in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – Urban Decay Naked 3 Palette

Vandaag review ik de jongste telg van de Urban Decay Naked-familie: het Naked 3 palette! Ik had niet verwacht dat Urban Decay nog een derde variant ging lanceren, maar waarschijnlijk dachten ze: strike while the iron is hot! En wie kan Urban Decay ongelijk geven?

Toen Naked 3 eind vorig jaar in de winkelrekken lag, vond ik de hype opmerkelijk kleiner dan bij Naked 1 en 2. Persoonlijk had ik ook geen behoefte aan een palette vol roze en paarse tinten, maar toen ik de oogschaduw Blackheart zag, moést ik het palette wel kopen (ik ben een sucker voor donkerpaarse oogschaduw met glitter). Ik heb het palette nog niet lang in mijn bezit, maar ik zal mijn best doen om Naked 3 zo goed mogelijk te bespreken!

urban decay naked 3

Laten we beginnen met de verpakking. Urban Decay heeft opnieuw voor een metalen omhulsel gekozen en dat maakt me heel blij. Ik veronderstel dat het de bedoeling was om een rose gold verpakking te ontwerpen, maar dat is niet zo goed gelukt. Het lijkt meer op een oudroze/zalmroze kleur.

Het palette heeft opnieuw de afmetingen van het Naked 1 en 2 palette behouden, maar ditmaal zitten er een soort van ribbels/deuken in het doosje.

urban decay naked 3

Je krijgt opnieuw 12 full-size eyeshadows van 1.20 gram. Onderaan zit een dubbelzijdige Good Karma-borstel (die ik nog niet verloren ben) en ditmaal krijg je 4 verschillende Primer Potion – testers.

IMG_5680

 • Strange – een matte en warme beige-roze kleur.
 • Dust – een lichtroze kleur met zilver-roze glitter.
 • Burnout – een satin en warme peachy kleur.
 • Limit – een matte mauve kleur met roze ondertoon.
 • Buzz – een metallic medium roze kleur met een warme koper ondertoon en micro-glitter.

urban decay naked 3

 • Trick – frosted koper.
 • Nooner – een matte, medium roze-bruine kleur.
 • Liar – metallic mauve met warme ondertoon.
 • Factory – een satin medium bruine kleur met rode-roze ondertoon.

urban decay naked 3

 • Mugshot – metallic taupe.
 • Darkside – satin paars met koele ondertoon.
 • Blackheart – donkerpaars met warme ondertoon en glitter.

Urban Decay blijft goed bezig, want ze hebben opnieuw drie matte oogschaduwen gebruikt. Strange, Limit en Nooner zijn nog steeds wat zachter van textuur dan wat ik verkies, maar de color payoff is grandioos. Het zijn drie interessante kleuren die ik nog niet had. Oorspronkelijk dacht ik dat Tease uit Naked 2 op Limit en Nooner leek, maar eenmaal naast elkaar, zie je veel verschil.

Links naar rechts: UD Strange - UD Limit - UD Nooner - UD Tease (Naked 2)
Links naar rechts: UD Strange – UD Limit – UD Nooner – UD Tease (Naked 2)

Er wordt nog steeds glitter gebruikt in dit zogezegd naturel palette, maar ik vind de glitter verfijnder en gesofisticeerder dan bijvoorbeeld bij Sidecar uit Naked 1. Daarom heb ik een aantal oogschaduwen met glitter tot mijn persoonlijke favorieten bestempeld. Dit zijn Buzz (glitter), Mugshot (metallic), Liar (metallic), Factory (satin) en Blackheart (glitter). Je krijgt nog steeds wat fall-out, maar ik heb er ondertussen vrede mee genomen

Links naar rechts: UD Buzz – UD Mugshot – UD Liar – UD Factory – UD Blackheart

Urban Decay heeft geen kleuren klakkeloos overgenomen, zoals wat met Half Baked gebeurd is in Naked 1 en 2. Sommige kleuren lijken wel op kleuren uit Naked 1 en 2. De grootste gelijkenis vond ik bij Trick (Naked 3) en Chopper (Naked 2). Daarnaast lijken ook Dust (Naked 3) en Sin (Naked 1) op elkaar.

Links naar rechts: UD Trick (Naked 3) - UD Chopper (Naked 2) - UD Dust (Naked 3) - UD Sin (Naked 1)
Links naar rechts: UD Trick (Naked 3) – UD Chopper (Naked 2) – UD Dust (Naked 3) – UD Sin (Naked 1)

Dit palette zal niet voor iedereen weggelegd zijn, aangezien roze-tinten niet iedereen aanspreken. Ik ben blij dat ik het palette uiteindelijk wel gekocht heb, want ik heb heel weinig roze oogschaduw. Dit zijn geen Barbie-roze tinten, maar kleuren die universeel flatterend zijn, zelfs op mijn warme huid. Misschien wordt dit wel mijn favoriete Naked palette! Welke is jullie favoriet?

Urban Decay Naked 3 palette – 47.90 euro. Onder andere te koop bij Sephora en Feel Unique.

4 Comments
 1. Hannelore Storms

  18/04/2014 11:12

  Dit is zo een Hebben Hebben palette!

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2014 11:29

   ’t Zal wel zijn! Op Sephora Frankrijk krijg je à propos tot dinsdag 20 procent korting wanneer je 3 producten koopt met de code FRBE20 en 15 procent wanneer je 2 producten koopt met de code FRBE15. Zo kan je nog wat geld uitsparen.

 2. BeautyGlitter

  18/04/2014 19:02

  De tinten vind ik heel mooi, al had ik toch gehoopt dat er meer matte kleuren waren! Dat zou het palette helemaal perfect maken

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2014 19:34

   Volledig akkoord, maar naar Urban Decay-normen ben ik al blij dat ze 3 matte oogschaduwen gebruikt hebben!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.