in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – Philip Kingsley Elasticizer Extreme

Hoe mooi ik ombre haar ook vind, het is een pain in the arse om de punten mooi te houden. Ik heb haarmaskers, serums, conditioners, leave in-conditioners en haarolie nodig om relatief deftig voor de dag te komen.

Eén product maakt mijn leven wel een stuk eenvoudiger. De koningin der haarmaskers, de crème de la crème van de crème de la crème: ik heb het uiteraard over Philip Kingsley Elasticizer Extreme!

philip kingsley elasticizer extreme

Ik ken de producten van Philip Kingsley nog maar een paar jaar, maar het merk bestaat al sinds 1953. Meneer Kingsley – die nog altijd leeft – is een groot expert op het vlak van haarverzorging. Hij is de voorzitter van the Institute of Trichologists geweest, de oudste organisatie voor trichologie op deze wereld (ik heb het eventjes opgezocht en trichologie is blijkbaar een tak van de dermatologie die zich specialiseert in onderzoek rond haar en de kruin). Ik vertrouw die man! En Audrey Hepburn deed dit ook. Ze bezocht zijn praktijk in 1974 en zei dat ze bezorgd was over de slechte staat van haar haar (bij twee keer haar na mekaar moet ik als West-Vlaming denken aan: Aurore haar haar is raar ). Speciaal voor Audrey ontwikkelde Philip Kingsley zijn Elasticizer. Tot het einde van haar dagen heeft ze nooit meer iets anders gebruikt. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik ben gek op de geromantiseerde geschiedenis achter een product!

011713-Audrey-Hepburn-400

Philip Kingsley’s Elasticizer Extreme is een pre-shampoo treatment. Dit betekent dat je het haarmasker aanbrengt voor je het haar met shampoo wast. Ik maak mijn haar vochtig onder de kraan, deel mijn haar in twee en breng een paar pompjes product aan op mijn punten. Elasticizer Extreme heeft een dikke textuur, dus je moet het goed inwerken. Ik gebruik het nooit op mijn haarwortels, want daar is het veel te voedend voor.

Volgens de aanwijzingen moet je het 20 minuten laten inwerken, maar serieus: als ik zoveel geld aan een product uitgeef, wil ik de volle effecten ervan benutten! Daarom breng ik het meestal op zondag aan en laat ik mijn haar een volledige namiddag marineren. Ik gebruik ook geen plastic kapje, maar draai het omhoog in een knot (zie hier hoe dat eruit ziet). Daarna kan je beginnen met het uit te spoelen, maar je hebt echt shampoo nodig om dat laatste beetje residu uit je haar te krijgen.

philip kingsley elasticizer extreme

Elke keer sta ik versteld van het resultaat. Mijn haar is extreem gehydrateerd en voelt ontzettend zacht (en zelfs bijna normaal) aan. Daarna heb ik veel minder conditioner nodig. De haarolie kan ik zelfs links laten liggen. Wanneer mijn haar droog is, kan ik het ook heel makkelijk kammen. En het beste van alles: deze resultaten blijven een volledige week! Bij andere maskers die ik gebruikt heb, verdwijnen de resultaten na een dag, maar met de Elasticizer Extreme kan ik zorgeloos een week overleven.

20140609_134913
Het was niet de bedoeling om het masker de vorm van een worm te geven

Elasticizer Extreme bevat allerlei fijne ingrediënten. Het bevat zowel castorolie als olijfolie, maar ook glycerine. Dit is één sterke hydratatie-combinatie! Daarnaast vind je ook elastine op het ingrediëntenlijstje. Dit zit vol amino-zuren en maakt het haar sterker. Er zitten ook UV-filters in het masker, dus je haar is ook beschermd tegen de zon. Je vindt geen sulfaten in Elasticizer Extreme, maar wel siliconen. Persoonlijk heb ik nooit last van siliconen in mijn haar, maar als je haar makkelijk doorweegt door siliconen, dan zou ik weinig product gebruiken.

75 ml en 500 ml
75 ml en 500 ml

Elasticizer Extreme vind je in allerlei groottes: 75 ml, 150 ml, 500 ml en zelfs 1000 ml. Ik koop telkens de gigantische fles van 500 ml (want de grote 1000 ml wordt nooit naar België verzonden, grrr). Die kost een hoop geld, maar het komt een stuk voordeliger uit dan wanneer je de kleine verpakkingen koopt. Daarnaast kan je heel lang doen met één fles; ik doe er ongeveer een half jaar mee en ik heb best wel lang haar.

Ik kan je weinig zeggen over de verschillen tussen de gewone Elasticizer en de Elasticizer Extreme, want de gewone heb ik nog nooit gebruikt. Voor zover ik weet, is de Extreme-versie – je kan het waarschijnlijk wel raden – voor extreem beschadigd haar. Als je haar van nature zwak en gedehydrateerd is, is de gewone Elasticizer iets voor jou. Als je – zoals ik – je haar gefriseerd hebt door bleach en hitte, dan kan ik de Elasticizer Extreme ten zeerste aanraden.

Hebben jullie al een Philip Kingsley product gebruikt? En welke haarmaskers krijgen jullie voorkeur?

Philip Kingsley Elasticizer Extreme – 19.50 euro voor 75 ml, 35.75 euro voor 150 ml en 70.85 euro voor 500 ml. Onder andere te koop bij Feel Unique (tip: ongeveer 2 keer per jaar geeft Feel Unique 20 procent korting op alles. Sla dan je slag!) 

14 Comments
 1. Eva

  20/06/2014 15:28

  Amai, dat klinkt als een grote topper!
  Mijn fijn haar zal wellicht voldoende hebben aan de ‘gewone’ versie

  • Jasmijn Cherubijn

   21/06/2014 07:30

   Hij zal je niet teleurstellen! Laat maar weten wat je ervan vindt

 2. saarenzo

  20/06/2014 16:28

  Klinkt goed! Wat leuk dat het speciaal voor Audrey Hepburn is ontwikkeld.

 3. Mme Sophistique

  21/06/2014 09:30

  ooeeeh I want! lijkt me supergoed

  • Jasmijn Cherubijn

   23/06/2014 15:39

   Ik ben er alleszins heel tevreden over! Laat maar weten wat jij ervan vindt!

 4. Kiss & Make-up

  21/06/2014 14:42

  Mijn haar is niet beschadigd maar wel suuuuuuuuuper fragiel, dus ik denk dat dit toch wel wat voor mij zou kunnen zijn. Het klinkt in ieder geval echt heel goed.

  • Jasmijn Cherubijn

   23/06/2014 15:39

   De gewone Elasticizer zou dan iets voor jou zijn! Mijn punten zijn veel sterker sinds ik begonnen ben met dit te gebruiken.

 5. Kirsty

  21/06/2014 15:54

  Dit klinkt wel erg goed! Mijn haar zou dit echt wel kunnen gebruiken!

  • Jasmijn Cherubijn

   23/06/2014 15:40

   Zeker eens proberen! Het is wat duurder dan andere maskers, maar ik vind het zijn geld waard.

 6. BeautyLife

  21/06/2014 19:16

  Dit lijkt me echt een super product! X

 7. Chinouk

  22/06/2014 20:22

  Leuk artikel! Ik vind Philip Kingsley’s theorie over het verzorgen van het haar ook interessant. Ik ga zeker eens producten van het merk bestellen! Zelf haal ik mijn salonmerken op deze site: http://www.allbeauty.com/haircare en ze verkopen ook PK!

  • Jasmijn Cherubijn

   23/06/2014 15:43

   Aha, die website kende ik nog niet! Spijtig genoeg verkopen ze ook niet de gigantische 1000 ml. fles

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.