in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review MAC Fix+ | Spritz it, Fix it, Done

Elke winter bereikt het hydratatie-niveau in mijn huid een historisch dieptepunt. Mijn T-zone is dan bijna normaal, maar ik heb last van droge kaken en mijn huid herstelt zich minder snel. Dit betekent meer onzuiverheden, met daarna een lange periode van hyperpigmentatie en droge velletjes rond de ex-puist. Tijdens die periode heb ik meer foundation en concealer nodig dan ooit, maar mijn huid staat dit niet toe. De foundation smelt niet in mijn huid en afpoederen kan ik vergeten. Klinkt vreselijk? Dat is het ook . Op één product kan ik gelukkig elke winter rekenen, en dat is MAC Fix+.

IMG_3402 (Copy)

MAC omschrijft Fix+ als: een waterval van vitaminen en mineralen, doordrenkt met een kalmerende melange van groene thee, kamille, komkommer en met de frisse natuurlijke, opwekkende Sugi-geur. Zorgt voor een stralend effect, werkt de make-up af. Verstuiven. De huid drinkt het op!

Echt waar, MAC: hoe blijf je het verzinnen? Sugi-geur: geen mens die weet hoe dat ruikt! Met Fix+ krijg je weer een product dat balanceert tussen make-up en huidverzorging. Het bevat allerlei ingrediënten, die goed zijn voor de huid, maar zonder make-up op je gezicht kan je de wonderen van Fix+ niet ten volle meemaken.

IMG_3417 (Copy)

Er is veel debat in het verleden geweest over het nut van Fix+. Sommigen zeggen dat het een fixerende spray is, zoals Urban Decay All Nighter. Anderen zeggen dat de naam verwijst naar: to fix something. Het fixeert dus niet, maar het lost wel sommige problemen op. Ik vind dat Fix+ je het beste van beide werelden biedt. Het is geen hardcore setting spray, die ik tijdens de zomer zou gebruiken. Daarvoor is een product, zoals UD All Nighter of Skindinavia, veel beter. Maar tijdens de winter houdt Fix+ mijn T-zone voldoende onder controle. Problemen oplossen doet hij ook, want een poederig resultaat is met deze Fix+ onmiddellijk verdwenen. Multifunctioneel is hij dus zeker en vast, want dit is hoe ik Fix+ gebruik:

IMG_3440 (Copy)

 • Fix+ als primer

Tijdens mijn droge periode wil ik dat alle huidverzorgingsproducten die ik aangebracht heb, optimaal hun werk kunnen verrichten. Enter Fix+! Hij fixeert de producten, geeft mijn huid op de koop toe “een waterval van vitaminen en mineralen” en houdt tot slot mijn T-zone preventief onder controle.

IMG_3448 (Copy)

 • Fix+ voor het dewy effect

Soms lijkt mijn huid na het afpoederen te mat of heb ik gewoonweg te veel poeder gebruikt. Fix+ neemt dat poederig laagje weg, maar het effect van het setting poeder blijft.

 • Fix+ als setting spray

Mijn huid kan momenteel geen setting poeder aan (droge huid-gevaar), maar ik heb wel degelijk een extra vorm van bescherming nodig. Fix+ houdt mijn T-zone tijdens de winter voldoende onder controle, maar heeft geen negatief effect op mijn droge zones.

 • Fix+ als mixing medium

IMG_3454 (Copy)

De decadente oplossing om losse pigmenten te foilen. Je kan dit evengoed met water doen,  maar met Fix+ in spray-vorm is dat net wat handiger.

 • Fix+ als verfrissing

Tijdens de zomer kunnen we oververhit rondlopen. Da’s dat moment wanneer je in de frigo wil kruipen en ijsblokjes onder je kleding wil steken. Ideale oplossing voor het gezicht: Fix+ spuiten. Werkt verfrissend en geeft je make-up een extra fixeer-beurt.

 • Fix+ wanneer je foundation wil bijwerken

Foundation bijwerken vind ik lastig. Na een werkdag is mijn moisturizer volledig in mijn huid getrokken, en foundation boven overblijfsels foundation aanbrengen is geen eenvoudige klus. Dan spray ik wat Fix+ om mijn gezicht weer gehydrateerd te krijgen. Zo kan ik makkelijker boven de overblijfsels van de foundation werken.

IMG_3464 (Copy)

 • Fix+ om foundation uit te dunnen

Wanneer je wil dat je foundation minder dekking geeft, kan je Fix+ op je borstel spuiten. Door de natte factor van de Fix+ wordt je foundation uitgedund.

Fix+ gebruik ik kortom het hele jaar door, maar vooral tijdens de winter kan ik niet zonder hem leven. Hebben jullie hem al geprobeerd?

PS: ik heb de oude verpakking, maar MAC zegt dat de samenstelling bij de nieuwe niet veranderd is.

Prijs
Mini – 10.00 euro. Full size – 16.50 euro. 
Waar te koop
22 Comments
 1. Manon

  11/02/2015 08:35

  Klinkt goed, ik vind Mac wel vaak heel erg duur. Ik heb toevallig pas geleden mijn eerste Mac product gekocht.

  • Jasmijn Cherubijn

   11/02/2015 17:42

   Ja, ’t is inderdaad niet goedkoop, maar de kwaliteit van de meeste producten vind ik ook beter. Welk product heb jij gekocht?

 2. Fashion meets Beauty

  11/02/2015 10:05

  Eigenlijk best een veelzijdig product, toch gebruik ik Fix + alleen als setting spray..

 3. Sarah

  11/02/2015 10:57

  Oh dit lijkt me echt een geweldig product, zeker na jouw artikel! Hij staat al een tijdje op m’n wishlist, hoop dat ik hem er gauw af kan halen haha!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/02/2015 17:43

   Hoop het ook voor jou! Ik kan eerlijk gezegd niet leven zonder mijn Fix+.

 4. Mjay

  11/02/2015 12:20

  Ik gebruik Fix+ ook al enige tijd, maar enkel als settingspray. Die tip met die foundation wist ik niet en vind ik eigenlijk heel handig! Ga ik toch eens proberen

 5. Julie

  11/02/2015 14:43

  Ik heb deze in een mini verpakking en vind hem erg fijn in gebruik!

 6. ines

  11/02/2015 14:53

  Klinkt erg goed!

 7. Jana

  11/02/2015 17:21

  Fix+ was altijd zo’n product waarvan ik niet goed wist of ik het eens moest aanschaffen of niet maar het kan blijkbaar nog voor veel meer gebruikt worden dan ik dacht! Ik ga eens beginnen met een mini te kopen en dan kijken wat ik er van vind!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/02/2015 17:46

   Strak plan! Ben ook begonnen met de mini, maar die had ik zo snel opgebruikt. En toen wist ik: ik moet wel de grote fles kopen.

 8. Lys

  11/02/2015 18:04

  Ik spray altijd wat Fix+ om oogschaduw of losse pigmenten intenser aan te brengen, ofwel puur voor de mooie finish of als verfrissing tijdens de zomer. Het fixeert mijn makeup alleszins niet zoals ik van sommigen hoor zeggen, maar daarvoor gebruik ik dan de UD All Nighter spray

  • Jasmijn Cherubijn

   11/02/2015 18:52

   Ja, bij mij werkt hij ook niet als hardcore setting spray. Maar ik geef je volledig gelijk: de finish is prachtig!

 9. Chinouk

  11/02/2015 19:59

  Me needz this.

 10. Kiss & Make-up

  12/02/2015 20:15

  Oh wow, een echte multitasker dus! Je hebt me overtuigd!

  • Jasmijn Cherubijn

   18/02/2015 09:41

   Fijn om te horen! Had je deze nog nooit geprobeerd?

 11. Eline Blaise

  21/02/2015 21:07

  Ik gebruik deze zo graag! Inderdaad niet enkel om te zetten maar ook om mijn oogschaduw nat mee aan te brengen. Heel erg mooie review en foto’s!

  Liefs x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.