in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Queen For A Day – Miss Belgium Make-Up Look

De Miss België verkiezing: dat vind ik een fossiel uit de prehistorie. Elk jaar strijden dertig jongedames met een eeuwige glimlach en absurd lange ledematen om de subjectieve titel van “mooiste van het land”. Enfin, elk zijn hobby, maar telkens sta ik versteld van de algemene kennis van sommige deelneemsters. Vorig jaar werd Cindy gevraagd: “wanneer begon WO I”. Cindy antwoordde tien jaar geleden. Een andere schone dacht eventjes te freestylen bij de vraag “wat vind jij van het cordon sanitaire”, en zo kreeg België te horen dat zij het cordon sanitaire “wel proper, en vooral heel mooi met al dat marmer” vindt.

En niet alleen de basiskennis en schitterende tweetaligheid van de kandidates is doorheen de jaren nauwelijks veranderd. Ook hun make-up looks zijn ergens in de jaren ’90 blijven steken. Als ik de foto’s van Véronique De Kock, Ellen Petri en Annelies Törös bekijk, zie ik bitter weinig verschillen. Wij mogen dan misschien niet de schoonste van het land zijn, maar deze make-up kunnen we evengoed ook dragen. Noem het de ultieme beautifying, elke-dag-zijn-wij-koningin-in-ons-eigen-rijk make-up. Daarom vandaag een Miss België make-up look voor jullie!

IMG_2603_P (Copy)

Dit wordt geen look voor diegene die niet graag veel make-up dragen. Miss België draagt er een ton, maar het moet allemaal fotogeniek zijn. Om te beginnen heb ik een heel dekkende, matte foundation gebruikt en dat is Estée Lauder Double Wear. Ik moet zeggen: hij fotografeert inderdaad heel goed. Op de onzuiverheden gebruikte ik MUFE Full Cover Concealer.

Wat me dit jaar opviel: de kandidaten hebben contouren à la Kim K. ontdekt. De meeste jonkvrouwen droegen fake tan, en konden daarom een straffe driehoek-highlight aanbrengen. Momenteel ben ik heel bleek, dus ik heb geprobeerd te highlighten met mijn lichtste concealer. Dit is de Collection Lasting Perfection Concealer in Fair. Bronzer heb ik heel vlijtig gebruikt, want Miss België gebruikt geen koele bruine kleur als contour. Als basis gebruikte ik Chanel Bronze Universel met daarboven NARS Laguna. Op de tempels, onder de jukbeenderen, op mijn kin: het ging overal.

Al bijna honderd jaar houdt onze Miss België van gloeiende kaken. Ik heb die gecreëerd met NARS Orgasm met daarboven NARS Albatross. Dat is inderdaad heel veel glow. Afpoederen moest ik niet doen, maar ik heb wel Fix+ gespoten.

IMG_2601 (Copy)

Miss België heeft meestal de perfecte ovalen ogen met zichtbare crease. Het is je waarschijnlijk al opgevallen: ik heb dat totaal niet. Om hun bambi-gehalte te pimpen, dragen ze altijd een klassieke smokey eye en brengen ze de oogschaduw aan in de klassieke C-vorm. Een V-vorm zou niet onschuldig zijn (met als uitzondering feline queen Véronique De Cock). Maar ik breng altijd mijn oogschaduw in een V-vorm aan, om mijn ogen optisch te verlengen en te liften. Het werd dus een heuse klus om in de C-vorm te blijven.

Op mijn oogleden gebruikte ik MAC Paint Pot in Painterly als basis. Aangezien ik me aan de C-vorm wou houden, heb ik met het & Other Stories kohl-potlood in Suede Grey de C-vorm uitgetekend. Die heb ik daarna gesmudged. Wees niet bang om boven de crease te gaan. Aangezien je niet horizontaal gaat, kan je in verticale richting overdrijven.

De jaren ’90 Miss was gehecht aan haar bruine tinten, maar de moderne Miss gebruikt meestal taupe en grijstinten. Op de uitreiking zie je nauwelijks een warme, golden smokey eye passeren. Boven de grijze basis van het kohl-potlood bracht ik de MUFE I544 Pink Granite Artist Shadow aan. Dit is een bruine taupe-kleur, die naar de warme kant neigt, maar in combinatie met het grijze potlood balanceert het alles uit. Deze kleur ging aan de buitenkant en in de crease. Daarna heb ik die richting wenkbrauw-bot geblend.

IMG_2485-002

Om weer naar de koele kant te gaan, gebruikte ik ME108 Steel Artist Shadow. Miss België gebruikt nauwelijks matte tinten, dus ik kon volledig ervoor gaan. Die werd in dezelfde C-vorm geblend. Om nog meer intensiteit toe te voegen, gebruikte ik een matte zwarte oogschaduw.

Het grootste deel van mijn ooglid bleef zo vrij voor een lichte kleur. Ik gebruikte MAC Naked Lunch. In de binnenhoek gebruikte ik MUFE ME122 Snow.

Onderaan gebruikte ik opnieuw de donkergrijze oogschaduw. Miss België draagt soms wel en soms niet kohl op de onderste waterlijn. Dit keer ging ik voor niet, maar ik heb wel zwarte oogschaduw aangebracht tegen mijn waterlijn.

Een heel dunne eyeliner zonder wing heb ik gezet om de valse wimpers te verbergen. Daarvoor gebruikte ik de L’Oréal Superliner. De valse wimpers zijn van Zoeva. Ze mochten nog langer en intenser geweest zijn, maar bon, het is wat het is.

De wenkbrauwen zijn heel vreemd: qua dikte en lengte zijn ze best natuurlijk, maar vooraan krijg je dat blocked effect. Da’s ongeveer het tegenovergestelde van de huidige ombre brow hype. De meeste dames volgen hun natuurlijke vorm, maar je ziet heel weinig een uitgesproken arch. Het is niet mijn favoriete vorm, om heel eerlijk te zijn. Ik gebruikte het Anastasia Eyebrow Pencil om de mijne in te vullen.

Tot slot heeft Miss België altijd glossy, roze en afgelijnde lippen. Ik gebruikte het NYX potlood in Hot Pink, maar die was veel te fel. Ik heb hem gedempt met een combinatie van MAC Hue en YSL Sensual Silk. Voor extra gloss bracht ik MAC Gloss Crème Brilliance aan.

IMG_2600_P (Copy)

En dat is het! Ik vond het heel interessant om te doen, omdat ik altijd in een V-vorm mijn oogschaduw aanbreng. Aan de C-vorm is het wennen, want ik vind eerlijk gezegd dat ik er heel vreemd en volwassen uitzie. Wat vinden jullie ervan? Is het een look die jullie zouden dragen?

22 Comments
 1. Mjay

  07/02/2015 07:57

  Haha leuk artikel en leuke inspiratie! Je make-up vind ik veel natuirlijker gedaan dan die van MB maar van de lippen ben ik geen fan Te roze en te plakkerig voor mij denk ik maar zo zagen ze er wel uit!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/02/2015 18:41

   Haha, het is ook niet mijn favoriete lip-combinatie. Sowieso geen fan van glossy lippen, maar bon, nu moést ik het wel doen

 2. Sonia

  07/02/2015 09:00

  Heeeeeel mooi !!! Fantastisch gedaan!

 3. Manon

  07/02/2015 10:03

  Geweldige look, deze kleur staat je super bij je ogen

 4. Michaela

  07/02/2015 11:46

  Wat staat die koele smokey eye je prachtig! Ik breng het ook altijd in een v vorm aan, en de c vorm is inderdaad even wennen, maar net zo mooi!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/02/2015 18:42

   Dankjewel! Wou constant mijn blending brush naar buiten trekken, en heb me serieus moeten inhouden .

 5. Chahrazad

  07/02/2015 15:02

  En precies daarom volg ik de Miss verkiezingen niet haha. Wel een heel mooie ooglook!

 6. Mica (@Sciencekoekje)

  07/02/2015 15:38

  I think you look gorgeous but a tad over done But well thats miss elections in general for you. I think though you look better then them. I am not a fan of the general uniformness of miss election contestants.

 7. Jasmine

  07/02/2015 19:29

  Ik zou het absoluut niet dragen, maar wow je hebt echt goed je best gedaan om de look na te bootsen. Ik wist echt amper dat de verkiezingen waren geweest. Over die Miss verkiezingsvraag had ik dan wel nog gehoord, wat was me dat. En dat moet het hele Belgische land vertegenwoordigen

  • Jasmijn Cherubijn

   11/02/2015 18:47

   Haha, de kijkcijfers bij de laatste verkiezing lagen historisch laag

 8. Kiss & Make-up

  08/02/2015 15:57

  Neeeee, niet vreemd, juist heel mooi! I love it!

 9. Natasja

  09/02/2015 13:19

  Je hebt die C-vorm goed gemaakt hoor! Het staat je dan ook heel goed inderdaad wat volwassener misschien, maar daar is ook niks mee. Dat kan goed werken voor bepaalde gelegenheden. Zoals je al wist vind ik deze look helemaal geslaagd you look great!!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/02/2015 18:48

   Zal deze look nogmaals dragen wanneer ik in Thailand op straat rondloop, haha! Ben benieuwd naar de reacties!

 10. 4.Balou

  10/02/2015 15:08

  Mooie look, staat je goed!

 11. Lieselot

  15/02/2015 12:10

  Ik vind het een heel mooie look geworden, helemaal niet vreemd :)! Okee, het is een klein beetje over the top (standaard voor miss-verkiezingen), maar ik zou het eerlijk gezegd ook wel durven dragen :p!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.