in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

New Haircare Routine

Mijn haar: ik wil dat het er goed uitziet, maar ik kan echt geen uren aan mijn haar spenderen. Wassen en drogen vind ik een heus karwei, dat ik zo veel mogelijk probeer te vermijden. Mijn haar krullen mag niet langer dan 15 minuten duren, of ik word serieus kribbig. Voor mijn luie haar-medemens: dit is mijn routine!

SHAMPOO

Qua shampoo en conditioner blijf ik SLS-vrije producten gebruiken. Een tijdje terug heb ik ontdekt dat SLS (sodium lauryl sulfaat) haaruitval bij mij veroorzaakt, en mijn bos haar wil ik graag zo lang mogelijk houden. Op de koop toe is SLS extra schadelijk voor gekleurd haar, aangezien de kleur erdoor sneller verdwijnt. SLS is ook niet gezond voor niet-gekleurd haar, want het kan je haar uitdrogen. SLS is een heel straf ingrediënt dat extreem diep reinigt, maar praktisch niemand onder ons heeft nood aan een dergelijk niveau van reiniging. Merken gebruiken SLS omdat het goedkoop is en het ervoor zorgt dat de shampoo rijkelijk schuimt.

IMG_9076

Momenteel gebruik ik Oway Volumizing Hair Bath als shampoo. Oway (afkorting voor Organic Way) is een Italiaans merk dat uitsluitend met biodynamische ingrediënten werkt. Hun ingrediënten worden geteeld op een boerderij in Italië en hun producten bevatten geen SLS, parabenen, minerale oliën, kleurstoffen, synthetische geuren en al die andere slechte ingrediënten.

Het Volumizing Hair Bath ruikt verrassend lekker en fris. Mocht ik me de geur van een biodynamische boerderij voor de geest kunnen halen, dan zou dit het zijn . In tegenstelling tot andere SLS-vrije shampoos heb ik minder product nodig om mijn haar te kunnen wassen. Aangezien een shampoo zonder SLS minder schuimt, heb ik meestal twintig pompen product nodig, maar niet bij deze shampoo. En zelfs zonder de SLS is mijn haar heel proper na gebruik.

CONDITIONER

Voor conditioner blijf ik vasthouden aan de TIGI Bed Head Epic Volume Conditioner. Synthetische geuren krijg je hier in overload, maar deze conditioner bevat geen SLS en da’s het belangrijkste voor mij.

IMG_9116

Aangezien ik veel en zwaar haar heb, gebruik ik altijd volume-producten om mijn haar luchtig te krijgen. Met de Epic Volume Conditioner krijgen mijn punten voldoende hydratatie, maar ook niet zo veel dat mijn haar zwaar wordt.

SHINE

IMG_9128

Glanzend haar is toch nog steeds het beste haar. Voor de glans gebruik ik de TIGI S-Factor True Lasting Colour Hair Oil. Het ontklit mijn haar, geeft het extra veel glans en is spaarzaam in gebruik: wat kan je nog meer wensen. Een review kun je hier vinden .

VOLUME

Volumesprays zijn mijn beste vriend. Ik heb er al tientallen geprobeerd, en zo kan ik gericht zoeken. Ik wil een volumespray die spaarzaam is in gebruik, die onzichtbaar is (dat plakkerig gevoel: ew, vreselijk), die langdurige resultaten geeft en die mijn haar tonnen volume aan de wortels geeft.

IMG_9156

De volumespray die aan al deze verwachtingen voldoet, is de Oway Volumizing Root Spray. Een paar spuitjes op mijn handdoek-droog haar, omgekeerd met mijn hoofd hangen, blazen met de haardroger, en tadaa!

VOLUME²

Wanneer mijn haar droog is, valt het niet altijd zoals ik het wil. Mijn haar is te glibberig en die baby-haartjes doen hun eigen ding. Helaas wil ik het tegenovergestelde, want ik zie nogal graag van dat out of bed, “messy maar het hoort zo te zijn” haar dat langs alle kanten goed valt.

IMG_9165

De oplossing: Charles Worthington Volume & Bounce Texturising Spray. Een paar spuitjes van dit en daarna twee minuten op mijn hoofd staan frotten met de Tangle Teezer. Resultaat: zot veel volume en haar dat valt zoals ik het wil.

 DETANGLING

Zijn jullie klaar voor de grote verrassing ? Om mijn haar te borstelen, heb ik een nieuwe chou gevonden. Maak kennis met de Wet Brush!

IMG_9172

Een borstel die zogezegd op nat haar gebruikt kan worden en die geen schade veroorzaakt. Jaja, het zal wel, dacht ik. Maar ik kreeg een Wet Brush cadeau toen ik iets bestelde, dus ik probeerde hem dan ook maar uit. Was mijn verbazing groot toen ik opmerkte dat de Wet Brush nog beter en nog pijnlozer werkt dan de Tangle Teezer! Ik dacht echt dat er niets beter bestond dan de Tangle Teezer, maar met de Wet Brush is mijn haar borstelen bijna een plezier geworden.

STYLING

Meestal laat ik mijn haar stijl hangen, maar zo nu en dan doe ik een effort en maak ik krullen. Om mijn krullen extra lang intact te houden, gebruik ik een styling product, namelijk de Oway Flux Potion.

IMG_9185

De Flux Potion biedt versteviging aan het haar, maar de textuur is mijlenver verwijderd van de ouderwetse volume-mousse. Flux Potion is wederom niet te detecteren in het haar, maar toch doet het zijn werk. Meer kan ik niet van een product verwachten.

Er zijn veel veranderingen gebeurd in mijn haircare routine, maar momenteel ben ik heel blij met de producten die ik gebruik. Dankzij mijn Olaplex behandeling heb ik minder hydratatie nodig, dus haarmaskers kan ik links laten liggen. Mijn haar voelt na de Olaplex ook volumineuzer aan, dus op een luie dag kan ik mijn volumeproducten links laten liggen.

Welke producten gebruiken jullie graag? En hechten jullie belang aan SLS-vrije producten?

4 Comments
 1. Sonia

  31/07/2015 08:44

  Ik gebruik al jaren redken en ben meteen gaan kijken op de fles maar kan geen SLS vinden bij de ingrediënten .ben ik dan goed bezig?

  • Jasmijn Cherubijn

   03/08/2015 09:59

   Dat denk ik wel Sowieso zal de afkorting SLS nooit bij de ingrediënten staan, maar wel sodium lauryl sulphate. Zolang je haar goed reageert op de producten die je gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken.

 2. Jasmine

  03/08/2015 11:25

  Biodynamische ingrediënten, wouwie dat klinkt zeer professioneel – maar las het werkt Kijk eigenlijk niet zo naar SLS, zou het wel eens moeten doen zeker als het haaruitval kan veroorzaken.

 3. Kiss & Make-up

  08/08/2015 16:48

  Mooie routine! De mijne is echt enorm basic eigenlijk, zeker als ik het met jouw routine vergelijk… Then again, jouw haar ziet er ook tien keer beter uit dan ’t mijne, haha.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.