in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review | NARS – Radiant Creamy Concealer

Monsieur François Nars: die man weet wat ik wil. Alle producten roepen mijn naam en tot op heden heb ik nog geen slecht NARS product in mijn handen gehad. NARS Radiant Creamy Concealer is geen uitzondering. Sinds ik hem eind vorig jaar gekocht heb, gebruik ik hem elke dag. Vandaag dus een hommage aan NARS Radiant Creamy Concealer!

nars radiant creamy concealer custard

NARS Radiant Creamy Concealer is uniek. Ik heb nog nooit eerder een concealer met deze textuur gevoeld. De concealer is zacht, luchtig en inderdaad heel creamy. Wanneer je hem aanbrengt, zie je een zekere glans. Daarna krijg je voldoende tijd om hem te blenden. Wanneer hij droogt, ziet hij er absurd natuurlijk uit. Niet mat, niet dewy, niet cakey: nope, the real deal. Wat setting powder erbovenop, en je kan er een volledige dag tegenaan.

Hij werkt hydraterend, maar zeer veel hydratatie moet je niet verwachten. Het is net genoeg om droge huid (bijvoorbeeld rond een puist of onder de ogen) niet te accentueren. Ideaal!

nars radiant creamy concealer custard

Ik gebruik de kleur Custard. Deze wordt omschreven als: yellow tone for light to medium complexion. In Sheer Glow gebruik ik Deauville. Ik gebruik hem enkel op puistjes en hyperpigmentatie. Met deze kleur krijg ik geen ashy finish, wat wel met andere concealers gebeurt, omdat mijn hyperpigmentatie heel diep is. Hij zou net een tikkeltje lichter mogen zijn, maar dan vrees ik weer voor de ashy finish.

Van links naar rechts: NARS Radiant Creamy Concealer Custard - MAC Moisture Cover Concealer NC 20 - NARS Sheer Glow Deauville
Van links naar rechts: NARS Radiant Creamy Concealer Custard – MAC Moisture Cover Concealer NC 20 – NARS Sheer Glow Deauville

Ik heb enkel een probleem met de verpakking. Die is heel compact, maar de spons applicator vind ik niet het meest hygiënische ding in de wereld. Net omdat ik hem op mijn puisten gebruik, ben ik bang voor bacteriën in mijn concealer. Wanneer je het eerst op je hand aanbrengt en pas daarna op je gezicht, verlies je veel product onderweg.

IMG_0482 (Copy)

Mijn tweede probleem: de dop. Het zwarte stuk van de applicator komt bij mij altijd los. Ik wil niet knoeien met lijm, omwille van het gevaar lijm aan de applicator te krijgen. Ik heb dit nog niet van anderen gehoord, dus waarschijnlijk is de mijne gewoon defect.

IMG_0457 (Copy)

Derde – en laatste – probleem: de tube zelf. Door de lipgloss-achtige vorm weet ik nu al dat ik nooit het laatste beetje product uit de tube zal kunnen schrapen. Spijtig voor die prijs.

Het zijn drie kleine problemen, die ik NARS makkelijk vergeef. Waarschijnlijk zal ik de Radiant Creamy Concealer tot het eind der tijden blijven gebruiken. Welke concealer is jullie favoriet?

Prijs
27.00 euro
Waar te koop
Sephora (FR), Selfridges (GB), NARS (EU). Omwille van NARS’ verkoopsvoorwaarden mogen veel webshops (Space NK, Urban Retreat Beautique, ASOS …) NARS niet internationaal verzenden.
32 Comments
 1. BeautyLoves

  04/09/2014 08:01

  Ai, da’s de eerste keer dat ik wat minpuntjes lees over deze concealer. Jammer van die dop, het zal inderdaad een defect zijn, maar het zou toch niet mogen!

  • Jasmijn Cherubijn

   07/09/2014 15:39

   De dop is heel vervelend, want ’s ochtends wil ik zo snel mogelijk klaar zijn. Dan wil ik mijn concealer gebruiken en heb ik enkel de dop vast

 2. Daphne

  04/09/2014 08:35

  Jammer dat de dop niet meewerkt! Verder is het volgens mij een prima concealer

 3. Amy

  04/09/2014 08:58

  Lijkt me een heel fijn product, alleen wel spijtig van de dop. En het probleem van de applicator kun je misschien oplossen door zo’n mixing palette te kopen (ik heb er ook in mijn koffer zitten). Is zo’n stalen palette waar MUA’s al hun producten op aanbrengen om hygiënisch te werken. Het neemt het product niet op zoals je hand doet dus verspil je ook niets.

  • Jasmijn Cherubijn

   07/09/2014 15:41

   Goed idee, dankjewel! Alleen zal ik ’s ochtends waarschijnlijk te lui zijn om het palette bij de hand te nemen

 4. Alice

  04/09/2014 10:07

  Hey Jasmijn! Zo jammer dat de jouwe defect is gegaan, zou echt niet mogen! Ik ben althans zeer tevreden en voor mij is het de beste concealer om mijn donkere wallen te verbergen. Momenteel gebruik ik de Charlotte Tilbury The Retoucher waar ik ook super tevreden over ben!

  X Alice

  • Jasmijn Cherubijn

   07/09/2014 15:42

   Ben ook heel benieuwd naar die! Licht-weerkaatsende pennetjes zijn mijn beste vriend

 5. Denise

  04/09/2014 10:59

  Jammer dat je niet al het product kunt gebruiken inderdaad!

  • Jasmijn Cherubijn

   07/09/2014 15:42

   Misschien kan ik proberen de verpakking open te breken. En hopelijk gebeurt dit zonder te veel bloedvergieten

 6. De Dotties

  04/09/2014 12:44

  Fijne en eerlijke review! Zelf gebruik ik niet zo vaak concealer.

 7. Chinouk

  04/09/2014 19:57

  Ik heb zoveel goeds over deze concealer gehoord! Jammer van de verpakking, dat is echt een minpunt!

 8. Kirsty

  04/09/2014 20:22

  Het product klinkt op de dop na wel heel goed!

 9. saskia

  04/09/2014 21:32

  Fijn zo’n eerlijke review. De concealer lijkt mij op zich wel heel mooi.

 10. Lieselot

  05/09/2014 00:59

  Klinkt als een erg goede concealer :)! Jammer van die verpakking inderdaad! Als je 27 euries betaalt voor een concealer, wil je hem toch minstens volledig kunnen opgebruiken!

 11. Sara - Window On My Wardrobe

  05/09/2014 09:27

  De formule lijkt me echt super! Wel jammer dat die jouwe stuk is, ik zou onmiddelijk reclameren echt, dat werkt vaak goed, ze sturen je misschien wel een nieuwe op en dan heb je er dubbel zoveel plezier van!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   07/09/2014 15:45

   Haha, zouden ze het nog geloven na meer dan een half jaar? Hij was eigenlijk al van de eerste dag kapot. Ik had het onmiddellijk moeten doen, he.

 12. Kiss & Make-up

  05/09/2014 12:08

  Goeie genuanceerde review! Zelf gebruik ik momenteel een concealer van Vichy, maar hij begint wat uit te drogen heb ik de indruk. Tijd voor een nieuwe dus.

  • Jasmijn Cherubijn

   07/09/2014 15:46

   Op de verpakking na, kan ik deze van ganser harte aanraden!

 13. Het product zelf klinkt alvast pretty great. Wel jammer van die dop en ik volg je volledig over het borsteltje…

  x Aurélie

  • Jasmijn Cherubijn

   08/09/2014 11:35

   De keuze van borstel vind ik ook spijtig, maar het product is inderdaad een topper!

 14. bymarlayne

  08/09/2014 17:11

  Klinkt goed!

 15. Amber

  09/09/2014 22:25

  Klinkt als een hele fijne concealer. Als ik ooit ergens ben waar ze NARS verkopen wil ik er ook een! Vind namelijk de kleur altijd lastig te bepalen via internet.

  • Jasmijn Cherubijn

   12/09/2014 10:14

   Ja, vind ik ook heel moeilijk! Spijtig dat NARS niet in België en Nederland verkocht wordt, hé.

 16. Mademoiselle Sophistiqué

  13/09/2014 18:57

  ik vind deze echt zalig goed, en heb nog nooit een probleem gehad met de dop, wat gek (en balen) dat jij dat wel hebt!

  • Jasmijn Cherubijn

   16/09/2014 09:30

   Ja, ‘k heb al het probleem sinds dag 1. Misschien heeft mijn postbode hem op de grond laten vallen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.