in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

New hair (again)

Het was weer tijd voor mijn halfjaarlijks bezoek aan de kapper, en naar goede traditie deel ik dan het resultaat met jullie . De vorige keer ging ik voor roze haar, maar ditmaal wou ik het subtieler houden.

IMG_8463 (Copy)

Jazeker, je ziet het goed: mijn haar is eindelijk semi-ash blond, de droom van alle Aziaten. Het gras is altijd groener aan de overkant, en wij Aziaten lijden daar heel fel onder. Aangezien we veel rood pigment in ons haar hebben, slaat het fel oranje en daarna fel geel uit wanneer we het bleken. Een warme haarkleur is dus nooit een probleem, maar wij willen koel haar, potverdikke!

Eigenlijk wou ik een grijze ombre, maar Stéphanie van Bed Head Antwerpen was opnieuw heel eerlijk tegen me en zei dat ik vier sessies nodig zou hebben om grijs haar te krijgen. Grijze kleuring werkt alleen op een witte basis, en zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben: mijn haar is zwart. En eerlijk gezegd: vier sessies zie ik echt niet zitten.

IMG_8619

Om deze kleur te krijgen, heb ik een persoonlijk haar-record gebroken. Ik heb namelijk meer dan zes uur bij de kapper gezeten. Mijn haar werd tien centimeter korter geknipt en kreeg allerlei lange lagen. Alle toners van de wereld zitten momenteel op mijn haar, en als klap op de vuurpijl heeft mijn haar ook een Olaplex behandeling ondergaan.

Olaplex: het was een woord dat nog niet in mijn woordenboek stond. Mocht je het ook niet kennen, dan zal ik nu mijn best doen om het in lekentaal uit te leggen . Herinnert u zich de drastische verandering toen Kim Kardashian van zwart naar blond ging? Wel, dat is Olaplex. Het is geen product om je haar te bleken, maar wel een product dat gemengd wordt in je bleach. Het beschermt je haar tijdens het proces, waardoor je sterkere resultaten kunt krijgen zonder schade. Tezelfdertijd zou het zelfs bestaande schade herstellen. Een mirakelproduct? Ik denk het wel.

olaplex

Momenteel kan ik nog niet zeggen of mijn haar inderdaad sterker geworden is, maar ik kan wel al meedelen dat mijn haar minder afgezien heeft tijdens het bleach proces. Wanneer de toners uitgewassen zijn, voelt mijn haar altijd heel droog aan. Geen haarmasker in de wereld dat die schade in vijf minuten kan herstellen.  Maar toen ik deze keer in de kappersstoel zat, raakte ik mijn haar aan en het voelde verrassend zacht aan. Geen zever: mijn haar lijkt momenteel even sterk als toen ik nog au naturel was.

Stéphanie zegt dat ik het grootste verschil zal merken wanneer ik het voor de eerste keer zelf was. Normaal gezien moet ik dan aan de slag gaan met leave in conditioners en haarolie om mijn haar enigszins deftig te krijgen, maar wie weet kan ik deze stap nu volledig overslaan.

IMG_8635 (Copy)

Hoeveel kost deze wonderbehandeling bij Bed Head Antwerpen? 35.00 euro. En weet je, voor gezond haar heb ik dat echt over. Nu kan ik elke keer bleker en bleker gaan, zonder schade aan te richten. En hoe fijn zou het zijn als ik ooit tot wit haar kan gaan, zodat ik een grijze ombre kan hebben? Hadden jullie al van Olaplex gehoord?

Mijn haar: nog steeds het favoriete speelgoed van de puppy.
Mijn haar: nog steeds het favoriete speelgoed van de puppy.
12 Comments
 1. Sonia

  15/07/2015 08:32

  Je haar is super mooi en jij bent dat ook!
  De prijs die je vermeldt …is dat driehonderd vijftig euro,ik lees vijfendertig,dat kan niet dacht ik ,het punt staat niet op de juiste plaats!hihi!

 2. Manon

  15/07/2015 08:54

  Jij hebt echt prachtig haar ! Ah je hondje is zo schattig.

 3. Jasmine

  15/07/2015 14:51

  Het ziet er weer heel mooi uit en wauw dan nog zacht en goed aanvoelend ook, ze hebben hun best gedaan bij de kapper! Vond je ogen erdoor meer naar voren komen (optisch bedrog?). Voor dat bedrag valt het eigenlijk nog wel mee, ik ken kappers waar zo’n behandeling al gauw 60 euro zou kosten.

 4. Jana

  15/07/2015 16:08

  Ooh mooi resultaat! En van die krullen/golven in je haar ben ik ook fan!

 5. Chahrazad

  16/07/2015 01:31

  Wat een mooie kleur!

 6. Chinouk

  18/07/2015 09:32

  Heel erg mooi! Dat Olaplex klinkt ideaal, misschien kan ik mijn haar ook eindelijk eens oplichten zonder dat het ‘dood gaat’.

 7. Kiss & Make-up

  20/07/2015 20:09

  As always, weer heel mooi eh! Jij hebt echt zo’n prachtige lokken.

 8. Fatima Fabulous

  05/08/2015 11:19

  Staat je echt super mooi!

 9. Lieselot

  22/08/2015 11:29

  I’m in love with your hair! Het ziet er echt stevig en gezond uit (kan ik met mijn fijne haartjes alleen maar jaloers op zijn :)). Schattig beestje ook :D!

 10. glamourista

  19/01/2016 16:26

  Yesss, ik had het ook laten doen toen ik er mijn haar liet verven deze zomer… het zag er zo gezond uit, hoewel het geblondeerd was!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen