in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review | BECCA Shimmering Skin Perfector Spotlights Kit

De Shimmering Skin Perfectors van BECCA zijn nu al de highlight-helden van onze generatie. De laatste jaren hebben de gezichtsproducten een transformatie ondergaan. Dikke, matte en full-coverage foundations hebben plaatsgemaakt voor natuurlijke, glowy foundations die huidverzorgingsingrediënten bevatten. Blush, bronzer en contour: het moet er allemaal zo geloofwaardig mogelijk uitzien. Maar de highlighters: die hinkten een beetje achterop. Er is niets natuurlijk aan die highlight-kleppers, zoals MAC Soft and Gentle en NARS Albatross. En toen kwam BECCA met de Shimmering Skin Perfectors. Sindsdien zijn highlighters weer de kers op de make-up taart.

IMG_1601 (Copy)

Ik neem highlighters heel serieus, en dat is geen gezever. De eerste highlighters die ik ooit kocht, waren Dior Amber en Rose Diamond. Helaas bestaan ze nu niet meer, want dat zijn werkelijk de beste poeder highlighters tot op heden. Ik wil een highlighter die wel degelijk de hoogtepunten op mijn gezicht verlicht, er relatief natuurlijk uitziet en mij die gezonde glow geeft.  ’s Avonds ga ik misschien MAC Soft and Gentle gebruiken, maar overdag weiger ik om een metallic highlight op mijn jukbeenderen te hebben. Gouden stralen op de wereld afketsen, laat ik over aan de zon.

IMG_1491 (Copy)

Daarom gebruikte ik de voorbije tijd vaak non-highlighters als highlight. Denk zo maar aan Laura Mercier Illuminating Tinted Moisturizer en Le Blanc de Chanel. Ze zien er nog steeds goed uit, maar soms wil ik die extra oempf. En die oempf heb ik gevonden bij BECCA.

In dit limited edition setje zitten twee permanente en één limited edition Shimmering Skin Perfector kleuren. Je krijgt drie keer 5 ml. product. Veel is dit niet, maar ze zullen wel een tijdje meegaan. Een gewone fles bevat 50 ml. product, maar kost ook een heel stuk meer.

IMG_1574 (Copy)

De full-size producten zitten in een fles met pomp. Deze mini’s hebben een lipgloss-achtige verpakking gekregen. Met de doe-foot applicator haal je het product uit de tube en breng je het aan waar je maar wil. Nadeel: wanneer je foundation nog niet helemaal droog is, krijg je foundation-vlekken op je applicator. Da’s dan ook het enige nadeel dat ik bij deze Shimmering Skin Perfectors Kit kan bedenken (en als je niet zo lui bent als ik: los het probleem op door het eerst aan te brengen op je hand en daarna met je vingers op je gezicht).

IMG_1579 (Copy)

Mijn favoriet van de drie is de witte kleur Pearl. Hij ziet er namelijk ontzettend natuurlijk uit. Pearl heeft een bijna ondoorzichtige basis, maar voegt die prachtige glans aan je huid toe. Er zitten licht-reflecterende elementen, maar geen glitter-stukken in Pearl. Dit is de amped up versie van Le Blanc de Chanel.

IMG_1566 (Copy)

Opal tovert die gezonde blos op je gezicht. Het is een peachy-pink kleur, die universeel flatterend is. Eenmaal geblend is de kleur minder straf dan in de tube, maar toch geeft hij die warmte en glow.

IMG_1597 (Copy)

En dan is er nog de limited edition kleur, Champagne Gold. Dit is de zon op je gezicht en de highlight voor die J. Lo Glow. Persoonlijk vind ik mezelf momenteel een beetje te bleek voor deze kleur. Op een medium en donkere huidskleur (laten we zeggen: NC30 en erboven) moet hij er prachtig uitzien.

De textuur van deze Shimmering Skin Perfectors is fantastisch. Ze zijn vloeibaar, maar lopen niet weg (een wegloper in mijn ogen is bijvoorbeeld Le Blanc de Chanel). Je kan ze laag voor laag opbouwen, maar ze voelen nooit zwaar aan. Je krijgt voldoende speeltijd om het product op je juiste plaats te krijgen, maar daarna drogen ze en blijven ze uren op hun plek zitten. En grootste voordeel: wanneer ze droog zijn, verdwijnt dat glowy, wet look effect niet.

20150113_124846 (Copy)

De Shimmering Skin Perfectors kan je overal gebruiken: op je jukbeenderen, cupido-boog, wenkbrauwbot, neus, in je foundation en zelfs op je hele gezicht of lichaam. Ze zijn ook goed voor de huid, want ze bevatten vitamine A, B, D, E, witch hazel en zelfs SPF25. Omwille van die hele lichaamsapplicatie-situatie is het logisch dat de normale tube 50 ml. bevat. Met deze mini’s zal je niet ver komen.

20150113_124951 (Copy)

Ik kan je nu al garanderen dat ik de full-size versie koop, wanneer mijn mini’s leeg zijn. Hebben jullie de Shimmering Skin Perfectors al geprobeerd? En welke highlighters gebruiken jullie het liefst: ga je voor het natuurlijke of het dramatische effect?

Prijs
Kit: 20.00 pond. Full size: 33.00 pond 
Waar te koop
34 Comments
 1. Manon

  20/01/2015 08:36

  Deze kende ik nog niet. Ik vind ze er heel goed uitzien

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 10:27

   Ik moet zeggen: de swatches zien er niet heel smakelijk uit, maar op het gezicht zijn ze heel mooi. ’t Is alleen een beetje moeilijk om het subtiele resultaat op foto te krijgen.

 2. Mjay

  20/01/2015 09:24

  Had er nog niet eerder van gehoord (dat heb je als je enkel BE en NL blogs volgt denk ik :-D) maar ze zien er wel heel goed uit! Zelf ben ik niet zo van de highlighters omdat ik me er echt te bleek voor vind… Als ik een over the top roze blush neem en deftig aanbreng is het overige van mijn gezicht al een highlighter

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 10:28

   Ooh, foei foei foei BECCA is inderdaad vooral populair in GB en VS. De witte Pearl zou je wel fantastisch staan, denk ik! Ben momenteel ook heel bleek, en vind het een grote bonus dat die zo goed als transparant is.

 3. Daphne

  20/01/2015 09:52

  Ik kende deze nog niet, maar ze zien er supermooi uit!

 4. Nesrin

  20/01/2015 10:37

  Wow. Ik vind het er super uit zien. Ik heb momenteel alleen Vivid van Make-Up Revolution een dupe van Nars Albatros en zij doet haar werk prima. Verder ben ik heel voorzichtig maar wil wel op ontdekking uit als het om highlighters gaat.

  Super geschreven weer!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 10:30

   Ah, dankjewel! Heel leuk om te horen. Ik heb nog nooit iets van Make Up Revolution geprobeerd, kan je het geloven?

 5. Lys

  20/01/2015 13:48

  De kit ziet er echt perfect uit om de highlighters een eerste keer te proberen. Eerst wou ik Opal, maar nu ben ik toch eerder benieuwd naar Pearl

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 10:30

   Pearl gaat je echt fantastisch staan! Opal voegt meer kleur toe, en ik denk dat die beter is op een medium huidskleur.

 6. Julie

  20/01/2015 16:47

  Wow, deze zien er echt heel erg mooi uit! Wel jammer dat ze toch wel redelijk prijzig zijn!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 10:31

   Ja, ze zijn niet goedkoop, maar de kit vind ik toch wel relatief voordelig.

 7. rachel

  20/01/2015 16:57

  prachtige producten!

 8. Anouk

  20/01/2015 17:12

  Oeh deze producten kende ik nog niet! De witte zou ik ook wel willen proberen!

 9. Jana

  20/01/2015 17:28

  Looks good! Ik heb een vloeibare highlighter (van ELF) maar ik vind het veel minder handig werken dan een poeder. Ik denk dus niet dat deze iets voor mij zouden zijn, hoewel ik Pearl en Opal wel heel mooi vind!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 10:32

   ’t Is te zien hoe vloeibaar die van ELF is. Deze zijn redelijk vast, dus je kan ze heel geconcentreerd aanbrengen en op één specifieke plaats blenden. Ze eindigen niet over je volledige kaken en dat vind ik een heel grote bonus.

 10. Amber

  20/01/2015 17:56

  Ah ik kende ze nog niet, maar ziet er goed uit. Ik heb zelf vloeibare highlighters van ELF, maar ik ben ook zo lui en ik pak dan toch een poeder erbij. Daarnaast houd ik juist wel van glimmer en glamour, dus ik draag MAC Soft&Gentle en Albatross graag overdag.

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 10:33

   Bij jou staan ze fantastisch, maar jij bent dan ook een stuk glamoureuzer dan ik

 11. Chahrazad

  20/01/2015 19:31

  Ze zijn best mooi!!

 12. Sharon | Nella Vita

  20/01/2015 21:38

  Handig artikel en leuk geschreven

 13. Melissa

  20/01/2015 22:13

  Oh dit is echt wat voor mij, ik houd namelijk erg van highlighters! Prachtige blog heb je trouwens, heb ‘m net ontdekt!

 14. Sara - Window On My Wardrobe

  20/01/2015 22:37

  Hier had ik nog nooit van gehoord, maar dit lijken me echt fijne producten! Qua highlighter ga ik liever voor het natuurlijke effect, al ben ik niet vies van een goede portie drama tijdens het weekend

  X Sara

 15. DQ

  21/01/2015 15:07

  Ik kende deze producten helemaal nog niet! Maar ze zien er echt goed uit! X

 16. Fashion meets Beauty

  22/01/2015 16:04

  De cosmetica van Becca staat nog op mijn lijstje, maar ik kom het merk niet vaak tegen..

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 10:36

   Denk dat het in Europa exclusief te verkrijgen is bij Space NK.

 17. Natasja

  26/01/2015 14:28

  Ze zijn ook nieuw voor mij.. maar ik wil er nu wel meer van zien.. en proberen xD

  • Jasmijn Cherubijn

   26/01/2015 17:37

   Ze zijn echt zo mooi, maar het resultaat is te subtiel om op beeld vast te leggen. In ’t echt zou je ze ook prachtig vinden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.