in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Review – YSL Matt Touch Primer

Ik ben geen grote face primer-fan. Meestal houdt mijn foundation het tot ’s avonds vol en hoef ik overdag mijn make-up niet bij te werken. Ik zie het nut er niet van in om een extra laag op mijn huid te smeren.

Maar drastic times call for drastic measures, en tijdens de warme zomermaanden is mijn T-zone een rampgebied. Dan bereikt mijn gecombineerde huid haar hoogtepunt. Ik word wakker met een vette neus, een halfuur na mijn huidverzorgingsroutine is ze daar weer en na een uur met make-up is mijn neus een spiegel. En op die dagen ben ik blij dat de primer uitgevonden is. Maak kennis met mijn jarenlange compagnon, YSL Matt Touch.

ysl matt touch primer

Door hun Touche Eclat en Le Teint Touche Eclat associëren velen Yves Saint Laurent met een dewy skin. Maar YSL heeft ook aandacht voor de vette huid en heeft de Matt Touch Foundation in hun assortiment. En deze foundation gaat hand in hand samen met de briljante Matt Touch face primer.

ysl matt touch primer

De Matt Touch primer zit in een witte tube met een shiny, gouden dop. Je krijgt 30 ml. product. De primer zelf is ook wit en best wel stevig. Terwijl je het aanbrengt, voelt het poederig aan. Zoals bij alle primers, is het belangrijk dat je heel weinig product gebruikt. Hoe meer product je gebruikt, hoe minder het werkt. Je krijgt dan namelijk het peeling-effect, waarbij de primer samen klit en van je gezicht rolt. Daarom breng je het ook best aan in een vegende beweging (van binnen naar buiten). Wanneer je het in de huid masseert, zoals je zou doen met een moisturizer of foundation, krijg je ook het peeling-effect.

Voor enkel de T-zone gebruik ik veel minder dan dit.
Voor enkel de T-zone gebruik ik veel minder dan dit.

YSL Matt Touch is oil free, maar bevat wel siliconen, waaronder dimethicone en cyclomethicone. Persoonlijk heb ik geen problemen met siliconen (waar vind je nog een foundation zonder siliconen?), maar als jouw huid wel gevoelig reageert op siliconen, zou ik deze absoluut overslaan. Door de siliconen lijken je poriën onmiddellijk veel kleiner en voelt je huid heel zacht aan. Je huid lijkt inderdaad mat, maar helemaal niet droog. Daarna glijdt de foundation over je huid.

ysl matt touch

Doorheen de dag gebeurt het mirakel en houdt YSL Matt Touch je natuurlijke oliën volledig tegen. Op die momenten wanneer ik in de spiegel kijk en verwacht een vette T-zone te zien, lijkt mijn huid volledig normaal. Niet droog, niet vet: perfectie!

Je kan YSL Matt Touch ook boven je foundation aanbrengen. Dan kan je best de primer op je huid deppen en niet vegen, want dan zal je foundation volledig naar de vaantjes zijn.

Gebruiken jullie een primer? En welke is jullie lieveling?

YSL Matt Touch Primer – 41.50 euro. Onder andere te koop bij Ici Paris XL (vond ‘m niet terug in de webshop, maar ik denk dat hij daar minder kost) en Sephora.fr

14 Comments
 1. Michaela

  04/07/2014 10:46

  Wat een hele luxe primer, en zo te lezen werkt hij ook heel erg fijn! Ik wil ook graag nog een foundation proberen van YSL, maar elke keer kies ik dan toch voor een ander merk haha! Mijn givenchy foundation is net op, wat zijn jouw top 2 aanraders?

  • Jasmijn Cherubijn

   04/07/2014 14:27

   YSL Le Teint Touche Eclat is één van mijn favoriete foundations! Ik heb mijn fles zelfs opgebruikt, en dat gebeurt heel zelden bij mij Hij lijkt wat op de Givenchy Photo’Perfexion foundation qua dekking en textuur, maar hij geeft je wat meer glow! Als ik die foundation draag, krijg ik regelmatig complimentjes. Hij ziet er heel natuurlijk uit, maar met die extra oempf, en bij mij blijft hij heel lang zitten.

   YSL Youth Liberator vond ik een teleurstelling, en ook veel te duur! Ik vind hem te dik, maar velen vinden hem net fantastisch. En als ik nog een suggestie mag doen: Giorgio Armani Luminous Silk!

 2. Sylvana

  04/07/2014 13:06

  Wauw, allereerst vind ik de verpakking echt prachtig. En wat fijn dat het resultaat zo goed is!

 3. Kirsty

  04/07/2014 19:35

  Dit klinkt wel erg goed! Ik ben normaal niet zo van de gezichtsprimers; normaal gesproken blijft mijn make-up nagenoeg prima zitten gedurende de dag, maar in de zomer is mijn t-zone soms één shiny discobal waar je niks aan bij kan werken. Hopelijk kan ik hier ergens een sample van krijgen, dan kan ik kijken of het wat voor mij is!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/07/2014 10:04

   Geen idee of er samples van deze primer bestaan. Als je ooit in de buurt bent, zal ik je een potje met wat primer meegeven

 4. Chahrazad

  04/07/2014 23:39

  Oh ben benieuwd. Lijkt mij een goed product!

 5. Oum Feerozah

  05/07/2014 10:35

  Echt een high end product, wat mij betreft is de prijs in verhouding met de werking. Ik ben benieuwd

  • Jasmijn Cherubijn

   11/07/2014 10:05

   Hij is inderdaad prijzig, maar je doet heel lang met één tube. En soms ligt hij zelfs in solden!

 6. hira khan

  05/07/2014 19:05

  its really a nice product but i didn’t find it in the superstore. but this time when i go i definitely pick it up.

 7. jouvence

  05/07/2014 19:30

  lijkt me een erg fijne primer ♥

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.