in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – Urban Decay Naked Basics Palette

Iedere vrouw heeft een aantal basic oogschaduw-kleuren nodig: een nude highlighter, een matte medium bruine kleur, een matte donkerbruine kleur en een gitzwart, donkerder dan de nacht. Met deze vier kleuren kan je talloze looks creëren: van een simpele everyday look naar de meest intense smokey eye. Daarnaast zijn ze heel multifunctioneel, want je kan de bruine kleuren gebruiken om je wenkbrauwen bij te werken en het zwart om een eyeliner te zetten.

urban decay basics

Toen Urban Decay eindelijk naar het publiek luisterde en besloot dat hun Naked palettes niet echt “naked” zijn en op de koop toe te weinig matte oogschaduwen bevatten, brachten ze het Naked Basics palette uit. Ik was extatisch toen ik dit goede nieuws hoorde. Toen ik zag dat Urban Decay toch één shimmery oogschaduw in het palette had gestoken, heb ik principieel geweigerd dit palette te kopen. Na anderhalf jaar voelde ik me niet meer als een mens met grote principes en heb ik het palette toch gekocht. En kan het nu zijn dat deze kleine rakker het ideale Naked palette is?

urban decay basics

Het Naked Basics palette zit in een kleine, platte en heel compacte verpakking. Het meet ongeveer 10.50 cm op 5.50 cm. Dit is het ideale palette om mee te nemen op reis! Ditmaal heeft Urban Decay geen metaal gebruikt, maar een soort van plastic met rubber-gevoel (hoe vreemd klinkt dat, maar ik weet niet hoe ik het anders kan uitleggen ).

urban decay naked basics

Binnenin vind je 6 full-size Urban Decay oogschaduwen. Bij dit kleine palette krijg je geen borstel of Primer Potion. Waarschijnlijk heeft Urban Decay dit zo gedaan, omdat dit palette een aanvulling hoort te zijn bij de andere Naked palettes.

IMG_5697

 • Venus – een lichte beige creamy kleur zonder glitter, maar met een shimmery/satin finish (in de pan lijkt het meer shimmer, op de huid meer satin)
 • Foxy – matte beige kleur met gele ondertoon (zit ook in Naked 2).
 • Walk of Shame (fantastische naam!) – matte beige kleur met roze ondertoon.
 • Naked 2 – matte lichtbruine kleur met koele ondertoon.

IMG_5698

 • Faint – matte medium bruine kleur met warme ondertoon.
 • Crave – mat zwart.

Dit palette is heel slim samengesteld. Er zijn zowel warme als koele kleuren gebruikt, maar alle kleuren zijn universeel flatterend. Misschien had ik graag een donkerbruine oogschaduw in het palette gezien, maar heel hard mis ik het niet.

urban decay naked basics

Alle kleuren zijn heel zacht van textuur en geven een fantastische color pay-off. Ze zijn nog steeds gevoelig aan wat fall-out, maar aangezien Urban Decay geen glitter gebruikt heeft, is het minder werk om nadien op te ruimen.

Sommige kleuren lijken sterk op kleuren uit Naked 1 en 2. Foxy wordt zowel in het Naked Basics als in Naked 2 gebruikt, Crave en Blackout zijn allebei matte zwarte oogschaduwen en Naked 2 lijkt op Naked uit Naked 1 (veel Naked hier). Als je al Naked 1 en 2 hebt, is het misschien niet de moeite om het Naked Basics palette te kopen. Daarentegen is het wel eenvoudig dat alle matte kleuren bij elkaar zitten in een compacte verpakking.

IMG_5701

Dit palette herinnerde me aan het Louise Young Essential Eye Palette. Dit is één van mijn favoriete en meest gebruikte palettes. Het Louise Young palette neigt meer naar de koele kant en heeft meer donkere kleuren, wat ik persoonlijk verkies. De textuur is ook wat harder, wat ik wederom verkies. Als je net als ik geen behoefte hebt aan 3 nude, highlighter-achtige oogschaduwen, kan je het Louise Young palette overwegen.

Urban Decay scoort hoog met dit Naked Basics palette! Als je nog maar net met make-up begint of als je nog op zoek bent naar wat neutrale oogschaduw-kleuren, dan zou ik zeker dit palette overwegen. Voor 26.50 euro krijg je meer dan waar voor je geld.

Dit is ook het einde van mijn Urban Decay Naked Week. We zijn best wel negatief begonnen met Naked 1, maar daarna ging het berg op! Wat vonden jullie ervan? En welk Urban Decay palette is jullie favoriet?

Urban Decay Naked Basics – 26.50 euro. Onder andere te koop bij Sephora  en Feel Unique.

4 Comments
 1. BeautyGlitter

  20/04/2014 11:01

  Ik wil hem nog steeds aanschaffen omdat ik gek ben op matte kleuren! Lijkt me super handig

  • Jasmijn Cherubijn

   20/04/2014 14:25

   Het is inderdaad heel handig dat alle matte kleuren bij elkaar zitten. Als je fan bent van de Urban Decay – textuur, dan is dit een aanrader!

 2. Daisy

  24/07/2014 10:16

  Ik ben gek op de naked palettes van Urban Decay. Deze wil ik heel graag hebben voor op reis. Hij lijkt me namelijk super handig! Misschien toch maar eens bestellen..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.