in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Sunshine Blogger Award & Liebster Award

Tijdens mijn verlof (dat nu al mijlenver achter mij ligt) ontdekte ik de ene verrassing na de andere:

Om jullie een overload aan info over mezelf te geven, geef ik jullie vandaag 7 feitjes over mezelf voor de Sunshine Blogger Award en beantwoord ik de 11 vragen van Lieselot voor de Liebster Award. On y va!


Presentatie2-001

1. Ik ben verslaafd aan het gevoel van watten-staafjes in mijn oren.

Ik vind dit het beste gevoel in de wereld. Ik zou een hele dag mijn oren kunnen schoon maken, maar blijkbaar is dit niet heel gezond.

2. Ik wou dat ik heel avontuurlijk was, maar eigenlijk ben ik een routinebeest en controlefreak.

Ik plan graag, ik weet graag wat ik kan verwachten en ik hou niet van grote veranderingen. Een voorbeeld: wanneer ik een bepaald gerecht lekker vind, kan ik het weken aan een stuk eten. Zo weet ik vooraf dat ik het lekker zal vinden.

3. Ik haat nagels lakken.

Maar ik kan er ook niet tegen dat andere mensen aan mijn nagels zitten te futselen (je kan dit in principe uitbreiden tot futselen aan mijn volledig lijf. De kapper, een massage van een vreemd persoon: bah). Mijn nagels zijn dus meestal niet heel netjes gelakt.

4. In bad ben ik een Sheerio.

Ik ben een bad-mens. Als ik kan kiezen tussen een bad en een douche, zal ik meestal voor het bad gaan. En in bad ben ik een hardcore Ed Sheeran fan. Spotify gaat open en ik kies altijd voor mijn Ed Sheeran playlist. Dan zit ik in bad luidkeels mee te kwelen. Buiten het bad luister ik nooit naar zijn muziek.

5. Ik heb extreem soepele gewrichten.

Zo kan ik mijn duim tegen mijn pols plaatsen, mijn tenen wijd spreiden en kan ik enkel mijn bovenste vingerkootje buigen. Dit heeft ook zijn nadelen, want ik heb al veel mijn enkelgewrichten gescheurd.

6. Ik ben een bleiter.

Ik kan nooit een aflevering van Grey’s Anatomy uitkijken, zonder te bleiten als een klein kind.

7. Ik ben een blote voeten-mens.

Thuis loop ik altijd op blote voeten rond en sokken haat ik al mijn hele leven. Blijkbaar was het vroeger een gevecht om mij kousen te doen dragen. En meestal deed ik ze zelf weer af toen ik in de buggy zat. De enige kousen die ik als volwassene draag, zijn panty’s. Gewone sokken heb ik zelfs niet.


liebster-award-main

1. Welk verzorgingsproduct of make-upproduct zou je niet meer kunnen missen?

Qua verzorging kan ik niet leven zonder mijn Elizabeth Arden 8 Hour Cream. Ik heb een soort van eczema rond mijn hals, en vraag me niet waarom, maar enkel 8 Hour Cream houdt mijn eczema tegen. Ik heb geprobeerd om het niet meer te gebruiken, en na twee weken was ie daar weer.

Ik kan ook niet leven zonder foundation en het heeft een reden waarom ik zoveel foundations bezit. Ik heb nooit een mooie huid gehad en ben dan ook heel onzeker over mijn huid. Vroeger wou ik niet dat iemand me zonder foundation zag. Toen er toevallig iemand op bezoek kwam, moest ik snel foundation aanbrengen. Nu gaat het al ietwat beter, maar ik zal bijvoorbeeld nooit naar de winkel gaan zonder een laag foundation op mijn gezicht.

2. Wat vind je het allerleukst aan bloggen?

What’s not to like about blogging? Ik hou van artikels schrijven, ik doe ontzettend graag research, fotograferen doe ik graag wanneer het lukt. En dan is er ook het sociale aspect: ik maak altijd een klein vreugdesprongetje wanneer ik een nieuwe comment krijg.

3. Welke look verkies je: subtiel nude of opvallend kleurrijk?

Als ik maar één look voor de rest van mijn leven zou kunnen dragen, dan zou het opvallend kleurrijk zijn. Ik kies niet vaak voor nude. Op dagdagelijkse basis draag ik altijd een felle lippenstift. Op mijn vrije dagen en ’s avonds ga ik altijd voor een smokey eye of een statement lip.

4. Wat is je favoriete parfum op dit moment?

Nu het herfst wordt, grijp ik weer naar Coco Noir van Chanel. Ik ben vreselijk in het omschrijven van geuren, maar Coco Noir is fris en stevig tegelijkertijd. Er zitten zoveel noten in verwerkt en daarom is het een heel multidimensionale geur. Wanneer ik Coco Noir draag, denkt mijn moeder elke keer dat ik een ander parfum draag

5. Als een cosmeticaproduct op dieren getest is, zou dat je ervan weerhouden het product te kopen?

Ik heb al een lange blogpost hierover geschreven, maar om het kort samen te vatten: nee. Elk merk dat in China wil verkopen, moét zijn producten op dieren testen. Dit betekent dat ongeveer elk groot merk op dieren test.

Bij mijn borstels heb ik besloten geen borstels met dieren-haren meer te kopen.

6. Welke lekkernij kan je niet links laten liggen?

Haha, hier ga je vreemde antwoorden krijgen! Ik eet graag zoet, maar ik kan makkelijk nee zeggen tegen taart of koekjes. Daarentegen kan ik moeilijk weerstaan aan hartig eten. Ik eet ontzettend graag vlees, en zou waarschijnlijk nooit vegetariër kunnen worden. Als kind vroeg ik aan de Sint geen chocolade, maar wel schellekes (dat zijn sneetjes vlees ). En oja: ik ben ook verslaafd aan cola.

7. Als je 1 high-end product gratis uit de parfumerie zou mogen meenemen, welk een was het dan?

Oew, moeilijk! Maar dan zou ik een parfum van Tom Ford in de grootste flacon meenemen. Om voor de hand liggende redenen zou ik waarschijnlijk Jasmin Rouge kiezen. Een fles van 250 ml kost maar liefst 443.00 euro!

8. Verkies je een vlog of plog? Waarom?

Nu voel ik me extreem oud, want ik heb moeten opzoeken wat een plog is. Als je even oud bent als ik, de Urban Dictionary zegt dit: blogging, but using only pictures. Ja, dan zou ik de plog moeten kiezen. Ik wist zelfs niet dat er een term voor bestond!

Een vlog vind ik vaak te lang en je weet ook niet wat er nog moet komen. Bij een plog kan je snel door de foto’s scrollen, en lezen wat je interessant vindt.

9. Wie is jouw favoriete blogster/blogger?

 Temptalia staat met stip op één. Wanneer je haar blog volgt, ben je de meest geïnformeerde persoon op de planeet. Ze weet alles over alle launches, ze schrijft fantastisch eerlijke reviews en haar foto’s zijn altijd bang on.

10. Welke celebrity-look zou jij wel willen?

Ik hoor het kind niet graag zingen, maar ik ben wel dol op de looks van Rita Ora.

11. Wat is jouw favoriete tijdschrift?

Ik denk niet dat ik die heb? Op mijn werk zie ik veel tijdschriften passeren, van de Story tot Filosofie Magazine. In de Elle en de Feeling blader ik graag voor inspiratie. De Story en de Joepie lees ik elke week voor de roddels. Voor de prachtige natuur-foto’s moet je bij Roots zijn.


En nu mag ik nominaties uitdelen!

 En nog eventjes de regels op een rij:

Sunshine Blogger Award

 • toon het award logo.
 • deel 7 random facts over jezelf.
 • Nomineer 15 bloggers.
Liebster Award

 •  De persoon die jou genomineerd heeft, link je terug in je bericht.
 • Beantwoord de elf vraagjes in je bericht.
 • Na het beantwoorden van de vraagjes, nomineer je 11 andere bloggers die minder dan 200 volgers hebben en die jouw 11 zelfbedachte vraagjes mogen beantwoorden.

Vraagjes voor Liebster Award:

 1. Waarom draag je make-up?
 2. Welke huidverzorgingsproducten gebruik je elke dag?
 3. Wat is je grootste make-up blunder?
 4. Ooit zal je grijze haren krijgen. Zal je ze dan kleuren of au naturel laten?
 5. Wat vind jij het leukst aan bloggen?
 6. Wat vind jij niet leuk aan bloggen?
 7. Omschrijf je kledingstijl.
 8. Welke trend (mode/make-up/haar) zou je nooit ofte nimmer dragen?
 9. Welk film-personage zou je willen zijn?
 10. Als het morgen 6 december zou zijn: welk non-beauty product zou de Sint mogen brengen?
 11. Vertrouw ons een jeugdzonde toe.

Ik kijk al uit naar jullie antwoorden!

30 Comments
 1. Jasmine

  28/09/2014 09:46

  Ah bedankt voor de nominatie! Ja Jasmin komt niet gratis, maar wat een prijskaartje. Wees gerust, in het begin wist ik ook niet wat de afkortingen VLOG, PLOG, MOTD, OOTD en GRWM betekenden

  • Jasmijn Cherubijn

   29/09/2014 10:41

   Graag gedaan! Half in paniek heb ik nu ook MOTD moeten opzoeken, haha. Mijn kennis is heel beperkt!

 2. Runway World JL

  28/09/2014 11:05

  Haha wat een originele en leuke weetjes over jezelf, super leuk!

 3. Lieselot

  28/09/2014 11:43

  Aaah, je hebt mijn vraagjes erg leuk beantwoordt :D! Schellekes vragen aan Sinterklaas, das toch wel het origineelste dat ik ooit gehoord heb :D! En blijten bij Grey’s Anatomy: check! Ze moeten der maar zo geen emotionele rollercoaster van maken!

  • Jasmijn Cherubijn

   29/09/2014 10:43

   Niet te doen, hé. Onlangs ben ik weer begonnen met het te volgen, en ik moet weer elke keer bleiten!

 4. Fatima Fabulous

  28/09/2014 12:12

  Wat leuk om je antwoorden te lezen! Erg leuk beantwoord:) xx

 5. DQ

  28/09/2014 13:36

  Haha, wat grappig dat je alleen in bad naar Sheeran luistert. Maar nu je het zo zegt, klinkt het ook echt als bad- of douchemuziek. Miss volgende keer ook maar eens proberen…. en thanks voor het nomineren! X

  • Jasmijn Cherubijn

   29/09/2014 10:45

   Ja, Ed Sheeran is echt bad-muziek! Dan zit ik een halfuur zen in mijn bad met den Ed

 6. Birte

  28/09/2014 14:44

  Oooooeh, bedankt voor de nominatie! Ik probeer ‘m nog deze week te doen :-). En ik heb luidop moeten lachen toen ik las dat jij vroeger schellekes vroeg aan de sint. Zo grappig!

  • Jasmijn Cherubijn

   29/09/2014 10:46

   Chocolade was echt niet mijn ding als kind. Ik verkocht toen mijn chocolade aan mijn zus. En met het geld kocht ik waarschijnlijk schellekes

 7. Wow zoveel liefs! Leuke post en altijd grappig dit soort feitjes.

 8. Mme Sophistique

  28/09/2014 19:56

  haha het gevoel van wattenstaafjes in je oren, check dat heb ik dus ook, al wist ik het nog niet tot jij het vermeldde :p bedankt voor de nominatie btw darling!

 9. Renate

  28/09/2014 20:32

  Wat een leuke awards en leuke antwoorden! Ik dacht dat ik de enige was, maar ik maak ook het liefste de hele dag mijn oren schoon met wattenstaafjes, maar ik weet helaas dat het ook niet zo gezond is! En ik heb ook extreem soepele gewrichten, heb je ook hypermobiliteit? Ik wil ook nog zeggen over dierproefvrije make-up: ik vind dat sowieso iedereen dat zelf moet bepalen, ik zelf heb wel een half jaar geleden gekozen om echt te stoppen met make-up dat test op dieren en ik dacht in eerste instantie ook dat er dan totaal geen merken overbleven (wat mij altijd weerhield om dus te stoppen met merken dat op dieren test, omdat ik gewoon te dol ben op make-up) maar ik denk persoonlijk dat er meer merken zijn dan je in eerste instantie denkt. Ik kan al merken opnoemen als Too Faced, Kiko, Mua, Urban Decay, Nars, Essence, Catrice, China Glaze.. het is misschien geen MAC, waar ik soms ook van baal, maar ik wilde het toch even zeggen als je dit misschien niet wist!

  • Jasmijn Cherubijn

   29/09/2014 10:57

   ‘k Heb het nooit laten vaststellen, maar waarschijnlijk ben ik ook hypermobiel! Wat goed van je dat je gestopt bent met merken te kopen die op dieren testen. Er blijven inderdaad nog veel merken over, maar voor mij is het helaas niet genoeg. Ik wou dat ik sterker was en de helft van mijn make-up kon weggooien, maar ik kan het echt niet.

   NARS is à propos niet helemaal duidelijk over zijn beleid. Ze zeggen dat ze niet op dieren testen, maar ze staan niet op de PETA lijst. NARS is eigendom van Shiseido. En aangezien dit een Aziatisch merk is, verkopen ze dus ook in China. Het lijkt me vreemd dat Shiseido een ander beleid bij NARS zou uitvoeren, aangezien zij zelf en andere merken die zij bezitten (veel andere Aziatische merken, zoals Majolica Majorca) wel op dieren testen. Over de productie van hun borstels willen ze zelfs geen details geven (https://www.facebook.com/NobunnyNomoney/posts/220004421470474).

   Als je helemaal zeker wil zijn, zou ik NARS links laten liggen.

 10. Natasja

  29/09/2014 12:07

  Leuk om te lezen! Bedankt voor de nominatie trouwens!! Ik ga ermee aan de slag enne… een bleiter zijn bij grey’s anatomy.. tja, het kan ook niet anders he! Ik ben een keertje tijdens het eten van mijn ontbijt toen ik Grey’s keek.. gewoon spontaan begonnen met huilen omdat ik het zo tragisch vond (Cristina & Owen <333) en toen heb ik besloten dat ik een leven nodig had. Big time! Temptalia haar blog is inderdaad echt the best!

  • Jasmijn Cherubijn

   29/09/2014 13:30

   Ja, de Cristina Owen-relatie vind ik ook één van de beste verhaallijnen! Spijtig dat ze de serie verlaat, hé. En ik ben al benieuwd naar jouw antwoorden!

 11. Kirsty

  29/09/2014 14:30

  Leuk dat je wat met mijn nominatie hebt gedaan en slim dat je het hebt gecombineerd met andere nominaties! Ik vind Temptalia ook een geweldige blog

 12. Nilou

  29/09/2014 16:50

  Oorwatjes; me 2! Maar idd het is niet zo goed, ik moet nog steeds op zoek naar een spray die je kunt je gebruiken om je oor schoon te maken. Ik vraag het me toch af: als je geen sokken hebt….hoe doe je het in de winter?

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:26

   In de winter draag ik het meest rokken en jurkjes, omdat ik die kan combineren met panty’s. Als ik een broek draag, kies ik schoenen die ik zonder sokken kan dragen, zoals UGG’s. Maar het helpt ook dat ik warme voeten heb

 13. Sara - Window On My Wardrobe

  29/09/2014 22:21

  Zo leuk om te lezen JAsmijn! Je schrijfstijl maakt me altijd zo vrolijk. Even een relax momentje net voor ik m’n bed in ga Haha ben je ook een bad-zinger :p ik heb geen bad, maar ik zing echt altijd onder de douche, dan zet ik ook een muziekje op. En in de auto zet ik ook altijd muziek op, om wakker te blijven. als je om 6u50 achter het stuur kruipt elke dag is dat echt nodig :p
  Oeh en thanks voor de nominatie!!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:26

   Awel, dat vind ik een fantastisch compliment, dankjewel!

 14. Wat een leuk overzicht! En enkel je bovenste vingerkootje kunnen bewegen en je duim zo extreem kunnen plooien?! How wierd

  En ach, geen schande om een bleiter te zijn

  x Aurélie

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:27

   Haha, de duim-beweging ligt meer aan mijn flexibele pols.

 15. Mjay

  01/10/2014 13:04

  Ooh wauw dankje voor de nominatie! Ik kan stiekem al niet wachten om de vragen te beantwoorden haha
  Mijn mama stoorde zich er vroeger aan dat ik zo vaak wattenstaafjes gebruikte want inderdaad, MEGA ongezond haha. Ik eet trouwens ook heel graag zoet en toch laat ik een taart altijd links liggen. Meer zelfs, ik eet het eigenlijk echt niet graag maar dan bekijken mensen me altijd zo duf

  • Jasmijn Cherubijn

   03/10/2014 18:28

   Haha, dat gevoel ken ik! Bij mijn meme ben ik altijd verplicht een stuk taart te eten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.