in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Te strak schoeisel stretchen in 10 minuten

Brede voeten: ’t is geen cadeau. En op de koop toe hou ik van schoenen met een spitse neus, en dan is het feest helemaal compleet.

Onlangs kocht ik een nieuw paar enkellaarsjes bij ASOS. Het was liefde op het eerste zicht: zwart leer met vanboven fake ponyhair, een spitse neus en geen te hoge hak. Nog voor het DHL-camionetje uit mijn straat verdwenen was, opende ik de schoenendoos en dacht ik: ik ben gejost.

IMG_1240 (Copy)

IMG_1231 (Copy)

Deze laarzen hebben de meest spitse neus aller tijden! Vol goede moed wrong ik mijn neanderthaler-voeten in de botten. Wonder boven wonder lukte dit nog net, maar tien minuten later voelde ik mijn geplette tenen niet meer.

Maar ik laat me nooit verslaan door een paar schoenen! Beste vriend Google werd opnieuw geraadpleegd, maar ik vond alleen trucs die ik al kende: botten volproppen met nat krantenpapier en die laten drogen, botten vullen met waterzakken en ze in de diepvriezer zetten, botten naar de schoenmaker brengen en ze laten stretchen, botten volspuiten met stretch spray en daarna rondlopen met voeten die nat zijn van de stretch spray.

Mijn favoriete truc was die met krantenpapier, maar daarvoor heb je een hoop geduld nodig (enfin, tenminste een volledige nacht). En toen vond ik een truc die ik nog niet kende. De truc die schoenen zou stretchen in 10 minuten. Ik heb ‘m geprobeerd en jazeker: hij werkt!

Wat hebben we nodig: een paar leren schoenen die te strak zitten (suède schoenen zijn te delicaat en nep-leren schoenen geven weinig stretch). Wat hebben we nog nodig: dikke sokken en een haardroger.

IMG_1357 (Copy)1

 1. Je zet de haardroger op de warmste stand en blaast een minuut langs de binnenkant. De haardroger zet je best niet tegen het leer, omdat dit het leer te veel kan uitdrogen. Je voelt de schoen langs de buitenkant opwarmen, en dan mag je stoppen met blazen.
 2. Daarna blaas je twee minuten langs de buitenkant. Wederom een afstand houden (ongeveer 10 centimeter) om je schoenen te beschermen.
 3. Je wringt je voeten met je dikste paar sokken aan (bij mij zijn dit gebreide, dikke panty’s met langs de binnenkant een fleece-achtig stofje. De warmste panty’s tijdens de winter à propos) in de schoenen, terwijl ze nog warm zijn.
 4. Je loopt rond totdat de schoenen afgekoeld zijn. Beweeg wat met de tenen, doe wat rondjes met je enkel: enfin, alles om het leer te stretchen.
 5. Je doet je dikste sokken uit en je probeert de schoenen met normale sokken aan. Mochten ze nu al perfect zitten: je bent klaar. Mochten ze nog een beetje te strak zitten: opnieuw aan de slag met de haardroger.

Geen zever: dit werkt echt! En op de koop toe is het de snelste truc die ik al gevonden heb om schoenen te stretchen. Na één rondje met mijn haardroger zaten mijn laarzen perfect. Daarna heb ik ze voor alle zekerheid verzorgd met een leather conditioner (leer droogt ook uit door de hitte van de haardroger) en daarna opgevuld met droog krantenpapier laten rusten. De volgende dag zaten ze nog steeds perfect.

IMG_1212 (Copy)

Mocht je deze winter ook stoten op een paar laarzen die net te strak zitten: ontdek de multifunctionaliteit van je haardroger en pijnig je voeten niet langer.

4 Comments
 1. Lys

  15/10/2015 21:36

  Handige tip! En zulke leuke laarsjes ook, Jasmijn!

 2. Jasmine

  15/10/2015 23:11

  Geweldige tip! Niets zo erg als een pracht paar schoenen niet kunnen dragen vanwege gevoelloze tenen.

 3. Evita / Fashion meets Beauty

  17/10/2015 14:07

  Wat een gave schoenen!

 4. Ines

  23/10/2015 20:24

  Oh da’s echt een goede tip!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.