in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

No Make-up Make-up According to Boys

Het andere geslacht: soms begrijp ik die niet. Ik doe mijn best om de meest indrukwekkende smokey eye aller tijden te maken, en ik krijg geen reactie. En dan loop ik de volgende dag in jeans, een paar sneakers en zo goed als geen make-up rond, en dan zeggen ze wel: je ziet er goed uit vandaag. Wat is er mis met jullie?!

Met de jaren komt de wijsheid, en zo heb ik tijdens mijn tijd op aarde ontdekt wat sommige mannen het liefst zien. Ik denk dat zij in hun hersenen een vreemde kronkel-verbinding leggen tussen veel make-up ~ veel onderhoud. En een drama queen: dat willen de meeste mannen uit hun leven verbannen. The girl next door, die in het bezit is van een fris gezichtje en omringd wordt door zonnestralen en regenbogen: dat is daarentegen iets voor de lange termijn. Vorige week toonde ik je de no make-up make-up zoals wij het graag zien, en vandaag doe ik het voor het andere geslacht.

IMG_4061 (Copy)

Mannen spreken altijd vol horror over “die bruine crème”. In vrouwentaal is dat foundation. Op make-up vlak zijn mannen simpele wezens. Als ze het niet zien liggen, dan is het er niet. Wat hebben we dus nodig: goeie huidverzorging met daarboven een lichte foundation.

Goede huidverzorging hebben we nodig voor twee doelen. Enerzijds omdat we vol hoop leven dat we ooit echt perfecte huid zullen hebben. Anderzijds omdat een goed verzorgde huid veel beter op foundation reageert. Mijn motto is (ja, ik heb een motto): je hebt geen perfecte huid nodig, maar wel een perfect verzorgde huid.

Het type moisturizer dat je gebruikt, is afhankelijk van jouw huid. Momenteel is mijn huid droog, dus ik heb La Roche Posay Cicaplast gebruikt. Om mijn huid zo dewy mogelijk te krijgen, heb ik daarboven een primer aangebracht. Dat is Le Blanc de Chanel. Met deze primer sla ik twee vliegen in één klap. Enerzijds ziet mijn huid er gehydrateerd uit, anderzijds vermomt het kleine problemen (grote poriën, textuur, oneven huidskleur …) .

De “bruine crème” willen we altijd vermijden, maar voor deze gelegenheid doen we extra ons best. Je hebt een foundation nodig, die aan verschillende vereisten voldoet. Hij moet een lichte en semi-dewy textuur/finish hebben en perfect bij jouw huidskleur passen. Mijn aanraders zijn ongeveer alle BB Creams (CC Creams zijn meestal te mat en te dekkend) en tinted moisturizers op de markt, Estée Lauder Invisible Fluid, MAC Face and Body, L’Oréal Nude Magique en Dior Snow. Ik heb een mix van Dior Snow en MAC Face and Body gebruikt.

Onder mijn ogen heb ik Dior Nude Concealer gebruikt. Mijn hyperpigmentatie heb ik opgewarmd met de Bobbi Brown Corrector in Light Peach. De andere onzuiverheden heb ik weggewerkt met NARS Radiant Creamy Concealer. Mannen vinden een vlekje minder erg dan een berg concealer, dus probeer het luchtig te houden. De hyperpigmentatie op mijn rechterwang heb ik bijvoorbeeld niet weggewerkt. Afpoederen doe ik nog steeds niet, dus ik heb Fix+ gespoten.

IMG_4233 (Copy)

En dan hebben we de “bruine strepen”, oftewel de contour. Voor zover ik weet, vinden mannen een zichtbare contour verschrikkelijk. Weten zij veel dat Kim Kardashian meer contour draagt dan een drag queen. Ik zou zeggen: zet geen contour, of probeer het minimaal te houden. Ik ben contour-loos gebleven, maar heb wel een highlight gezet met de BECCA Shimmering Skin Perfector in Pearl. Alle golden, shimmery en/of metallic highlighters laat je best links liggen.

Nog een degout: oranje kaken. Je kon het waarschijnlijk al raden: dat is bronzer. Maar als je een bronzer correct aanbrengt, lijk je helemaal niet oranje. Gebruik een bronzer zonder shimmer, en breng een kleine hoeveelheid aan. Het “girl next door die net in de zon gezeten heeft” – effect is zo bereikt.

Om het nog frisser en onschuldiger te maken, heb ik een roze blush aangebracht. Roze kaken is een teken van goeie gezondheid, dus ga ervoor. Wederom heb ik shimmer vermeden, en heb ik een liquid blush gebruikt. Dit is Daniel Sandler Watercolour Blush in Cherub.

Mannen hechten weinig belang aan wenkbrauwen, maar wij houden nogal van een sterke wenkbrauw. Het perfecte compromis: de wenkbrauw lichtjes invullen met een eyebrow marker. Ik heb de KIKO Brow Marker gebruikt met daarboven MAC Brow Gel. Volg je natuurlijke vorm en zet geen overdreven arch.

No make-up betekent geen oogschaduw, maar om het oppervlak wat gladder en egaler te maken, heb ik MAC’s Paint Pot in Painterly gebruikt. Om mijn ooghoeken een subtiele duw omhoog te geven, heb ik een waas van een flick gezet. Met een bruin kohl potlood (MAC Teddy) heb ik een subtiele wing gezet, en die daarna serieus gesmudged met een pencil brush. Het valt nauwelijks op, maar het geeft het oog een optische lift.

Tightlining is de beste uitvinding ooit, want het is onzichtbaar en toch lijken je wimpers dikker. Gebruik een kohl potlood of gelliner die blijft zitten. Ik heb NARS Via Veneto Larger Than Life Long-Wear Eyeliner gebruikt.

IMG_4136-002 (Copy)

Vervolgens moeten die wimpers de lucht in. Ik heb de Shu Uemura wimperkruller gebruikt om mijn wimpers een extreme lift te geven. Daarboven heb ik één laagje mascara aangebracht. Als mannen één ding zien, dan zijn het wimpers met klonters of slecht aangebrachte valse wimpers. Probeer het dus natuurlijk te houden.

De meeste mannen houden van een volle pout, maar weinig mannen beseffen dat ongeveer 99 procent van de vrouwen dit niet van nature heeft. Om een beetje vals te spelen heb ik mijn lippen bijgewerkt met de Clinique Chubby Stick Intense in Grandest Grape. Je wil nog steeds de textuur van je lippen zien, dus breng een stain aan en blot het meeste weg.

No make-up make-up according to boys - no make-up - no make-up make-up according to girls
1. no make-up make-up according to boys | 2. no make-up | 3. no make-up make-up according to girls

Kort samengevat: zolang je het niet ziet liggen, draag je geen make-up. Maar eerlijk gezegd: ik ben even lang bezig met een smokey eye als met deze no make-up make-up. En als ik mijn tijd dan toch zinnig wil besteden, dan breng ik liever een smokey eye aan. Wat zien jullie het liefst?

En tot slot nog een boodschap voor de mannen, die vinden dat smokey eyes panda-ogen voor slettenbakken zonder hersenen zijn:

IMG_4220 (Copy)

18 Comments
 1. Lys

  28/02/2015 12:14

  Ah boys, fooled so easily… Mijn dagelijkse makeup routine lijkt eigenlijk goed op deze, met af en toe een fun kleurtje op de lippen

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:35

   Da’s toeval: de mijne ook! Meestal draag ik wel een meer dekkende foundation en ook een felle lip, maar voor de rest: geen oogschaduw, geen contour en geen zotte wenkbrauwen

 2. Kirsty

  28/02/2015 13:40

  Mooie look! Ik merk zelf dat als ik een no make-up look maak dat ik er ook bijna net zolang mee bezig ben als dat ik met een normale look bezig ben en ik vind het zelf persoonlijk wel nét wat beter bij mij staan als ik toch iets meer op heb haha, maar dat komt denk ik omdat ik het idee heb dat ik er met weinig make-up alleen maar jonger uitzie haha!

 3. Sonia

  28/02/2015 13:46

  Zooooo leuk om te lezen,elke keer weer ! Doe zo verder,me like!!

 4. Jana

  28/02/2015 18:43

  Geniaal met die laatste foto erbij Haha!!!

 5. Kiss & Make-up

  28/02/2015 19:17

  Mannen weten NIKS joh Wat een praaaaachtige no make-up look, oh waauw… Hoe jij je huid ZO perfect en stralend krijgt is echt een mysterie voor mij, ben echt zwaar jaloers lol.

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:37

   Da’s vooral goeie belichting En voor de rest een goeie foundation en een goed verzorgde huid.

 6. Jasmine

  28/02/2015 22:03

  Ah mannen huh. Deze look is wel echt werken met je eigen gezichtsstrekken en dat is oke, natural beauty shines through en stuff Zelf vind ik je highlighten en oogvergrotende wimpers van de no make up volgens meisjes erg mooi., dat doe je zo goed. Ken ook wel een aantal mannen die juist het liefst de sultry ogen hebben, dan de plain jane’s.

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:38

   Echt waar? Die mannen ben ik nog nooit tegen gekomen, haha! En ik vind mezelf met wimpers ook net dat tikkeltje beter

 7. Birte

  28/02/2015 22:49

  Hahahahaha, ik ging echt neer bij die laatste foto. Ik vind deze look het mooist van de twee, om eerlijk te zijn. Ben ik nu een halve vent?

 8. Natasja

  02/03/2015 00:43

  Hahah, die laatste foto. LOVE IT. Ik vind je er trouwens prachtig uit zien op alle drie foto’s van wel/geen make-up op. Echt waar en je mag wel eens (euhhhh als je wilt he) een tutorial doen op hoe jij zo mooi kan dekken met je foundation. Oh-zo pro!

 9. Chinouk

  03/03/2015 11:56

  Ik vind jou zo mooi! En dan niet op de enge, slijmerige manier – maar echt oprecht een mooie dame. Heerlijk dat je ook altijd van die high-end producten gebruikt, kan er helemaal bij weg kwijlen. Mijn vriend is ook echt een jongen die alles prima vindt, zolang je het maar niet ziet zitten! Haha so typical! Oh en hij houdt inderdaad niet van lipgloss, maar ik zelf ook niet zó dus dat scheelt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.