in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – Chanel Bronze Universel Soleil Tan de Chanel

Chanel Bronze Universel, ook wel gekend als Soleil Tan de Chanel, is één van de bekendste make-up producten van Chanel en waarschijnlijk de bekendste bronzer ter wereld. Hij bestaat al meer dan 10 jaar en is nu populairder dan ooit. Hij was – en is nog steeds – revolutionair in textuur en gebruik. Daarom krijgt Chanel Bronze Universel de alom gegeerde titel van cult product!

chanel bronze universel

Kijk naar deze schoonheid! Chanel geeft je bij de verpakking telkens het gevoel dat je waar voor je geld krijgt, en bij deze Bronze Universel is dit geen uitzondering. Op het zwarte deksel is het Chanel-logo in goud de blikvanger. Luxe in alle eenvoud dus. De pot is vervaardigd uit plastic, maar met een beetje verbeelding ziet het eruit als mat glas. Ik ben blij dat de pot plastic is, want dit betekent: 1) dat hij minder weegt, en 2) dat hij onbreekbaar is.

Chanel geeft je een gigantische pot bronzer, waarin 30 gram product zit. Dit klinkt misschien weinig, maar in NARS Laguna zit bijvoorbeeld maar 8 gram. De pot is even breed als die van Chanel Poudre Universelle Libre, maar is minder diep.

chanel bronze universel

Onder het deksel zit nog een plastic tussenstuk. Aangezien Bronze Universel een cream-textuur heeft, kan het product uitdrogen. Dit tussenstuk doet een prima job om dit te voorkomen.

chanel bronze universel

Daarna kan je eindelijk het product onthullen. Ik heb mijn pot al veel gebruikt, dus hij ziet er niet echt aantrekkelijk uit. Maar eerlijk gezegd: een nieuwe pot Bronze Universel ziet er ook niet sexy uit. Het product heeft een soort van torentjesvorm en dit gecombineerd met zijn oranjebruine kleur, deed Bronze Universel me denken aan een strontje.

Chanel Bronze Universel heeft een harde cream-textuur. Door de harde textuur kan je hem gericht aanbrengen, maar aangezien het een cream-product is, “smelt” hij op je gezicht en kan je een zachter en natuurlijker bronzer-effect krijgen dan met poeder. Na een tijdje zal hij wel setten, dus hij zal gedurende de dag niet bewegen.

chanel bronze universel

Bronze Universel kan over het ganse gezicht gebruikt worden (vergeet dan ook niet de rest van je lichaam een goede fake tan-beurt te geven). Als je weinig product gebruikt, krijg je een relatief natuurlijk kleurtje. Ik gebruik Bronze Universel voornamelijk op de bronzer-plaatsen: voorhoofd, neusbrug, wangen en kin. Ik gebruik daarvoor een duo fibre borstel, zoals MAC 187. Meestal breng ik eerst Bronze Universel aan en gebruik ik daarna een bronzer in poedertextuur om meer effect en dimensie te creëren. Met Bronze Universel kan je onmogelijk contouren, want de kleur is daarvoor veel te warm.

Links naar rechts: NARS Laguna - Soleil Tan de Chanel Sheer Illuminating Fluid in Sunkissed - Soleil Tan de Chanel Bronze Universel
Links naar rechts: NARS Laguna – Soleil Tan de Chanel Sheer Illuminating Fluid in Sunkissed – Soleil Tan de Chanel Bronze Universel

Bronze Universel heeft een heel warme en een sterk oranje ondertoon. Als je een heel lichte en/of koele huidskleur hebt, zal Bronze Universel waarschijnlijk niet de beste keuze zijn. Dan zou ik eerder Soleil Tan de Chanel Sheer Illuminating Fluid in Sunkissed uitproberen. Dit is een liquid highlighter/bronzer. Het geeft een prachtige peachy/gouden glans, die op een lichte huid donker genoeg zal zijn om als bronzer te dienen. Op een donkere huid werkt hij prachtig als highlighter.

Zullen jullie Chanel Bronze Universel deze zomer uitproberen?

Soleil Tan de Chanel Bronze Universel – 38.90 euro. O.a. te koop bij Ici Paris XL (ik kon geen link toevoegen, aangezien hij uitverkocht was in de webshop. Zie je wel dat het populair product is ) en Sephora.fr.

4 Comments
 1. Julia van Dooren

  18/03/2014 08:27

  Dit klinkt als een prachtig product! Ik zou hem graag uitproberen maar ik twijfel over de prijs..

  XO

  • Jasmijn Cherubijn

   18/03/2014 19:53

   Het is inderdaad geen goedkoop product, maar voor Chanel krijg je hier veel waar voor je geld. De enige bezorgdheid die ik heb: kan je ooit een volledige pot op gebruiken vooraleer hij uitdroogt? Bedankt om langs te komen!

 2. Eva

  19/03/2014 14:46

  Lijkt me een fijne bronzer maar ik denk dat hij voor mij wat te donker gaat zijn

  • Jasmijn Cherubijn

   19/03/2014 15:34

   Hij is niet zozeer donker, want je kan een heel dunne laag aanbrengen, maar hij is wel heel warm. Als je twijfelt, zou ik zeker eerst een tester vragen. Laat maar weten wat je er van vond

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.