in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

The blush tag

Blush: jij bent mijn redder in nood. Wanneer de zombie-look niet ver weg is, breng jij weer leven in mijn gezicht. Toen ik the blush tag bij Jana zag voorbij komen, had ik enorm veel zin om hem ook in te vullen. Dus bij deze: welkom bij the blush tag!

1. Wanneer begon jij met blush dragen?

Dat moet redelijk vroeg in mijn leven geweest zijn. Ik herinner me dat mijn moeder vroeger een peachy terracotta-achtige blush had, en die gebruikte ik met veel plezier.

2. Wat was je eerste blush?

Catr_Expect_BrightBlush

Ik heb eventjes in het archief van Catrice moeten graven, maar ik heb ‘m gevonden! De blush kwam uit de LE collectie, Expect the Unexpected, van 2010. Wie herinnert zich deze collectie nog . Met Bright Blush is mijn liefde voor pinky blushes begonnen.

3. Hoe bracht je die blush destijds aan?

Met een oude poederkwast van mijn moeder (ja, de stash van mijn moeder was vroeger mijn paradijs). De eerste blush brush die ik zelf kocht, was de Zoeva Very Croc Set. Die angled brush gebruik ik nog steeds met veel plezier.

4. Hoeveel blushes heb je nu?

Blijkbaar heb ik ongeveer 30 blushes, palettes en gekleurde MSF’s meegerekend. Dat valt nog redelijk mee, denk ik?

5. Wat is je aller, aller mooiste blush? Je mag maar één kiezen!

IMG_5436 (Copy)

Qua vormgeving moet ik kiezen voor de YSL lente-blush van vorig jaar. Het reliëf, het kleurenspel, de verpakking: het zit allemaal goed. Helaas is de blush zelf minder mijn ding.

6. Welke blush gebruik je bijna nooit?

Mijn Chanel Joues Contraste blushes raak ik veel te weinig aan. Deze baked blushes hebben niet het beste pigment, en ik vind het heel vervelend om tien keer met mijn grote borstel in die mini-bol te moeten draaien. Daarnaast zijn ze niet heel long-wearing bij mij.

IMG_5443 (Copy)

7. Wat is je mooiste perzikkleurige blush?

Easy peasy! Da’s NARS Sex Appeal. Dit was een limited edition kleur, maar je kan hem hier en daar nog steeds vinden. Sex Appeal is een heel lichte peachy kleur, die alleen werkt op een lichte huid. Wanneer ik een smokey eye draag, voegt hij de exacte hoeveelheid kleur aan mijn gezicht toe.

Wanneer ik meer kleur wil, ga ik voor MAC Peaches. ’t Is een klassieker en terecht!

IMG_5453 (Copy)

8. En in de categorie ‘roze’?

 Zoveel keus, ik ben nu eenmaal een sucker voor roze blush. Ik ben gek op MAC Pink Swoon (die helaas discontinued is), MAC x Proenza Ombre Blush (LE), Daniel Sandler Watercolour Blush in Cherub en NARS Roman Holiday (LE).

9. Wat is de hoogste prijs die je ooit betaald hebt voor een blush?

Blijkbaar is dit die LE YSL blush. Die kostte namelijk 53.00 euro. Voor de rest zitten de meeste blushes in het 25.00 tot 30.00 euro segment.

10. Wat is je ‘everyday blush’?

IMG_5481 (Copy)

Ik draag altijd roze blush overdag. Van nature heb ik veel geel pigment in mijn huid, en wanneer ik mijn foundation op heb, kan mijn huid te warm en soms zelfs te ashy neigen. Om alles in balans te houden, heb ik een koele, roze blush nodig. Daarnaast verdwijnt alle vermoeidheid uit je gezicht met een roze blush.

Momenteel wissel ik af tussen MAC x Proenza Ombre Blush en NARS Roman Holiday.

11. Wat is je fijnste budget blush?

NYX doet het ‘m weer. De powder blushes heb ik nog niet geprobeerd (maar ik ben heel benieuwd naar Taupe), maar hun cream blushes vind ik geniaal. Qua poeder blush vind ik de Catrice Illuminating Blush heel goed.

IMG_5488 (Copy)

12. Wat zijn jouw favoriete merken voor een blush?

 Zonder twijfel MAC en NARS. MAC was mijn eerste make-up liefde, en bij hen heb ik ook mijn eerste dure blush gekocht. Hun blush aanbod vind ik nog steeds indrukwekkend, maar helaas produceren ze veel van mijn favoriete kleuren niet meer (echt waar, MAC: ik weet niet wat ik moet doen zonder Pink Swoon. En nee: jullie Pro Longwear Blushes zijn geen volwaardige vervanging).

De kwaliteit van NARS blushes in ongeëvenaard: ze zijn ontzettend gepigmenteerd, fijngemalen en brengen makkelijk aan. Mocht ik miljonair zijn: ik kocht alle NARS blushes.

13. In welke vorm en met welke tool breng jij blush op je gezicht aan?

Qua borstels wissel ik momenteel af tussen de Real Techniques Multi-Task Brush, de Zoeva Petit Stippling en de MAC 128 (die niet meer bestaat, denk ik). Wanneer ik een “geconcentreerd” resultaat wil, gebruik ik die van Zoeva of MAC. Wanneer ik een zacht resultaat wil, gebruik ik de Multi-Task Brush.

IMG_5509 (Copy)

Met mijn rond gezicht breng ik meestal mijn blush in contour-vorm aan. Ik ga niet in mijn contour, maar ik breng de blush van de appels richting slaapbeenderen aan. Wanneer je alleen blush op de appels van je wangen aanbrengt, maak je je gezicht ronder.

14. Welke blush kan je iedereen aanraden?

Een koele roze kleur staat bij iedereen goed. Te veel shimmer zou ik vermijden, maar met een satin of matte blush kan je niet de mist ingaan.

15. Welke blush staat nog op je verlanglijstje?

Ongeveer alle NARS blushes . Vooral Luster, Sin en Deep Throat wil ik nog te pakken krijgen. En een NARS Multiple: die is ook welkom!

IMG_5522 (Copy)

Welke blushes gebruiken jullie het liefst? Tips en suggesties lees ik graag in de comments!

12 Comments
 1. Manon

  26/03/2015 09:21

  Super leuke Tag, ik heb denk ik nog te weinig blushes om deze in te vullen haha!

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:05

   Maar nee, zolang je een mening over blush hebt, kun je deze doen

 2. 4.Balou

  26/03/2015 12:37

  Dit is echt een leuke tag! Geen idee dat deze tag bestond haha =) Ik vind de structuur van de YSL echt prachtig!

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:05

   In het echt is hij nog mooier. Het is echt een motherf*cker om te fotograferen.

 3. Jana

  27/03/2015 00:46

  Yay, super dat je hem ook hebt ingevuld! Die blush van YSL is echt prachtig! Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd geworden naar die cream blushes van NYX.

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:07

   Heb ze ooit tegen een uitverkoop kunnen kopen, toen NYX had beslist dat webshops het merk niet meer mogen verkopen. Dus ’t was nog een goeie deal ook

 4. Chinouk

  29/03/2015 11:31

  Ahh deze tag is zo leuk! Ik denk dat ik deze ga overnemen hihi. Ik heb MAC Pink Swoon gekregen van een vriendin, hij lijkt sprekend op Love Cloud – maar dit is een satin. Love Cloud is momenteel mijn favoriet, blijft super goed zitten en ziet er altijd fris uit. Shiseido heeft ook een prachtige blush, volgens mij de PK 304. Warm roze met een satijn finish, geweldig! Ook Rockateur van Benefit is een favoriet, mooie en unieke kleur. Ik ben ook echt van de roze tinten omdat ik ook weinig roze heb in mijn huid en er daardoor vaal uit kan zien. Toch probeer ik wat meer perzik en bruinachtige blushes te ontdekken, dit kan namelijk iets natuurlijker staan!

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:08

   Aha, dankjewel voor de tips! Love Cloud kende ik nog niet, maar wanneer Pink Swoon leeg is, zal ik die proberen

 5. Kiss & Make-up

  30/03/2015 18:37

  Mja, ik ben ook meer voor de cream blushes van Chanel dan voor de poeder blushes. Grappig hoe 1 product een hele obsessie kan in gang steken eh. Maar inderdaad, 30 gaat nogwel.

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:09

   Ah just, die zijn ook supergoed! Was efkes vergeten dat ik ook één had (niet goed bezig).

 6. Nesrin

  01/04/2015 21:36

  Wow wat een jackpot aan blushes, niet te geloven pretty so pretty! Leuk ingevuld Jasmijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.