in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review | Gucci GG Marmont velvet shoulder bag in Rubin Velvet

Ik had nooit verwacht dat Gucci nogmaals een comeback zou maken. In de jaren ’90 heeft Tom Ford Gucci nieuw leven ingeblazen, maar na zijn vertrek associeerde ik Gucci met foute petjes en even foute man-bags.

Tegenwoordig kan je Gucci niet uit het straatbeeld wegdenken: loafers, logo t-shirts, handtassen met GG-print, juwelen in de vorm van insecten en zelfs de return van de belt bag (of zoals wij ze kennen: de chique versie van die Eastpak heuptas, die wij over onze schouder droegen). Dankzij Alessandro Michele is Gucci uit de doden herrezen.

It-brands: ik bekijk ze altijd vanop een afstand met het nodige scepticisme. Ik vind het uitermate fascinerend hoe één merk de inspiratiebron kan zijn voor alle collecties van letterlijk elke grote kledingketen. Maar kledingketens krijgen niet voor niets de bijnaam ‘fast fashion’: trends komen snel op, en moeten daarna even snel vertrekken.

En dat is ook mijn mening over it-bags. Met storm veroveren ze de modewereld, maar daarna zie je ze nooit meer. Een Mulberry Roxanne, Alexander Wang Rocco of Chloe Paddington: het zijn allemaal it-bags geweest, maar ik heb ze in tijden niet meer op straat gezien.

De kleine broer van de Rocco, de Rockie: ik heb ‘m ook

Daarom koop ik meestal investment bags. Je weet wel: de soort die elk seizoen opnieuw geproduceerd wordt, en die ik binnen 30 jaar nog kan dragen.

Maar soms, heel soms, zie ik een it-bag, en word ik op slag verliefd. Mijn hart gaat sneller kloppen, ik wil in elke conversatie over haar beginnen, en ik wil constant naar haar gapen. Jup, mijn liefde voor handtassen gaat diep

Mijn eerste it-bag die ik kocht, was de Alexander Wang Rockie. Ik heb zoveel plezier aan die tas beleefd, en sindsdien besef ik dat het soms wel de moeite waard is om een it-bag te kopen.

En dat brengt me bij mijn nieuwste amour: de medium Gucci GG Marmont velvet shoulder bag in Rubin Velvet, oftewel die sjakoche met GG-sluiting in die roze/paarse/rode velvet stof.

Ik heb er een paar maanden over nagedacht, maar op een gegeven moment had ik iets van: fuck it, ik ga ervoor! Ondertussen heb ik de GG Marmont al een half jaar in mijn bezit, en ik heb nog geen greintje spijt gehad van mijn keuze. Op de koop toe is deze tas een complimentjes-magneet: ik ben nog nooit zoveel door vreemden op straat tegengehouden om te vragen waar mijn handtas vandaan komt.

Ik heb mijn tas bij Gucci zelf besteld, omdat de kleur die ik wou uitverkocht was bij andere webshops, maar als ik je een tip mag geven: koop nooit bij Gucci zelf. Worst customer service ever (korte samenvatting: ze waren mijn bestelling vergeten. Heel professioneel).

Mijn allermooiste tas is eigenlijk een klassieke flap bag. Geen speciale zakjes langs de buitenkant, alleen één zakje met rits langs de binnenkant. De kwaliteit van Gucci kan je niet vergelijken met Chanel: een Chanel flap bag is stevig, en blijft zijn vorm bewaren. De Gucci GG Marmont is helemaal niet stevig. De tas is minder gestructureerd, en de voering is uit zijde vervaardigd. Dat heeft ook zo zijn voordelen: de tas rekt uit wanneer er te veel in zit, maar je kan ze nog steeds sluiten. Topper!

Aangezien ik al meer dan één keer het slachtoffer van zakkenrollers ben geweest, koop ik alleen nog tassen die stevig sluiten. Weer een bonuspunt voor Gucci, want de sluiting zit onder de flap en moet je met twee vingers open duwen. Het is dus geen magnetische sluiting.

De buitenkant bestaat uit een chevron-achtig, golvend patroon met op de achterkant een hartje. Het hartje vond ik ietwat puberaal, maar ondertussen heb ik er vrede mee genomen.

De strap is dé ideale lengte voor mij (1m60 met stevige boezem). Wanneer ik de strap volledig draag, valt de tas tot op mijn heup. Wanneer ik de strap in tweeën vouw, is het de perfecte schoudertas. En sinds ik deze tas heb, snap ik ook het gemak van een crossbody bag. De GG Marmont is perfect om crossbody te dragen, en ik vind het persoonlijk ook de mooiste manier.

Ik was vooral het meest bang voor de velvet stof. Velvet kent momenteel een revival, maar ik ben al oud genoeg om de vorige velvet-golf te hebben meegemaakt. Ik weet dat velvet makkelijk slijt, niet echt vriendjes is met water en dat het soms heel fout kan lijken (glamrock en al).

Maar ik kan je met vreugde meedelen dat de GG Marmont uit een dikke, stevige velvet stof bestaat. Ik heb ze voor gebruik ingespoten met Collonil, en ik heb nog geen problemen met regen gehad. De stof op de sluiting is al een beetje versleten door gebruik, maar ik ben waarschijnlijk de enige die het ziet.

De kleur was de voornaamste reden waarom ik deze tas wou. De GG Marmont in leer vind ik eigenlijk niet mooi, maar in velvet wordt deze tas een juweel. De velvet stof maakt de kleur zoveel rijker, en vormt de perfecte combinatie met de old-gold hardware. De kleur verandert ook, afhankelijk van de lichtaanval. Aangezien ik veel neutrale kleuren draag (zwart en grijs en nog meer zwart), zorgt deze tas voor een kleurrijk accent.

Zal de GG Marmont de tand des tijds doorstaan? Natuurlijk niet. Je zal deze tas (en ook de Dionysus, naar mijn mening) nog enkele jaren zien, maar daarna verdwijnt ze van het toneel.

Zal ik dan spijt hebben van mijn aankoop? Natuurlijk niet. De GG Marmont is momenteel mijn lievelingstas, en dat zal nog een tijdje zo blijven. Maar zoals het altijd met verliefdheid gaat: ooit komt er een einde aan.

Wat vinden jullie van Gucci en hun handtassen?

2 Comments
 1. Sonia Lejeune

  29/12/2017 17:25

  I love the rockie.maar zo duur duur duur!
  Je ziet er schitterend uit,je haar is weer zo mooi!
  Xxx

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2017 18:38

   Je kan vintage websites zoals Designer Vintage en Vestiaire Collective in de gaten houden, daar vind je ze vaak tegen sterk verminderde prijzen.

   Alexander Wang gaat nu ook vaak in solden. The Outnet zou ik regelmatig bezoeken, en bij Place des tendances (de webshop van Printemps) heb ik vorig jaar een andere handtas van Alexander Wang aan de helft van de prijs kunnen scoren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.