in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review | MAC Mehr Lipstick

De laatste maanden hoorde ik constant de naam van één lippenstift: Mehr. Geen mens die weet waarom je een lippenstift naar een Duitse gemeente zou vernoemen, maar één ding werd me wel duidelijk: ik moést die magische Mehr uitproberen.

IMG_1748-001

Ooit werd Mehr gelanceerd in een oude limited edition collectie, maar het was een heel slimme zet van MAC om hem nu permanent aan het assortiment toe te voegen. Deze lippenstift maakt namelijk gretig gebruik van de Kylie Jenner – hype, want Mehr zou je de lippenstift-versie van MAC Soar Lip Liner kunnen noemen.

Bij beide producten krijg je een matte, oudroze kleur met zo goed als volledige dekking. Door de bruine basis krijg je bij Mehr ook die opgeblazen lippen look, maar aangezien hij net dat tikkeltje lichter is dan Soar, is het een betere match bij veel mensen. Als je qua huidskleur op Kylie Jenner lijkt, dan zal Mehr een MLBB of zelfs nude lippenstift zijn. Bij mij is hij net te donker om naturel te zijn, maar hij geeft me wel gesofisticeerde, bruin-roze lippen.

IMG_1763

En hoewel Mehr een bruine basis heeft, neigt hij toch naar de koele kant van het kleurenspectrum. Daardoor werkt hij verhelderend, en lijkt het niet alsof je een lichtbruine smurrie op je lippen gewreven hebt.

Mehr is qua textuur één van de beste matte MAC-lippenstiften die ik al geprobeerd heb: heel smeuïg, gepigmenteerd en een goede blijfkracht. Hij doet me meer denken aan een Amplified, maar dan zonder de glans.

Van links naar rechts: MAC Mehr - MAC Soar - MAC Honeylove
Van links naar rechts: MAC Mehr – MAC Soar – MAC Honeylove

Twee jaar geleden ging ik nooit in de buurt van Mehr gekomen zijn, maar aangezien bruin weer hip is, gebruik ik Mehr met veel plezier. Het lijkt me geen klassieker die eeuwig in mijn make-up tas zal blijven zitten, maar op dit moment is het één van mijn favorieten. Hebben jullie hem al geprobeerd?

IMG_2477 (Copy)

8 Comments
 1. Jana

  24/10/2015 10:40

  Ik ben ook lid van de Mehr-fanclub. Prachtige kleur en zoals je zelf zegt, het is een heel erg aangename textuur!

 2. Jana

  24/10/2015 13:26

  Zulke kleurtjes vind ik altijd heel erg mooi! Deze ga ik onthouden x

 3. Kirsty

  24/10/2015 17:04

  Ik vind hem wel erg mooi zeg! Vooral zo met die andere swatches erbij zie je goed hoe koel hij eigenlijk nog is. Deze moet op mijn wishlist!

 4. Sara

  24/10/2015 19:12

  Wauw wat een prachtig exemplaar! Ik vind het mooi dat deze lipstick met een bruine tint inderdaad wel naar de koele kant neigt. Prachtig exemplaar. De swatch ziet er ook gruwelijk goed uit.

 5. Gina

  25/10/2015 21:57

  Prachtige kleur! Perfect voor de herfst

 6. Mattania

  26/10/2015 13:18

  Prachtige kleur! MAC Soar ziet er trouwens ook geweldig uit

 7. lin

  26/10/2015 21:25

  die heb ik ook! mehr is trouwens de naam van de vrouw van mickey contractor, de bekendste mua van bollywood waarmee mac een samenwerking was aangegaan aantal jaren geleden.

 8. Kalliopia

  01/11/2015 12:26

  Dit was mijn eerste MAC lipstick en wat hou ik van hem! Zoals je zegt, hij dekt goed en is heel gepigmenteerd. Doordat hij je lippen wat mooier maakt zonder er keihard uit te springen, gebruik ik hem echt als een dagelijkse lippenstift

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.