in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Perfect Palette TAG

Ik draag niet elke dag oogschaduw, maar wanneer ik er draag, ga ik er volledig voor. Dan kan ik letterlijk uren bezig zijn met oogschaduw aan te brengen, blenden, nog wat aanbrengen, nog wat blenden … Ik grijp vaak naar palettes, omdat ik dan zeker weet dat ik alle kleuren bij elkaar kan dragen. Daarnaast koop ik graag palettes, omdat zij 1) een mooie verpakking hebben en 2) vaak voordeliger uitkomen.

Daarom doe ik vandaag mijn eerste TAG, namelijk de Perfect Palette TAG. En we zijn vertrokken!

1. Best Packaging

tom ford verpakking

tom ford

Wie ooit al een Tom Ford-quad in zijn of haar handen heeft vast gehad, weet wat ik bedoel. Foto’s kunnen dit Cognac Sable-palette en het doosje geen recht aandoen.

De verpakking en het product zijn pure luxe. De simpliciteit, het gewicht, de rijke mahonie kleur, de gouden rand, de glossy finish: Tom Ford heeft ongetwijfeld de beste verpakking.

2. Best Color Payoff

mufe verpakking

mufe

Ik wou dit Make-Up Forever Black Tango-palette al kopen toen het als limited edition uitkwam, maar om de één of andere reden had ik het niet gedaan. Toen Sephora Nederland haar uitverkoop hield en ik toevallig in Rotterdam was, zag ik deze schoonheid liggen. Met grote korting heb ik toen dit palette gekocht en ik heb nooit spijt gekregen.

Deze cream eyeshadows zijn veel zachter dan Mac Paint Pots en zijn – naar mijn bescheiden mening – ook veel meer gepigmenteerd. Ze vormen de perfecte basis voor elke smokey eye. De paarse kleur heb ik al het meest gebruikt en vormt een prima duo met Mac Cranberry.

 3. Most versatile

mac

Dit moeten mijn Mac-palettes zijn. Ik kan hiermee alle kanten uit en als ik een kleur niet heb, kan ik altijd een nieuwe pan kopen.

4. Best for traveling

louise young

Wanneer ik op reis ga, neem ik altijd een paar palettes mee. Meestal beslist mijn humeur welke palettes in mijn trolley gaan, maar ik laat mijn gezond verstand telkens één palette kiezen, en mijn verstand kiest telkens dit Louise Young Essential Eye Palette. De verpakking is zeer compact (ongeveer even dik als een Sleek palette, maar veel smaller) en met de kleuren kan je zowel een eenvoudige daglook als een smokey avondlook creëren.

5. Biggest regret

too faced

too faced2

Tijdens de solden in Sephora Madrid zag ik het Too Faced In Your Dreams-palette (ja, ik ben nogal fan van solden in de Sephora). Met 9 oogschaduwen, 2 blushes, 1 bronzer en 3 lippenstiften leek me dit een wijze keuze. Helaas hebben alle oogschaduwen glitter (en ik haat een ooglook met enkel shimmery oogschaduw) en kon het pigment een stuk beter. Daarnaast is de verpakking mooi, maar zeer goedkoop afgewerkt (enkel karton en mijn karton komt telkens los, dus ik zit dit palette constant te lijmen) en heel onhandig (heel groot, vreemde vorm en het kan niet rechtop staan).

6. Best color names

ud

Dit vond ik een lastige vraag, aangezien ik weinig aandacht schenk aan namen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor Urban Decay. Op de foto zie je het Anniversary Palette, maar het kon evengoed een ander palette geweest zijn.

Bij mono oogschaduwen daarentegen vind ik dat Catrice de beste namen heeft: Papaya Don’t Preach, Oops … Nude did it again, Rose Marie’s Baby: fantastisch!

7. Least used

sleek

Het Sleek Acid-palette. Nou ja, veel uitleg moet ik daarbij waarschijnlijk niet geven.

8. Most used

kiko

Vorige zomer bezocht ik in Rijsel de KIKO-winkel en stelde ik dit palette samen. KIKO werkt met een Palette Clics System; net zoals bij Mac en Inglot kan je zelf je oogschaduw kiezen en die in een palette stoppen, maar dit aan een veel lagere prijs. Ik koos een palette met 4 pans, omdat ik eerst de oogschaduw wou uittesten. Ondertussen heb ik besloten een 24 palette te kopen wanneer ik de volgende keer in Rijsel ben. Zoveel hou ik van deze oogschaduwen.

Ik koos 4 matte nude oogschaduwen en ik ben ongelofelijk blij met mijn keuze. Het is een beetje de warme variant van mijn Louise Young palette. Met dit palette kan ik ook alle kanten uit en daarom grijp ik er vaak naar.

Het enige wat ik graag anders zou zien? Het palette zelf. Die is redelijk dik (hoewel de pans niet zo diep zijn) en daarom kan je het niet makkelijk in je make-uptas steken.

9. Most loved

dior

Ik hou van luipaard-print en toen ik dit Dior Golden Jungle palette zag, werd ik half zot. Helaas gebruik ik het niet zo vaak, omdat ik het patroon niet kapot wil maken. Daarnaast is het nogal een uitdaging om één kleur met je borstel op te pikken.

10. Desert island

mac

Beetje valsspelerij, maar dan kies ik voor mijn twee Mac-palettes. En als ik ooit op een verlaten eiland zou zitten, dan loop ik waarschijnlijk zonder oogschaduw rond.

3 Comments
 1. xwiesx

  16/02/2014 14:41

  Wauw wat een geweldige paletten! Ik ben zelf heel erg van van Mac paletten, Inglot (Moet je ook echt is proberen) en Urban Decay. x

  • Jasmijn Cherubijn

   16/02/2014 17:24

   Bedankt! En ik ben geduldig aan het wachten tot Inglot naar België komt of een Belgische webshop opent. Geduld is een mooie deugd

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.