in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review | Charles Worthington Volume and Bounce Texturising Spray

De relatie tussen de Charles Worthington Volume and Bounce Texturising Spray en ik begon niet goed. Ik vond de spray te plakkerig, te zichtbaar in mijn haar en totaal niet effectief. Maar opgeven staat niet in mijn woordenboek, en gelukkig maar, want ondertussen hebben we een bloeiende relatie. Ik gebruik ‘m praktisch elke dag, heb drie back-ups staan en kan me geen leven meer zonder hem inbeelden.

IMG_0351

Zoals u misschien wel weet: de Charles Worthington Spray zou de dupe voor Oribe Dry Texturizing Spray zijn. De Oribe-versie heb ik nog steeds niet kunnen kopen (stomme internationale verzending), dus een vergelijking kan ik u niet voorschotelen.

Wat kan ik u wel zeggen: De Charles Worthington Spray geeft die second day – kwaliteit aan mijn haar, zelfs op dag één. Mijn haar is van nature stijl, heeft weinig grip en is te glad. Mijn baby-haartjes doen hun eigen ding en mijn haar in de plooi krijgen die ik wil, is een hels karwei. Met deze spray krijgt mijn haar net voldoende textuur, zodat ik het kan leggen zoals ik het wil. En aangezien mijn haar niet meer glibberig is, blijft het volume ook staan.

IMG_0399

In het begin gebruikte ik dit product helemaal verkeerd. Ik gebruikte het namelijk zoals een droogshampoo: spuiten tot ik niet meer kan. Daarna was ik half vergast (dit spul ruikt niet heel aangenaam), kleefde mijn haar aan elkaar en begon het product samen te klitten in witte brokken. Op mijn hoeveelheid haar heb ik ongeveer 4 subtiele spuit-bewegingen nodig: één vooraan, één aan elke zijkant en één rond mijn kruin.

Om het product voldoende in mijn haar te werken en witte brokken te vermijden, neem ik mijn Tangle Teezer bij de hand en sta ik een minuut op mijn hoofd te frotten. Pijnlijk is dit niet, en het is een stuk sneller dan met je vingers op je hoofd zitten.

IMG_0368

Daarna heb ik onnozel veel volume in mijn haar. Mocht ik ooit voor een “ik ben een leeuwin, ik ben net ontsnapt uit de zoo en ik wil ne keer zot doen” look gaan, dan kan ik nu mijn huis verlaten. Maar meestal leg ik het in de plooi en borstel ik het nogmaals door. Zo gaat mijn haar naar beneden, maar blijf ik voldoende volume behouden.

Na een nachtje slapen blijft de textuur in mijn haar zitten. Het ligt niet meer zoals op dag één, maar het kan veel slechter. Als droogshampoo kan ik hem helaas niet aanraden. Bij mij werkt hij helemaal niet op vuil haar; ik moet ‘m gebruiken op de eerste dag.

IMG_0342

Daarentegen is hij wel ideaal om textuur toe te voegen op de lengtes van je haar. Mocht je voor beach waves of een messy braid gaan: de  Volume and Bounce Texturising Spray doet het werk voor je.

Voor een net blow dry-resultaat moet je niet bij de Charles Worthington Volume and Bounce Texturising Spray zijn, maar mocht je op zoek zijn naar een product dat volume, textuur en een beetje bounce geeft: je hebt het gevonden.

2 Comments
  1. chahrazad

    04/09/2015 10:02

    Fijne review! Ik denk dat het toch maar hou bij droogshampoo.

  2. Nesrin

    15/09/2015 21:41

    Fijne review, kijk hier heb ik wat aan. Hoe gaaf ik deze bus ook vind (ekster oog staat toch leuk in de badkamer) mijn haren moeten toch een meer zachte look hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.