in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Post uit het geboorteland | Make-up & Skincare uit Zuid-Korea

Zuid-Korea: lange tijd stonden we enkel en alleen bekend om onze aangename noorderburen. Dan kwam PSY met zijn Gangnam Style, oftewel het schaamtelijkste export-product aller tijden. Maar nu kan ik weer met opgeheven hoofd rondlopen, want sinds een paar jaar is Zuid-Korea de nieuwe beauty hoofdstad van de wereld. In Zuid-Korea staan ze bekend om hun uitgebreide 10 stappen huidverzorgingsplan, uitstekende make-up producten en uiteraard de plastische chirurgie.

De plastisch chirurg heb ik niet laten overvliegen, maar ik heb wel een bestelling geplaatst, zodat ook deze Westerse Zuid-Koreaan haar huidverzorging kan uitbreiden. Dit heb ik allemaal gekocht!

IMG_4062

MISSHA – The First Treatment Essence Intensive

Het begon eigenlijk allemaal met dit product: de essence van MISSHA. Meer uitleg over essences kan je hier vinden, maar eigenlijk komt het erop neer dat een essence ervoor zorgt dat je andere producten beter hun werk kunnen doen.

De bekendste essence is die van SK II, maar eerlijk gezegd: ik weiger meer dan 100 pond aan een product uit te geven. De essence van MISSHA (21.85 euro) zou een prima dupe zijn, dus daarom heb ik deze besteld.

IMG_4412

Het belangrijkste ingrediënt is de fermented yeast extract (oftewel gefermenteerde biergist). Blijkbaar is dat een vitamine B-bom (zou bier drinken dan ook helpen? ). Daarnaast bevat het ook niacinamide (vitamine B3), wat ik al ken via La Roche Posay Cicaplast Baume B5. Ik zal het nu alvast zeggen: in Korea zijn ze nogal fan van de vitamine B. Volgens mij is dit hun grote “geheim”.

Ik gebruik de essence nog maar een week, maar ik merk nu al een verschil op. Mijn huid is veel egaler, mijn poriën kleiner en mijn hyperpigmentatie lijkt sneller te vervagen.

The SAEM – Power Ampoule Whitening

Een ampoule is kort samengevat een serum met bovennatuurlijke krachten. Meer uitleg vind je wederom hier. Mijn grootste bezorgdheid is hyperpigmentatie. Daarom heb ik een ampoule gekocht, die moet werken op het whitening gebied.

Ik had echt geen flauw idee welke ampoule ik moest kopen, maar op ’t internet had ik goede reviews over dit product gelezen. Wederom heel hoog op de ingrediëntenlijst pronkt niacinamide (vierde plaats), maar er zitten ook whitening ingrediënten in, zoals fruitzuren en bacillus soybean ferment extract (er gaat hier echt een nieuwe wereld van ingrediënten voor me open).

Ik heb de ampoule nog maar één keer geprobeerd, omdat ik eerst wil zien hoe mijn huid op de essence reageert. Het product ruikt best wel geparfumeerd, maar één keer gebruiken is echt te weinig om te zeggen hoe het werkt. Kostprijs is à propos 13.46 euro.

IMG_4436

Secret Key – Starting Treatment Eye Cream

’t Is een oogcrème, wat kan ik nog zeggen . Ik ben helemaal niet kieskeurig qua oogcrèmes. Zolang ze niet te voedend zijn, ondervind ik weinig problemen. Deze oogcrème was de goedkoopste van de hoop (4.62 euro, vind hier eens een oogcrème voor die prijs), en tot nog toe ben ik heel tevreden.

Hij bevat geen parabenen, minerale olie en andere huidonvriendelijke ingrediënten (vinden ze in Zuid-Korea blijkbaar ook heel belangrijk. The SAEM gebruikt dit ook als verkooppraatje), maar wel galactomyces. Geen idee wat het is, maar het heeft weer met gist te maken.

Tony Moly – Whitening Sheet Masks

Ik had nog nooit een sheet mask geprobeerd. Ik ben heel tevreden van mijn gewone crème maskers, dus ik snapte het nut niet van een sheet mask. Op de koop toe vind ik dat één exemplaar veel geld kost, aangezien je het maar één keer kan gebruiken. Deze kostten 7 euro voor 7 stuks, dus dat valt nog redelijk mee.

IMG_4447

Maar bon, ik besloot ook sheet masks te bestellen. Wederom met als doel whitening om mijn hyperpigmentatie te bestrijden. Ik heb al eentje geprobeerd, en qua whitening merkte ik weinig verschil op, maar jawadde dadde: dit spul kan hydrateren! Ik had letterlijk babyhuid op mijn gezicht.

The SAEM – Cover Perfection Tip Concealer

Mijn eBay-verkoper had al meer dan 900 exemplaren van deze concealer verkocht, dus ik dacht: zo slecht kan hij niet zijn. Op de koop toe kostte hij maar 5.00 euro, dus waarom niet?

IMG_4468

Je krijgt een heel kleine tube, maar dit spul kan alles bedekken! Ik heb kleur 1.5 Natural Beige, die net te donker is, maar dit is één van de beste concealers die ik al geprobeerd heb.

Tony Moly – 7 Days Tattoo Eyebrow

Zeven dagen én nachten wenkbrauwen hebben: ’t is mijn ultieme droom. Momenteel zit ik op dag drie, en echt waar: ik heb gewoon wenkbrauwen! Mensen met volle wenkbrauwen zullen dit gevoel van euforie niet snappen, maar ik word gewoonweg wakker met wenkbrauwen. Hoe fantastisch is dat? Ik heb al mijn gezicht met de Clarisonic gewassen, ik heb al oil cleansers gebruikt: die wenkbrauwen blijven zitten.

IMG_4450

Ik heb de kleur Dark Brown gekocht, maar die is iets te rood naar mijn smaak. De volgende keer probeer ik de andere kleuren uit. Het pennetje kost à propos 5.50 euro.

Aminute – Smart Vibrator Foundation

Een vibrerende spons die foundation aanbrengt: waarom niet? Ik heb ‘m nog niet geprobeerd, aangezien ik een soort van first impressions video wil opnemen, maar ik ben o zo benieuwd!

IMG_4441

Voilà, dat was het! In Europa bestaan er weinig webshops die een ruim gamma aan Aziatische producten aanbieden. Daarom heb ik alles op eBay bij deze Zuid-Koreaanse verkoper besteld. Hier en daar had ik gelezen dat dit een heel betrouwbare verkoper is, en ik moet zeggen: geen problemen gehad. Binnen de veertien dagen had ik alles in huis en ik heb geen douanekosten moeten betalen.

Nu zal ik waarschijnlijk iets semi-illegaals vertellen, maar hier komt het dan toch . Verkopers en webshops buiten de EU moeten altijd de waarde van je pakketje op de doos zetten. Wanneer de waarde minder dan 22.00 euro is, moet je geen BTW en invoerrechten betalen. Meer info vind je hier. De verkopers op eBay zetten altijd een waarde erop die onder de 22.00 euro ligt of markeren het als “gift”. Zo hoef je nooit importkosten te betalen.

Wanneer je bij een “echte” webshop bestelt (Yesstyle, Soko Glam …) is de kans nogal groot dat zij de werkelijke waarde op het pakket zetten. Zo loop je meer risico om importkosten te betalen. Daarom bestel ik liever bij eBay.

Willen jullie een review van het één of het ander lezen? En hebben jullie al ervaringen met Aziatische skincare of make-up producten?

6 Comments
 1. Jasmine

  12/12/2015 08:37

  Smart tip! En die wenkbrauw pen – dat klinkt gewoon magisch!

 2. BeautyLoves

  12/12/2015 08:40

  Die 7 Days Eyebrow klinkt fantastisch! En altijd handig, die tip van de ‘gift’, heb ik zelf ook gevraagd toen ik armbanden bestelde uit de VS en is wonderwel gelukt!

 3. Mjay

  12/12/2015 19:40

  Ben eigenlijk wel benieuwd naar alles haha Alleen al omdat je het niet snel op andere blogs zal tegenkomen met een goede “skincare uitleg” zoals die van jou!

 4. Chahrazad

  12/12/2015 23:48

  Oh, ik ben benieuwd of je dag 7 bereikt met je wenkbrauwen hihi. Hier moet je zeker een review over schrijven.

 5. Lys

  13/12/2015 16:05

  Ik ben stuk voor stuk gefascineerd door de producten die je besteld hebt. Vooral die eyebrow tattoo pen – amai, hoe handig is dat! – en de essence spreken mij aan!

 6. Isabelle

  20/01/2016 20:50

  Woop, leuke haul! Ik heb ook net vanalles besteld op eBay, pakketje kwam gisteren toe Tip: iamloveshop-com is de eBay winkel van de bekende Jolse website. Gegarandeerd authentieke producten, ik ben opnieuw niet teleurgesteld. En je krijgt superveel samples bij hen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.