Deze kleine ronde potjes zijn de petit chou van veel make-up artists. Ze bestaan nog maar 3 jaar, maar iedereen kent ze. Daarom geef ik ze nu al de status van cultproduct: Maybelline Color Tattoos.

color tattoos

Maybelline Color Tattoos zijn cream eyeshadows. Ze zijn er gekomen na het grote succes van MAC Paint Pots, Benefit Creaseless Cream Eyeshadows en MUFE Aqua Creams. Je kan ze als oogschaduwbasis gebruiken (bijvoorbeeld onder een smokey eye) of je kan ze solo dragen voor een makkelijke, doch schijnbaar ingewikkeld uitziende ooglook.

Cream eyeshadows zijn een instant hit geworden, omdat 1) ze intens gepigmenteerd zijn, 2) ze makkelijk aan te brengen zijn met zowel vingers als borstels en 3) ze waterproof zijn en blijven zitten totdat je ze met een hardcore make-up remover verwijdert.

Maybelline Color Tattoos zijn populair geworden, omdat ze 1) voldoen aan alle vorige redenen, 2) veel verschillende kleuren hebben en 3) veel goedkoper zijn dan die andere cream eyeshadows.

De textuur van deze Color Tattoos is uniek. Ze zijn dikker dan MUFE Aqua Creams, maar zachter dan MAC Paint Pots. Ze zijn zachter, maar ik vind dat ze minder romig aanvoelen dan MAC Paint Pots, wat ik spijtig vind. De metallic en shimmer Color Tattoos kunnen namelijk wat korrelig aanvoelen. Ze doen absoluut je oogleden geen pijn, maar het aanbrengen verloopt daarom soms wat lastiger.

maybelline color tattoos

Bij de verpakking heeft Maybelline puik werk geleverd. Er is veel glas gebruikt en de dop schroeft goed vast. Dat is ook nodig, want anders drogen ze uit. De potjes zijn plat en redelijk dun, waardoor je ze makkelijk kan stapelen.

Color Tattoo – #40 Permanent Taupe

color tattoo permanent taupe

Dit is mijn favoriete Color Tattoo en één van de twee matte Color Tattoos in Maybelline’s arsenaal (de andere is een matte zwarte kleur). Deze draag ik het liefst zonder een andere oogschaduw erbovenop. Dit is een heel koele, bruin-grijze, taupe kleur. Deze Color Tattoo heeft één van de beste texturen: heel zacht, romig en gepigmenteerd.

Color Tattoo – #35 On and On Bronze

color tattoo on and on bronze

On and On Bronze heeft een metallic finish en is – zoals de naam doet vermoeden – een warme bronze kleur. Ook bij deze Color Tattoo is de textuur heel zacht, maar ik krijg minder pigment dan bij Permanent Taupe. Bij anderen heb ik gezien dat zij wel veel pigment krijgen, dus misschien is mijn Color Tattoo te droog.

Color Tattoo – #75 24K Gold

color tattoo 24k gold

Ik denk dat deze kleur niet in België verkrijgbaar is, maar je mist niet veel. 24K Gold is een fel gouden kleur met een zeer sterke kanariegele ondertoon en metallic finish. Mijn huidskleur en deze Color Tattoo zijn geen goede combinatie en ik denk dat dit voor veel lichte huidskleuren zo zal zijn.

Deze Color Tattoo is wat korrelig en brengt daarom moeilijker aan. Daarnaast heb ik nog geen gelegenheid gevonden waarop ik deze kan dragen, want hij is verre van subtiel (misschien met carnaval).

Color Tattoo – #55 Immortal Charcoal

color tattoo immortal charcoal

Immortal Charcoal is een donkergrijze kleur met een zilverblauwe ondertoon. Ik heb deze Color Tattoo gekocht toen ik de Cara Delevingne-tutorial van Lisa Eldridge zag. Hij is perfect om die smokey cateye te maken.

Color Tattoo – #70 Metallic Pomegranate

color tattoo pomegranate

Dit is wederom een kleur die niet in België verkrijgbaar is. Metallic Pomegranate doet me denken aan MAC Trax oogschaduw, maar dan in cream vorm. Dit is de enige Color Tattoo met shimmer die ik heb. De gouden shimmer is mooi, maar ik had hem liever mat gehad.

Links naar rechts: Permanent Taupe - On and On Bronze - 24K Gold - Immortal Charcoal - Metallic Pomegranate
Links naar rechts: Permanent Taupe – On and On Bronze – 24K Gold – Immortal Charcoal – Metallic Pomegranate

Ik geef het toe: ik verkies nog altijd mijn MAC Paint Pots boven deze Color Tattoos. Maar wanneer ik op zoek ben naar een felle kleur (bijvoorbeeld appelblauwzeegroen), dan zal ik een Maybelline Color Tattoo kopen. Voor de prijs van 10 euro zijn ze niet te kloppen.

Maybelline Color Tattoos – prijzen tussen 6.49 euro en 10.49 euro. O.a. te koop in het Kruidvat, bij Bol en Feel Unique.