Na mijn niet zo bijster positieve review van het eerste Naked palette is vandaag Naked 2 aan de beurt. En om iedereen gerust te stellen: vandaag zal het er minder negatief aan toegaan .

Toen ik zag dat dit palette gelanceerd werd, wou ik Urban Decay nog een kans geven. Ja, ik werd weer meegezogen in de hype (ik moet daar echt mee stoppen) en hoopte dat Naked 2 alle fouten van Naked 1 ging rechtzetten. Uiteindelijk zijn niet alle problemen opgelost, maar dit palette maakt me een stuk gelukkiger.

urban decay naked 2

Laten we beginnen met de verpakking: daar gaat Urban Decay een bank vooruit! Het tinnen doosje voelt veel steviger aan, maar heeft de compacte afmetingen van het eerste Naked palette behouden (en dit is ongeveer 20 cm x 7 cm). Het palette kan niet meer per ongeluk open vallen en stof blijft niet meer aan het palette plakken. Puik werk!

urban decay naked 2

Je krijgt wederom 12 full-size oogschaduwen van 1.20 gram.  Onderaan zat een Good Karma-borstel (deze ben ik ook kwijt) en je krijgt ook een mini Primer Potion.

urban decay naked 2

 • Foxy – een matte beige kleur met een sterke gele ondertoon.
 • Half Baked – een shimmery oranje-gouden kleur.
 • Bootycall – een frosted beige met peachy ondertoon.
 • Chopper – koper met zilver glitter.

IMG_5665

 • Tease – een matte mauve kleur.
 • Snakebite – brons met gouden glans.
 • Suspect – een frosted donkere champagnekleur.
 • Pistol – een frosted donkergrijze kleur.

urban decay naked 2

 • Verve – een metallic grijs met roze ondertoon.
 • YDK – shimmery oudroze.
 • Busted – een shimmery donkerpaarse-bruine kleur.
 • Blackout – mat zwart.

Het eerste wat me opviel en me heel gelukkig maakte: Urban Decay heeft 3 matte oogschaduwen gebruikt! Jazeker, je leest het goed. En niet zomaar de eerste de beste: Foxy is een perfecte highlight op mijn huidskleur, Tease is een heel interessante kleur die ik nog niet had, en met Blackout krijg ik ein-de-lijk mijn matte zwarte oogschaduw (ieder palette zou een matte zwarte oogschaduw moeten hebben. Als Sleek het kan: waarom kunnen de duurdere merken het niet?). Met enkel deze drie kleuren kan ik al een goede ooglook maken.

UD Foxy - UD Tease - UD Blackout
UD Foxy – UD Tease – UD Blackout

Daarnaast heeft Urban Decay aan de textuur van hun oogschaduw gewerkt. Ze hebben hun mono’s geherformuleerd begin 2012 en ik denk dat het tweede Naked palette het eerste resultaat van deze verandering is. Persoonlijk vind ik ze een beetje harder en krijg ik daarom minder fall-out. Zo hard als MAC mono’s zullen ze nooit worden, maar dat hoort bij de charme van elk merk.

Het tweede Naked palette kan de koele variant genoemd worden. Daarom begrijp ik niet waarom Urban Decay opnieuw Half Baked – oftewel de warmste oogschaduw op deze planeet – gebruikt heeft. De textuur is beter, maar de kleur vind ik nog steeds ‘blah’.

UD Half Baked Naked 1 - UD Half Baked Naked 2. Ligt het aan mij of lijkt hij net iets minder warm?
UD Half Baked Naked 1 – UD Half Baked Naked 2.
Ligt het aan mij of lijkt hij net iets minder intens?

De overige oogschaduwen zijn nog steeds overladen met shimmer, glitter en/of frost, maar de kleuren vind ik interessanter, meer universeel draagbaar en slimmer samengesteld dan in het eerste Naked palette. Tot mijn favorieten behoren Verve, YDK en Busted.

UD Verve - UD YDK - UD Busted
UD Verve – UD YDK – UD Busted

Sommige kleuren uit Naked 1 en Naked 2 lijken sterk op elkaar. De meest voor de hand liggende is Half Baked. Daarnaast heb je ook Smog (Naked 1) en Snakebite (Naked 2). En als je de glitter niet mee rekent, lijken ook Sidecar (Naked 1) en Suspect (Naked 2)  op elkaar.

20140401_180444
Van links naar rechts: UD Smog (Naked 1) – UD Snakebite (Naked 2) – UD Suspect (Naked 2) – UD Sidecar (Naked 1)

Naked 1 irriteerde me, maar bij Naked 2 kan ik opnieuw tot rust komen. De prijs is even geniaal (47.90 euro voor 12 full-size eyeshadows), maar het palette is voor mij meer bruikbaar. Als je me dus vraagt: Naked 1 of Naked 2? Mijn keuze is snel gemaakt.

Urban Decay Naked 2 Palette – 47.90 euro. Onder andere te koop bij Sephora en Feel Unique.