Maybelline The Falsies.

make up stash

En daaronder staat een bakje met oogpotloden, eyeliners, wenkbrauwpotloden, wenkbrauwgel en een eenzame wimperkruller. In het deksel van het bakje zitten wat random dingen: een powder puff, een slijper, wat wenkbrauwpoeder-kitjes …

make up stash storage foundation ikea alex

In de eerste lade hou ik mijn grootste zwakte: foundations in flessen. De plastic bakjes heb ik in de Carrefour gekocht. Bovenaan hou ik high end foundations. Links onderaan heb ik een afdeling die ik omgedoopt heb tot “professionele make-up merken foundations”. Eigenlijk vind je daar enkel MAC, MUFE en NARS . Rechts onderaan zitten de budget foundations. Helemaal in de rechterbovenhoek zie je een Chanel doosje. Daar liggen foundations die ik uit pure nostalgie spaar, zoals Chanel Pro Lumière en Diorskin Icône.

make up storage stash ikea alex

In de tweede lade hou ik alle gezichtsproducten die qua plaatsgebrek niet in een andere lade pasten. Bovenaan hou ik een palette met sculpting poeders. Daarnaast staan nog twee loose powders die ik praktisch nooit gebruik.

In de plastic houder (ook de Antonius) zitten van links naar rechts en van boven naar onder: concealers, full coverage foundations die niet in een glazen fles zitten, BB en CC creams, primers en lichte foundations en nog meer primers.

Helemaal rechts liggen wat borstels, die ik momenteel niet gebruik. Om ze van daglicht en stof te beschermen, liggen ze daar wat te koekeloeren tot ik ze weer bovenhaal.

make up storage ikea alex

In de volgende lade (die dieper is dan de vorige twee) zitten grote oogschaduw-palettes. De plastic bakjes zijn ook van de Carrefour. Er zit eigenlijk geen echte logica in deze lade. Onder het NARSissist palette zitten mijn Sleek palettes en daar stopt het zo .

make up storage ikea alex

We zijn er bijna, ik beloof het . In de voorlaatste lade zitten losse oogschaduwen, MAC pigmenten in een speciale verpakking en lege MAC quads. Op reis doe ik liever een quad mee, dus daarom heb ik er een paar liggen.

Het Clinique doosje bevat mijn eerste high end oogschaduw-duo. Het was ook een cadeautje en uit pure nostalgie hou ik het dicht bij mij.

De plastic bak komt ook van de Carrefour. Wie had ooit verwacht dat de Carrefour zoveel soorten plastic bakken verkocht?

make up stash ikea alex

En dan de laatste lade en waarschijnlijk ook de minst interessante. In deze lade hou ik valse wimpers. Vroeger droeg ik elke week valse wimpers, maar nu vind ik het te veel werk. Maar toen heb ik er massa’s aangekocht, dus ik spaar ze tot ik ze ooit nogmaals gebruik. De beste lijm is à propos de DUO adhesive.

Ik hou één keer per jaar grote kuis. Dan gooi ik producten die qua textuur, kleur, geur … veranderd zijn, weg. Producten die ik weinig gebruik, geef ik weg. Desondanks hou ik een stevige collectie erop na. Maar hé: make-up is mijn grote hobby. Als ik me elke week turelure zat zou drinken en elke voetbal-match zou bijwonen, zou ik meer geld kwijt zijn.

Enfin, mijn eerste blogpost na het verlof werd een kanjer van formaat (meer dan 1000 woorden en 15 foto’s, jawadde dadde). Als jullie iets gezien hebben, waarover jullie een review willen lezen, mag je dit zeker en vast laten weten. En willen jullie dat ik nog categorie per categorie (foundations, lippenstiften, oogschaduw …) meer in detail toon of is dit meer dan genoeg geweest ? En als je zelf dé perfecte opberg-methode gevonden hebt, mag je die uiteraard in de comments delen! Ik ben nog steeds op zoek naar het ideale systeem!

44 Comments
 1. Jasmine

  23/08/2014 14:28

  Je collectie is echt om te kwijlen, zoveel deluxe producten en fancy mosterdpotten! Ook zo netjes opgeruimd. Het Makeup Academy Palette is gigantisch, het zou haast zijn eigen kamer moeten hebben.

  • Jasmijn Cherubijn

   25/08/2014 11:27

   Haha, bij de aankoop van mosterd kijk ik altijd eerst naar de pot .

 2. Lys

  23/08/2014 14:39

  Da’s inderdaad een ferme collectie! Met mijn 2 foundations en 4 blushes kom ik nog laaang niet in de buurt je hebt wel veel mooie producten zeg!

 3. Kirsty

  23/08/2014 14:58

  Wat heb je een mooie stash zeg!

 4. Maaike

  23/08/2014 15:28

  Wow, wat een heerlijke collectie! Zó leuk om te zien dit! Ik gebruik zelf een acryl ladesysteem van Muji, maar helaas is dat merk erg lastig te krijgen in Nederland!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/08/2014 11:30

   Da’s inderdaad vervelend! De verzendkosten op muji.de vallen nog mee, maar op muji.co.uk zijn ze gigantisch!

 5. Kiss & Make-up

  23/08/2014 16:25

  Giiiiirl! Wat een stash! Je hebt echt veel! Maar je organiseert het heel mooi en overzichtelijk.

 6. Nina

  23/08/2014 16:30

  Echt leuk! het is eens tijd dat ik mijn make-up stash ga opruimen

  • Jasmijn Cherubijn

   25/08/2014 11:31

   Vind ik altijd leuk om te doen! Als je hulp nodig hebt

 7. Michaela

  23/08/2014 16:50

  Wauw wat heb jij een heerlijke luxe stash zeg! Die lipsticks staan ook zo mooi opgebergd! Ik gebruik momenteel van die grote “Kardashian” acryl kastjes!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/08/2014 11:32

   Ja, vind ik ook heel mooi! Ziet er heel netjes en overzichtelijk uit!

 8. Lieselot

  23/08/2014 17:30

  Waauw! Ik ben nu toch wel efkes heel erg hard onder de indruk ö! Zo’n uitgebreide stash en allemaal topproducten! Het Make-up Academy palette is echt supermooi! De bakjes in je lades is een erg mooie manier om alles overzichtelijk te houden :)! Ga ik thuis ook toepassen :)! x

  • Jasmijn Cherubijn

   25/08/2014 11:32

   Jup, bakjes zijn altijd handig! En ze kosten niet veel ook!

 9. Jana

  23/08/2014 21:18

  Wauw! Ik ben even sprakeloos: wat een stash En die tafel en dat kastje staan ook nog steeds op mijn wishlist.

  • Jasmijn Cherubijn

   25/08/2014 11:33

   En ze zijn nog makkelijk om in elkaar te zetten ook

 10. DQ

  23/08/2014 22:44

  Hier zat ik op te wachten! Super leuk om te zien, je hebt een mooie collectie. Je hebt ook echt prachtige foto’s gemaakt. X

 11. Zoë

  24/08/2014 11:33

  Waaw wat een zotte collectie! Mooie foto’s ook

 12. Sara - Window On My Wardrobe

  24/08/2014 12:16

  Amaai zeg, wat een collectie! Die van mij is denk ik 1/10 de van de jouwe Ik ben dan ook mee een fashion lover, beauty vind ik ook leuk, maar dat hou ik vrij beperkt. Zou je misschien eens looks willen maken met je Naked palettes? Ik heb het Naked 2 en 3 palette en ik zo wel eens graag wat nieuwe inspiratie zien

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   25/08/2014 11:34

   Het zijn niet mijn favorieten, maar ik doe mijn best!

 13. iiiThinkPink

  24/08/2014 15:32

  Wauw, prachtige stash heb je!

 14. Mme Sophistique

  24/08/2014 19:10

  oh my, en ik dacht dat ik veel foundations had prachtige collectie! ik ga er spontaan van kwijlen

  • Jasmijn Cherubijn

   25/08/2014 11:35

   Haha, ik kan nooit nee zeggen tegen een nieuwe foundation! Is een serieus probleem

 15. Amber

  24/08/2014 19:49

  Wauw wauw, wat een prachtige stash. Heel mooi opgeborgen ook. Ik zit persoonlijk nog een beetje te twijfelen hoe ik alles wil opbergen. Ik ben 18, studeer en woon dus nog bij mijn ouders. Op mij bureau moet dus sowieso een computer te komen staan, al vind ik dit niet echt leuk staan. Vind hoe jij het hebt wel erg leuk!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/08/2014 11:37

   Je kan misschien zo’n Alex kast (klein of groot) naast je bureau zetten? En de Muji acrylic lades zijn ook een aanrader!

 16. Jessica

  24/08/2014 19:49

  Ik ben wel eens benieuwd naar je skincare stash en je lichaamsverzorgingstash. Daar mag je ook altijd een artikeltje over maken als je geen inspiratie hebt.

  Trouwens, dit artikel is nog steeds niet op Bloglovin verschenen. Het laatste artikel dat ik daar zie is die van de uitslag van je winactie.

  • Jasmijn Cherubijn

   25/08/2014 11:39

   Oké, zal ik ook doen! Ja, ‘k heb het ook opgemerkt dat mijn Bloglovin’ niet marcheert. Blijkbaar is er een probleem met mijn RSS feed. Ik heb mijn webhost gecontacteerd. Hopelijk vinden ze gauw de oplossing! Maar bedankt om me te verwittigen

 17. Katia | beautymindedbe

  24/08/2014 21:24

  Wowza! Ik vind het heel geruststellend om te zien dat er nog mensen zijn met zo’n uitgebreide foundation collectie Leuk artikel, Jasmijn!

 18. Bianca

  25/08/2014 07:56

  Wauw wat een mooie verzameling! Heel erg leuk om te zien x

 19. Julie

  25/08/2014 15:49

  Wauw, op deze stash ben ik echt jaloers zeg!
  En ik vind alles ook zo mooi georganiseerd!

  Ik zag je blog bij Birte van ChitChat en volg je nu op Bloglovin!

  • Jasmijn Cherubijn

   27/08/2014 09:48

   Ah, superlief. Dankjewel! Ik doe mijn best om alles netjes te houden, maar op de één of andere manier ben ik toch een borstel kwijt gespeeld.

 20. Jerka

  26/08/2014 19:59

  Zalige stash! Ik heb zelf ook de MALM tafel en vind hem super handig en hij past ook mooi bij mijn interieur. Je hebt wel ontzettend veel foundations, zelf heb ik er maar een stuk of 5.

  • Jasmijn Cherubijn

   27/08/2014 09:49

   Ja, ik ben een foundation junkie . De Malm is inderdaad een handig ding!

 21. Mjay

  27/08/2014 13:22

  Man, wat een stash! Zo ordelijk en ook gewoon een leuke manier van denken, beetje atypisch maar toch logisch, als je me snapt Love it!
  Ooit hoop ik mijn stash ook zo te krijgen maar op het mini appartementje waar we momenteel zitten zal dat niet lukken Vind ik ook zonde, je verwaarloost zo snel producten. Ik probeer ook jaarlijks op te ruimen, met de nadruk op probeer haha

  • Jasmijn Cherubijn

   01/09/2014 12:01

   Haha, ik begrijp het volkomen! ’t Is een beetje onlogisch, maar in mijn hoofd klopt het allemaal Ik probeer zoveel mogelijk om verschillende producten te gebruiken, en als ik het een half jaar niet aangeraakt heb, gaat het weg.

 22. Natasja

  04/09/2014 17:16

  Gewoon.. wauw!! Al die foundations ook jeetje, wat een boel! Je hoeft het me ook niet uit leggen.. want ik heb ook liever make-up.. dannee… iets met voetbal ofzo xD maar WAUW!!

  • Jasmijn Cherubijn

   07/09/2014 15:58

   Ja, foundations zijn mijn grootste zwakte. Waarschijnlijk omdat ik helemaal niet blij ben met mijn huid en maar blijf proberen tot ik de beste foundation vind

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.