in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – Rimmel Scandaleyes Shadow Paints

Rimmel is één van mijn favoriete budget-merken: het is Brits, het is vooruitstrevend, het is top. En met hun Scandaleyes-collectie scheren ze hoge toppen. Ten eerste: de naam vind ik fantastisch. Ik verwachtte onmiddellijk producten voor brave meisjes die ’s avonds hun inner drama queen bovenhalen. Theatrale kleuren en unieke texturen, dat wil ik!

En Rimmel heeft goed werk geleverd. Het Scandaleyes waterproof kohl kajal potlood is de meest intense kohl op de budget-markt. En deze Scandaleyes Shadow Paints: die kunnen we zeker en vast uniek noemen.

rimmel scandaleyes

Scandaleyes Shadow Paints zijn liquid cream eyeshadows. Ze zijn veel dunner van textuur dan gewone cream eyeshadows en hebben ook een vreemd cooling effect. Ze voelen werkelijk heel koud aan wanneer je ze aanbrengt. Door de dunne textuur voelen ze ook heel licht aan. Bij andere cream eyeshadows voel ik soms het product op mijn oogleden liggen. Met deze Shadow Paints ervaar je enkel een fris briesje

Door de dunne textuur drogen ze heel snel. Daarom werk je best oog per oog. Bij de eerste laag krijg je een stain op je oogleden. Daarna kan je opbouwen voor een intens resultaat. Je hebt een stevig paar lagen nodig om de volle kleur te krijgen.

scandaleyes shadow paints

De Shadow Paints zitten in een soort van lipgloss-achtige tube. De applicator is een heel vreemd stokje met een spons-applicator. De spons is daarentegen veel harder dan bij lipgloss. Gevoelige oogleden zijn gewaarschuwd. Door de dunne vorm van de applicator moet je ook een paar keer terug in het product gaan vooraleer je voldoende oogschaduw op je oogleden krijgt.

scandaleyes shadow paints

Ik heb twee kleuren: Slate Grey en Rich Russet. Beide kleuren kunnen we niet uniek noemen, maar ze zijn wel mooi! Slate Grey is een metallic blauw-grijs. Rich Russet is een metallic bronze. Wanneer je één laag aanbrengt, krijg je geen metallic effect. Daarvoor moet je serieus opbouwen.

20140712_115545

Op mijn oogleden bleven de Shadow Paints niet extreem lang zitten. Ik gebruik geen primer, want dan zou ik het luchtige effect missen. Op mijn hooded monolid-stuk (moeilijk uit te leggen, maar het stukje onder mijn ooglid, dat mijn wimpers bedekt. Daarom zijn mijn wimpers treurwilgen) waar veel plooien zitten, gingen de Shadow Paints na een tijdje creasen. De kleur werd na een paar uur ook minder intens. Als jij wel een crease hebt, en je oogschaduw blijft er makkelijk plakken, dan zou ik opletten met deze Shadow Paints.

Op die ‘ik ben lui, maar moet toch mijn huis verlaten en er nog deftig uitzien’-dagen zijn de Scandaleyes Shadow Paints ideaal. Ze zijn heel uniek qua textuur en brengen snel aan, maar voor een schandaal zullen ze net niet zorgen.

Rimmel Scandaleys Shadow Paints – prijzen tussen 6.49 euro (bij webshops uit UK) en 13.95 euro (bij webshops uit België en Nederland). O.a. te koop bij Feel Unique, Bol en Kruidvat. 

16 Comments
 1. Florentine

  16/07/2014 08:42

  Wauw!!!! Ik vind deze prachtig! Ik houd echt van zulke kleuren❤️

  • Jasmijn Cherubijn

   20/07/2014 14:26

   Het zijn inderdaad heel makkelijk draagbare kleuren!

 2. Hannelore Storms

  16/07/2014 09:18

  Wat een prachtige kleuren! Ben nu wel heel erg benieuwd geworden naar dit product!

 3. Lieselot

  16/07/2014 12:17

  Die Rich Russet is echt heel mooi van kleur :)! Wel spijtig dat hij niet zo lang blijft zitten.

  • Jasmijn Cherubijn

   20/07/2014 14:27

   Ik heb al van anderen gehoord dat ze wel lang blijven zitten. Misschien ligt het aan mijn oogleden?

 4. Kirsty

  16/07/2014 19:17

  Ik vind de kleuren wel heel mooi! Wel jammer dat de kleur na een paar uur toch minder intens werd!

 5. Sylvana

  16/07/2014 21:53

  Wat een bijzonder product. Wel jammer dat het beginresultaat niet heel lang blijft. Ik vind de kleuren wel erg mooi!

 6. Birte

  17/07/2014 07:18

  Ik heb de laatste tijd nogal veel ‘ik ben lui, maar moet het huis verlaten en wil er toch deftig uitzien’-dagen. Meestal gooi ik gewoon een felle lipstick op mijn lippen en ready to go!!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/07/2014 14:29

   Felle lippen zijn zo ongeveer mijn everyday look! Haha, elke ochtend ben ik te lui om oogschaduw aan te brengen.

 7. Kiss & Make-up

  17/07/2014 10:13

  Ben benieuwd of ik hier graag mee zou werken…

  • Jasmijn Cherubijn

   20/07/2014 14:29

   ’t Is een vreemde textuur, en het stokje maakt het geheel nog vreemder!

 8. Rebecca

  20/07/2014 13:49

  Hm dit lijkt me inderdaad echt zo een product dat onwijs in de crease gaat zitten. Jammer want de kleuren zijn wel echt heel erg mooi!

  • Jasmijn Cherubijn

   20/07/2014 14:30

   Zonder primer heb ik altijd last van creasing, maar had toch ook meer van deze shadow paints verwacht!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.