in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review | Babyliss Boutique Salon Soft Waves Hair Wand

Tot op mijn sterfbed zal ik dromen van een natuurlijke bos krullen, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk nooit gebeuren. Mijn ideale krul-vorm is doorheen de jaren wel een paar keer veranderd. In de jaren ’90 wou ik spiraal-achtige krullen à la Britney Spears. Een decennium later droomde ik van big en bouncy Victoria’s Secret Angels krullen. En nu wil ik heel eenvoudig wat beweging in mijn haar. Krullen hoeven niet, maar een soft beachy wave is altijd welkom.

IMG_4506 (Copy)

Na het zien van een YouTube Hair Masterclass filmpje met Sam McKnight kocht ik de Babyliss Boutique Salon Soft Waves Hair Wand. ’t Is een lange naam, maar hij somt alle belangrijke eigenschappen op: het is een curling wand van Babyliss die zachte golven in het haar creëert. En oja, zelfs op mijn koppig haar zie ik resultaat!

IMG_3679 (Copy)

Eerst het slechte nieuws: deze curling wand is alleen in Groot Brittannië te koop. Geen idee waarom, maar alle producten van de Boutique Salon lijn zijn exclusief verkrijgbaar in dat leuke land. Dit betekent dat je het in het buitenland moet bestellen, maar ook dat je een UK adapter nodig hebt. Die vind je heel goedkoop op bijvoorbeeld eBay.

IMG_3644 (Copy)

Ik zou bijna denken dat de Soft Waves Wand voor mijn haar ontworpen is. Hij heeft namelijk een extra lange barrel gekregen (da’s die buis waarrond je het haar wikkelt). Bij andere hair wands kan ik alleen het onderste deel rond de barrel wikkelen, omdat mijn haar zo lang is. Met deze Soft Waves Wand is dit geen probleem.

Ter vergelijking: de Soft Waves Wand vs de RT Buffing Brush
Ter vergelijking: de Soft Waves Wand vs de RT Buffing Brush

Tweede voordeel: hij heeft geen clip. Krultangen geven een mooi resultaat, maar ik kan me doodergeren aan die clip. Om de één of andere reden creëert die altijd een onnatuurlijk hoekig effect in mijn haar. Met een wand vermijd je dat probleem. Je doet de beschermende handschoen aan en je hebt geen last van bulten en hoeken in je haar.

Derde voordeel: hij heeft verschillende temperatuur-standen en kan tot 210°C gaan. Mijn haar is heel dik, en laat zich niet makkelijk krullen. Om resultaat te krijgen, heb ik wel degelijk de hoogste temperatuur nodig. Het ding warmt snel op, maar je kan niet zien wanneer de wand de gewenste temperatuur bereikt heeft.

IMG_3600 (Copy)

Vierde en grootste voordeel: de barrel is heel dik (34 mm). Een gewone krultang heeft een doorsnede van 19 tot 25 mm. Daarom kan je met deze wand losse golven creëren. Als je verwacht echte krullen met deze tang te bereiken, dan zal je teleurgesteld eindigen. Je krijgt bounce, beweging en volume in je haar, maar krullen kun je het niet echt noemen.

Om de ideale hoeveelheid bounce te bereiken, moet ik mijn haar verdelen in relatief kleine stukjes (ongeveer 3 cm breed). Zo ben ik ongeveer een half uur bezig met mijn haar te krullen. Daarna heb je perfect haar bereikt. Persoonlijk zie ik het liever wat minder perfect, en daarom spuit ik wat volume-spray in mijn haar en maak ik de golven losser met mijn vingers.

IMG_4521 (Copy)

Bij mij blijft het resultaat minder lang zitten dan met bijvoorbeeld een stijltang. Ik kan twee dagen genieten van het resultaat, maar op dag twee is het niet meer ideaal.

IMG_3650 (Copy)

Hoe dan ook ben ik ontzettend tevreden met deze aankoop. Wanneer ik snel resultaat wil, grijp ik naar mijn stijltang. Maar op dagen wanneer ik wat langer met mijn haar wil spelen, is de Babyliss Boutique Salon Soft Waves Hair Wand mijn beste vriend. Wat vinden jullie ervan?

Prijs
40.00 pond, maar gaat regelmatig in promo.
Waar te koop
25 Comments
 1. Manon

  24/02/2015 09:30

  Heel mooi. Mij lukt het nooit om goede krullen te maken

 2. Natasja

  24/02/2015 10:04

  ook ik wilde vroeger die verschrikkelijke a la Britney Spears krullen haha. Gelukkig is die behoefte nu weg! Mooi om te zien hoe jij je look creëert en het klinkt ook ideaal voor lang en dik haar!

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:52

   Haha, onlangs keek ik op YouTube naar een oud Britney Spears videoclipje en ik dacht ook: waarom heb ik ooit zo’n haar willen hebben?!

 3. Michaela

  24/02/2015 10:44

  Wat geeft die een hele mooie grove krullen! Ik kan zelf niet zonder mijn Remington Pearl Wand, zowel de grote als de kleine. Beste haaraankoop ooit!

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:54

   De kleine heb ik ook en die vind ik ook heel fijn. Wist niet dat ze ook een grote hadden!

 4. Sarah

  24/02/2015 10:45

  Wauw, super mooi resultaat zeg! Ik heb zelf ook een hele fijne krultang. Ook zonder clip, hij is 32mm en wordt ook tot 210 graden verwarmd, ideaal voor mijn dikke haar. Je kunt er waves mee maken maar ook echt krullen! Ik kan echt al niet meer zonder dat ding haha!

 5. Mjay

  24/02/2015 14:45

  Wauw dat ziet er echt goed uit! En de prijs vind ik ook goed meevallen. Ook ik erger me aan de clip van mijn krultang en daardoor gebruik ik em ook niet zo graag dus deze is mss wel een aanrader! Heb je trouwens voornamelijk goeie ervaringen met het bestellen bij Boots?

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:56

   Heb er al een paar keer besteld en heb nog maar één probleem gehad. De tube van de Hydraluron was kapot en het product kwam er langs alle kanten uit. Heb naar Boots gestuurd en ze hebben onmiddellijk een nieuwe opgestuurd. Top service dus Voor de rest geen problemen, maar vind het alleen een beetje spijtig dat hun verzendkosten aan de hoge kant zijn.

 6. Chahrazad

  24/02/2015 15:03

  Het resultaat is ook super mooi! Staat je goed.

 7. Kiss & Make-up

  24/02/2015 16:09

  Twee dagen? Bij mij is twee UUR al een prestatie! Not bad dus! Ik ben benieuwd hoe dit voor mij zou werken…

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 08:58

   O nee, ik zou zo teleurgesteld zijn als het resultaat al na twee uur weg zou zijn. Ik gebruik sowieso een verstevigend product dat mijn haar niet zwaarder maakt (TIGI Superstar Queen for a Day Thickening Spray) en spuit daarna ook haarlak.

 8. Jasmine

  24/02/2015 16:56

  Alle opgesomde eigenschappen zijn ideaal, vooral zo’n clip lijkt me altijd in de weg te zitten – goed dat deze die niet heeft. Mooi paars kleurtje ook en echt prachtige waves, a la Blake Lively.

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 09:00

   Ja, de Blake-look is inderdaad niet ver weg Meer volume aan de kruin en grotere stukken haar krullen, en dan zou het perfect zijn!

 9. Lieselot

  24/02/2015 20:02

  Oooh! Ik ben echt jaloers op je beachy waves :)! Bij mij blijven krullen er jammer genoeg maar een paar uurtjes inzitten voor ze verdwijnen.. Ook erg handig dat die clip er niet aanhangt, ik vind zo’n ding echt nutteloos!

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 09:01

   Oei, een paar uur is echt niet lang. Heb je al een verstevigend product geprobeerd?

 10. Jana

  24/02/2015 22:33

  Ik vind het resultaat echt heel erg mooi! Zoiets zou ik ook wel in mijn haar willen eigenlijk

 11. Chinouk

  25/02/2015 12:09

  Ik vind het effect ontzettend leuk! Ik ga over twee weken een permanent zetten om losse waves te creëren, ben zo benieuwd :D!

 12. Birte

  28/02/2015 22:50

  Het resultaat mag er in elk geval zijn …

  Eén probleem: ik heb écht geen geduld om veel werk te steken in mijn haar. ’t Is bij mij meestal écht van wash & go!

  • Jasmijn Cherubijn

   08/03/2015 09:03

   Haha, wou dat ik dit ook kon doen! Bij wash & go zie ik eruit als een verdronken poedel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen