in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

My Skincare Stash | Serums & Oogcrèmes

Mocht je het nog niet weten: suggesties voor blogposts zijn altijd welkom! Het kan eventjes duren vooraleer uw wens in vervulling gaat, maar ooit komt het er van. Bij mijn blogpost over mijn make-up stash kreeg ik de vraag of ik mijn skincare stash wou tonen. En uiteraard wil ik dit doen! Maar aangezien ik denk dat jullie weinig eraan hebben als ik enkel product-namen opsom, schrijf ik bij alle producten een mini-review. Zo zal ik mijn skincare stash over meerdere blogposts verspreiden. Vandaag is aan de beurt: serums en oogcrèmes!

Presentatie2 (Copy)

Mijn “visie” op huidverzorging

Bij huidverzorging ben ik een loyale klant. Wanneer ik een product goed vind, koop ik het opnieuw en opnieuw en opnieuw. Ik heb producten in roulatie die ik al meer dan tien jaar gebruik. Ik gebruik alleen producten met ingrediënten, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze doen wat ze moeten doen. Ik heb mijn favoriete merken (zoals iedereen die waarschijnlijk heeft), en blijf ook bij die merken plakken. Als ik een nieuw product zoek, ga ik altijd eerst bij die merken kijken.

Mijn huidtype

Bij huidverzorging kan het handig zijn om mijn huidtype te kennen. Ik heb last van acne, maar ben ook al zo oud dat ik rekening moet houden met rimpels. Vroeger had ik een vette huid, maar nu is mijn huid gecombineerd, en soms ook gedehydrateerd. Bij mijn huidverzorging heb ik dus twee routines nodig: één tegen acne, en één tegen huidveroudering. Producten tegen acne gebruik ik meestal overdag. Huidveroudering hou ik ’s avonds tegen. Aangezien mijn Aziatische huid veel melanine bevat, ben ik ook heel gevoelig voor hyperpigmentatie.

De opberg-methode

IMG_49621 (Copy)

Ik heb de producten naar beneden verhuisd, omdat mijn badkamer geen fotogeniek licht heeft (soms voelt het alsof mijn hele huis over slecht licht beschikt, maar bon ). In de badkamer staat het in een kast, die ik vroeger voor mijn make-up gebruikte. Een bevriend timmerman heeft de kast naar mijn goesting gemaakt. Ten eerste mocht de kast niet te groot zijn, zodat ik overal aan kan. De kast bestaat uit drie open schappen bovenaan. Daaronder hangt een kastdeur, met daarin nog drie schappen. Bovenaan zet ik mijn huidverzorging en mijn bak voor dagdagelijks gebruik. In de kast zitten back-ups (ik sla altijd in op make-up en huidverzorging, wanneer ik korting krijg) en mijn lege Touche Eclat-pennetjes, omdat ik die niet kan weggooien. Op de kast liggen toilettassen en de befaamde 88 palettes.

Serums

Op het eerste schap hou ik de producten die ik ongeveer elke dag gebruik. Qua serums heb ik:

 • Estée Lauder – Advanced Night Repair II

IMG_5020-001 (Copy)

Ik kan niet leven zonder dit serum. De eerste versie van het Advanced Night Repair serum werd gelanceerd in 1982 (eindelijk iets wat ouder is dan ik) en was één van de eerste serums met hyaluron-zuur. De eerste versie vond ik niet fantastisch (ofwel was mijn huid er toen nog niet klaar voor), maar de nieuwe is geniaal. Hij bevat nog steeds hyaluron-zuur, maar ook vitamine A, B en E, peptides en cell-communicating ingredients zoals Bifida Ferment Lysate. Dit is een winner.

 • Kiehl’s – Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

IMG_5005-001 (Copy)

Die naam is een hele mond vol! Kort samengevat is het ster-ingrediënt in dit serum een stabiele vorm van vitamine C (L-ascorbic acid). Daarnaast bevat hij ook siliconen, dus het resultaat kan bedrieglijk zijn op je poriën. Ik vind ‘m vooral goed om hyperpigmentatie tegen te gaan, maar vind het siliconen-gevoel soms te zwaar.

 • Paula’s Choice – RESIST Intensive Wrinkle Repair Retinol Serum

IMG_5025-001 (Copy)

Zoals de naam doet vermoeden, is dit een retinol serum met nog wat andere antioxidanten. Retinol is een straf ingrediënt, waarvan bewezen is dat het rimpels tegengaat. Dit serum is heel voedend, en soms te zwaar voor mijn huid. Maar als je een droge huid hebt: ga ervoor!

 • Caudalie – Polyphenol C15 Serum

IMG_5018-001 (Copy)

Dit serum bevat het gepatenteerd polyphenol-ingrediënt van Caudalie, hyaluron-zuur en ook vitamine C. Het is geformuleerd zonder parabenen en sulfaten. Qua textuur voelt het veel lichter aan dan het vitamine C-serum van Kiehl’s.

Ter volledigheid moet ik toevoegen dat ik elke winter een flesje Kiehl’s – Midnight Recovery Concentrate koop. Tijdens de zomer heeft mijn huid geen behoefte aan een voedende olie, maar tijdens de winter is het een echte oppepper.

IMG_4993 (Copy)

Ik gebruik graag serums, vanwege hun dunne textuur en hun vermogen dieper in de huid te dringen. Zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruik ik een serum, en het helpt mijn huid serieus vooruit.

Mijn serums hou ik in hun doosje, omdat daglicht sommige ingrediënten kan deactiveren (zoals retinol en vitamine C). De meeste producten zitten daarom in een metallic of donkere verpakking. Om volledig zeker te zijn, steek ik ze zelfs dan nog in hun doos.

Oogcrèmes

En dan zijn de oogcrèmes aan de beurt! Momenteel heb ik er drie en dit zijn:

 • Kiehl’s – Creamy Eye Treatment met Avocado

IMG_5068-001 (Copy)

Ik heb al een review over de avocado oogcrème geschreven, en sindsdien is mijn mening een klein beetje veranderd. Ik vind het nog steeds een fantastische oogcrème, maar soms is hij te voedend. Daarom werden mijn wallen wat puffy. Twee keer per dag breng ik hem niet meer aan. Nu gebruik ik hem ’s avonds op droge dagen.

 • Kiehl’s – Abyssine Eye Cream
IMG_5050-001 (Copy)
Survival molecules: waarom niet.

Ik denk dat deze discontinued is, want ik vind ‘m niet meer terug in de webshop. Voor veel gemis zal hij niet zorgen, want deze oogcrème is gewoon blah. Hij blinkt nergens in uit, maar hij is ook niet slecht genoeg om weg te smijten.

 • Dior – Hydra-Life Pro-Youth Sorbet Eye Cream

IMG_5058-001 (Copy)

De perfecte oogcrème tijdens de zomer. Hij is licht, verkoelend en biedt lichte hydratatie. Ik weet niet of ik hem tijdens de winter zal blijven gebruiken, omdat mijn huid dan altijd wat droger wordt. Een zomerse review kan je alvast hier vinden.

Wat wil je hierna zien: moisturizers, producten tegen acne, gezichtsmaskers …? Laat maar weten in de comments!

34 Comments
 1. Jessica

  18/10/2014 09:27

  Zalig om te zien! Nu je moisturizers nog.

 2. Lys

  18/10/2014 10:28

  Amai, mooie producten! Naar de oogcrème met avocado was ik nog benieuwd, maar als die echt heel erg voedend is, ‘k weet niet… De huid rond mijn ogen is al zo gevoelig. Laten we ook maar eerst voor moisturizer stemmen (al ben ik nu extra nieuwsgierig naar je volledige stash!)

  • Jasmijn Cherubijn

   19/10/2014 10:39

   Ja, ik begon wat last te krijgen van puffy wallen. En als ik te veel product gebruikte, kreeg ik van die kleine puistjes. ’t Is inderdaad een heel hydraterende oogcrème!

 3. Denise

  18/10/2014 13:09

  Ah wat leuk om dit te zien ! Je gebruikt echt prachtige producten ! Ik zou ook nog wel eens het serum van Estee Lauder willen proberen ! X

 4. Natasja

  18/10/2014 15:22

  Allemaal producten die ik nog niet heb geprobeerd, alhoewel ik wel erg benieuwd ben naar de advanced night repair van estée lauder!

  • Jasmijn Cherubijn

   19/10/2014 10:41

   Hij is echt heel goed! Hij kalmeert mijn huid en maakt alles een stuk egaler. Als ik het een maand niet gebruik, zie ik heel zwaar het verschil.

 5. Mme Sophistique

  18/10/2014 16:59

  ANR van Estee Lauder is echt the bomb voor mij

 6. Kirsty

  18/10/2014 20:03

  Wat leuk om je skincare stash te zien! Vooral naar Advanced Night Repair van Estée Lauder ben ik wel erg benieuwd, daar heb ik al veel goeds over gehoord!

 7. Chinouk

  18/10/2014 22:00

  Oh heeeeeerlijk, ik ben zo’n skincare junkie! Prachtige producten gebruik je, ze klinken stuk voor stuk heel erg goed. Ik heb zelf de creamy advocado eyecream gehad, maar die heb ik weggegooid omdat mijn oogleden aan elkaar plakte zo vol was ’tie, terwijl ik droge oogleden heb en zelfs eczeem kan ontwikkelen – heel tegenstrijdig. De Dior Hydralife Sorbet Eye is echt fantastisch, heb een potje met veel plezier opgemaakt! Ik gebruik nu een serum van Lancôme, uit hun Genefique lijn, die ook goed helpt tegen wallen en puffiness. Ik wil nog steeds de La Mer Eye Balm aanschaffen (die is zo fantastisch, werd verliefd nadat ik een sample had gehad, damn you La Mer), maar dat kost me een rib uit ’t lijf..

  • Jasmijn Cherubijn

   19/10/2014 10:42

   Haha, ik weiger La Mer uit te proberen, omdat ik vrees dat ik het fantastisch zal vinden. Hun prijzen zijn absurd!

 8. Mjay

  18/10/2014 22:40

  Ik ben toch zo’n newbie wat skincare aangaat… Kan zelfs totaal niet meepraten over deze blogpost omdat ik een minimalistische (geen? :-D) routine heb. Hoewel ik nu misschien toch iets tegen huidveroudering kan gaan gebruiken als twentysomething haha. Hoe dan ook vond ik het wel leuk om te lezen wat je allemaal gebruikt en waar je tevreden over bent

  • Jasmijn Cherubijn

   19/10/2014 10:42

   Allez, en toch zo’n mooie huid?! Het leven is oneerlijk

 9. Jasmine

  19/10/2014 11:46

  Wat een knappe producten, en zeer mooie merknamen ook! Het enige product dat ik ooit heb geprobeerd uit jouw selectie is degene van Dior, hij deed het wel echt goed – inderdaad verfrissend! Een artikel over anti-acne is altijd handig.

  • Jasmijn Cherubijn

   21/10/2014 18:57

   Ja, zelfs in de herfst vind ik hem nog heel aangenaam! Het acne-artikel komt eraan

 10. Maaike

  19/10/2014 12:16

  Oh, wat een gaaf artikel en wat een héérlijke stash! De Avocoado Eye Treatment van Kiehl’s staat al lange tijd op mijn wishlist!

  • Jasmijn Cherubijn

   21/10/2014 18:57

   ’t Is een topper als je een heel voedende oogcrème zoekt!

 11. Kiss & Make-up

  19/10/2014 12:37

  Dat serum van Paula’s Choice wil ik al een tijdje proberen maar elke keer dat ik het wil kopen is het uit stock!

 12. Anouk

  19/10/2014 13:26

  Je gebruikt echt prachtige producten! X

 13. Runway World JL

  19/10/2014 13:27

  Oeh gezichtsmaskers en producten tegen puistjes wil ik zeker ook zien! Oogcrémes en serums gebruik ik zelf niet zo vaak. Wel heb je prachtige producten zeg, heel kwaliteitsvol!

  • Jasmijn Cherubijn

   21/10/2014 19:00

   Ja, kwaliteit boven kwantiteit vind ik bij huidverzorging belangrijk. Volgend artikel zal waarschijnlijk over moisturizers gaan, maar de rest volgt nog

 14. Sara - Window On My Wardrobe

  19/10/2014 19:58

  Superinteressant om jou gezichtsproducten te zien! Ik wil al langer het Advanced Night Repair serum bvan EL aanschaffen en ik denk dat ik dat nu ook echt eens ga doen! Ik gebruik de oogcrème hier al van en die vind ik heel fijn. Zelf heb ik de laatste tijd ook terug last van Acne, echt vervelend. Welke producten kan jij hiervoor aanraden?

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   21/10/2014 19:06

   Zijn het kleine bultjes of echte cystes? Bij kleine bultjes kan een BHA-product voldoende zijn. Ik vind de BHA liquid van Paula’s Choice heel goed. Als je liever een moisturizer hebt, zijn Avene Cleanance K en La Roche Posay Effaclar Duo aanraders. Zelf gebruik ik heel graag de Avene versie. Op die van LRP reageerde mijn huid niet zo goed. Qua masker vind ik Dermalogica Gentle Cream Exfoliant da bomb dot com.

   Als het veel puistjes of grote cystes zijn, zal je waarschijnlijk iets van de apotheek nodig hebben. Benzoyl peroxide kan je zonder voorschrift kopen en werkt heel goed. Ik kreeg van mijn dermatoloog Epiduo, wat een mengeling van benzoyl peroxide en adapalene is. Maar als het hormonaal is, kan een (andere) pil ook wonderen verrichten. Het kan evengoed een allergische reactie op bijvoorbeeld siliconen zijn. Gebruik je sinds kort andere make-up of verzorgingsproducten? Sowieso moet je op 6 weken rekenen om een verschil te zien.

 15. Valerie | More Than squats

  21/10/2014 15:37

  oelala luxe en lekker producten

 16. Lieselot

  23/10/2014 23:22

  Wauwie :D! Wat een uitgebreide stash :D! De Kiehl’s producten spreken wel tot mijn verbeelding, moet ik zeggen :)! Ik ben erg benieuwd naar je gezichtsmaskers maar ook naar je producten tegen acné!

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:17

   Het komt er allemaal aan! Waarschijnlijk ben ik over een jaar nog bezig, maar ooit zal je het allemaal zien Kiehl’s producten vind ik heel fijn! En de verkoopsters zijn ook heel vriendelijk en ontzettend behulpzaam. Grote bonus!

 17. Birte

  29/10/2014 19:07

  Ik wil alles zien! De beschrijving van je huid komt overeen met de mijne :-).

  • Jasmijn Cherubijn

   01/11/2014 09:19

   Haha, ben je ook gezegend met de puist-meets-rimpel-huid? Ik zou het toch wel heel leuk vinden als mijn huid zou beslissen om volwassen te worden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.