in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review | Chanel Illusion d’Ombre in Rouge Noir

De kerstcollectie van Chanel staat dit jaar in het teken van de iconische kleur Rouge Noir. Het begon met de legendarische nagellak, daarna kwam de dramatische lippenstift en nu is er een mascara, een kohl potlood en een Illusion d’Ombre in deze magische kleur. Aangezien ik grote fan ben van deze cream eyeshadows, moest ik de Illusion d’Ombre in Rouge Noir in mijn bezit krijgen.

IMG_4690

Rouge Noir is ondertussen mijn vijfde Illusion d’Ombre. Het begint een verslaving te worden . Deze oogschaduwen zijn dan ook één van de beste producten uit de hele collectie van Chanel. Het heeft een reden waarom nog geen één ander merk dit product heeft kunnen namaken: ze zijn uniek.

IMG_4717

In de pot lijken ze op een product dat je al kent. Wanneer je het product aanraakt, verwacht je dan ook dat cream eyeshadow-gevoel. Je kent het wel: zacht, romig en een beetje nat. Maar dan steek je je vinger in deze schoonheid en ben je eventjes in de war. Het voelt niet nat aan, maar ook niet droog. Ze zijn namelijk niet zo nat als cream eyeshadows, en – hoewel het een gel-product is – zijn ze niet zo hard als gel liners. Wanneer je met je vinger in het product draait, duw je het product naar beneden, maar daarna springt het grotendeels terug in zijn oorspronkelijke vorm.

IMG_4553

Mijn verwachtingen voor Rouge Noir waren dan ook torenhoog. Ik hoopte op een spectaculaire donkerrode kleur: net niet zwart, maar ook niet te paars. Magische rode shimmer zou het verhaal compleet maken. Helaas heeft Chanel het een beetje anders geïnterpreteerd: Rouge Noir is een donkerpaarse, plummy kleur met een warme ondertoon en een heel fijne mix van rode en gouden shimmer.

Lelijk is het verre van, en het is uiteraard meer draagbaar dan de kleur die ik in gedachten had. Aangezien mijn huid van nature een warme ondertoon heeft, lijkt Rouge Noir op mijn oogleden paars-bruin. Wanneer ik de kleur opbouw, krijg ik de paarse tonen. Wanneer ik de oogschaduw blend of een lichte laag aanbreng, zie ik voornamelijk de bruine ondertonen. Ik heb de oogschaduw al op een koele huidskleur gezien, en dan lijkt hij veel paarser/roder.

En daar zijn de rimpels :)
En daar zijn de rimpels

IMG_4369

Ik vind het heel moeilijk om Rouge Noir te beoordelen. De kleur is prachtig, de textuur is ideaal, maar de naam Rouge Noir is misleidend. Hij bevat te weinig rood en voldoet niet aan de sensuele Rouge Noir standaard. Ik vind het een prima kleur om overdag te dragen, maar voor ’s avonds – en zeker voor kerst – verwacht ik dat extra beetje decadentie. En da’s net wel het gevoel dat de zwoele Rouge Noir lippenstift bij mij oproept.

Chanel Rouge Coco in Rouge Noir - een dunne laag Illusion d'Ombre in Rouge Noir - een dikke laag Illusion d'Ombre in Rouge Noir
Chanel Rouge Coco in Rouge Noir – een dunne laag Illusion d’Ombre in Rouge Noir – een dikke laag Illusion d’Ombre in Rouge Noir

Wat vinden jullie ervan? Is deze Illusion d’Ombre de naam Rouge Noir waardig?

15 Comments
 1. Chahrazad

  15/12/2015 08:15

  Wat een mooie kleur oogschaduw!

 2. Sonia

  15/12/2015 09:08

  Ik vind dat de oogschaduw je fantastisch staat,of komt het gewoon omdat je het zo mooi hebt aangebracht? In alle geval

 3. Jana

  15/12/2015 09:29

  Echt “rouge noir” is hij inderdaad niet maar ik vind het wel echt een prachtige kleur! Ik werd al verliefd bij de campagnefoto’s en ook bij jou vind ik hem prachtig staan. Ik ga morgen naar Zaventem en hoop dat ze hem nog hebben bij de tax free zone! Ik wil ‘m ook!

 4. Ines

  15/12/2015 09:53

  Oh ja! Ik ben fan wat een mooie kleur!

 5. Tania

  15/12/2015 10:29

  De oogschaduw is zo mooi. Vond de hele collectie mooie eigenlijk en heb er vanalles van gekocht. Heb nu wel spijt dat ik de oogschaduw ni gekocht heb

 6. Evita / Fashion meets Beauty

  15/12/2015 10:35

  Hmm het product lijkt verdacht veel op mijn Maybelline tattoo eyeshadow in Metallic Pomegranate (Punk) alleen dan een tikkeltje koeler.

  • Jasmijn Cherubijn

   15/12/2015 10:43

   Ik heb ook Metallic Pomegranate, maar die van Maybelline is veel roder. De shimmer in Chanel is veel fijner en er zit ook een mix van kleuren in. De finish van Metallic Pomegranate is metallic en Rouge Noir is alleen shimmery. De basis is niet metallic. Ik zou het dus geen dupes noemen

 7. Sarahdise

  15/12/2015 10:45

  Zeker niet lelijk, maar inderdaad wat minder ‘rouge’ dan je zou verwachten. Metallic Pomegranate van Maybelline vind ik zelf een mooie bordeaux cream eyeshadow optie, maar heeft natuurlijk niet de Illusion d’Ombre-tesxtuur die jij beschrift

 8. Mjay

  15/12/2015 12:29

  Goh lelijk is hij verre van. Maar ik vind hem niet mega uniek. Hoewel de kleur jou fantastisch staat, eigenlijk meer een “go to” kleur vind ik!

 9. Hannelore

  15/12/2015 13:56

  Wat een prachtige kleuren maar het mag inderdaad wat meer rouge inzitten.

 10. Natasja

  15/12/2015 14:04

  Heel gaaf! Ik vind hem zo zacht (shadowy) aangebracht ook super mooi! Denk je het ooit veel harder/dikker aan te brengen? xD Zo’n dikke smeer over je ogen hahah. Sorry ik denk weer terug aan dat ene leuke artikel over makeup oopsies

 11. Manon

  15/12/2015 19:04

  Wat een mooie producten. Ik vind de kleuren ook super !

 12. Jasmine

  15/12/2015 20:54

  Pretty en elegante grungy kleur, maar rood – nope.

 13. Liset - Beautydagboek

  15/01/2016 18:51

  Ik vind de Rouge Noir oogschaduw prachtig! Zeker als je verteld over de substantie van het potje, dan raak ik zeker enthousiast. De lipstick ben ik heel benieuwd naar hoe hij op je lippen staat!

 14. Isabelle

  20/01/2016 20:45

  Staat je echt héééél mooi! Very nice

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.