in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

This Is How We Do | Katy Perry Eylure Color Pop Lashes

Toen ik toevallig in de Di was, zag ik dat de Katy Perry Eylure Lashes in solden stonden. Kortsluiting in mijn hoofd en gaan met die banaan! Nog voor mijn gezond verstand bezwaar kon maken, stond ik aan de kassa met Eylure wimpers voor maar 4.00 euro. Pas toen ik thuis was, merkte ik op dat deze wimpers de naam “Color Pop Lashes” gekregen hadden. Ik vond dat een beetje vreemd en toen inspecteerde ik de wimpers van dichtbij. Er zitten nondedju blauwgroene stukjes haar onder de zwarte wimpers!

Weggesmeten geld: daar ben ik geen fan van (ik ben tot slot nog steeds een West-Vlaming), dus daarom zal ik deze wimpers vandaag gebruiken voor een Katy Perry-achtige look. De gelijkenissen tussen ons beide: ik zie ze niet, maar komaan: we gaan ervoor!

IMG_9198 (Copy)

Katy Perry kennen we vooral van haar pin-up gone wild – look. Wat hebben we daarvoor nodig: eyeliner, massa’s wimpers, een statement lip en een vlekkeloze huid.

Op mijn huid bracht ik Laura Mercier Silk Creme Foundation aan. Ons Katy gebruikt blijkbaar heel graag Laura Mercier foundations, dus dat doe ik dan ook. Op de onzuiverheden gebruikte ik MUFE Full Cover Concealer. Onder de ogen ging Dior Nude Concealer. Ik poederde af met Katy’s favoriete poeder: Guerlain Les Météorites. Aangezien ik van nature zero jukbeenderen heb, heb ik een beetje gecontourd met MAC Sculpt. Katy houdt van haar blozende kaken, dus op de appels van mijn wangen bracht ik MAC x Proenza Ombre Blush in Sunset Beach aan. Voor de glow ging daarboven Dior Rose Diamond (de eerste highlighter die ik kocht, en nog steeds één van mijn lievelingen).

Katy Perry heeft een heel arsenaal aan ooglooks. Ik koos voor een lichte look met eyeliner. Op mijn bovenste oogleden gebruikte ik het Too Faced Return of Sexy Palette. Ik heb een mix van de bruine tinten gebruikt om mijn ogen lichtjes te contouren. Je wil je ogen vooral zo groot en zo rond mogelijk krijgen. De signature winged liner heb ik gezet met MAC Blacktrack.

IMG_9204 (Copy)-001

Onderaan zit in de binnenste hoek MAC Goldmine. In de buitenste hoek zat een mix van MAC Cranberry en MAC Sketch. Ik had demi-lashes aangebracht op mijn onderste wimperlijn, maar was niet tevreden met het resultaat. Daarom heb ik ze weer verwijderd, maar de lijm had dus wat oogschaduw verwijderd (en nu weet ik ook: over brokken wimperlijm kan je geen oogschaduw opnieuw aanbrengen).

En dan de ster van deze show: de Eylure Color Pop Lashes in Ka-Ching. Ik moet zeggen: ik had meer pop verwacht. De wimpers zijn ook niet heel eenvoudig om aan te brengen, want ze hebben een dikke rand. Maar het voordeel van een dikke rand bij monolids: ik krijg er een crease van. De rand duwt namelijk het dikste stuk van mijn monolid omhoog. Daarom lijken mijn ogen gigantisch groot.

IMG_9028
Zie je mijn mini crease?

Mijn wenkbrauwen heb ik bijgewerkt met MAC Fluidline Brow Gelcreme. Omdat ik voor die pin-up look ging, heb ik serieus buiten mijn natuurlijke vorm mogen tekenen. Op mijn lippen draag ik tot slot MAC Girl About Town.

Persoonlijk vind ik me meer lijken op een gyaru, dan op Katy Perry. Het is ook verre van een winterse look, maar toch zou ik zo mijn huis durven verlaten. De color pop valt niet heel hard op, maar voegt toch dat klein beetje extra toe. Wat vinden jullie ervan? En dragen jullie vaak valse wimpers?

PS: gênant verhaal: ik had wat research gedaan voor deze look en had een tiental Katy Perry-foto’s op mijn bureaublad opgeslagen. Diezelfde dag kwam de Telenet-man op bezoek om een nieuwe modem te installeren. Toen die geïnstalleerd was, moest hij controleren of het internet werkte. Ik zag dat hij mijn scherm aanzette, het bureaublad vol Katy Perry-foto’s zag en onmiddellijk dacht dat hij met een geschifte fan/stalker te maken had. En ik heb hem in de waan gelaten, omdat dit me eenvoudiger leek dan te moeten uitleggen dat ik een beauty blog had .

20 Comments
 1. Mica (Sciencekoekje)

  18/12/2014 08:56

  I think you look amazing. I would not have expected that from lashes which look a bit out there but you can really pull them off. Your eyes look breath taking.

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2014 12:28

   Thanks! It’s just very weird to look at myself when I have fake lashes on. Looks really fake in my opinion, but I’m glad you like them!

 2. Nesrin

  18/12/2014 12:00

  Zo mooi en weer zo leuk geschreven. Ik hou van jouw schrijfstijl altijd lachen en hele goede reviews.
  De wimpers en look staat je prachtig.

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2014 12:29

   Aw, ben blij dat je mijn schrijfstijl leuk vindt! Soms weet ik echt niet wat anderen van mijn schrijfstijl denken.

 3. Chahrazad

  18/12/2014 12:47

  Wat een mooie wimpers. Ze staan je goed!

  x

 4. Jasmine

  18/12/2014 15:14

  Ah Lachen, die installateur wist niet hoe gauw hij weg moest Hmm solden bij DI, zeer interessant – gelukkig kom ik morgen nog in shopmodus. De wimpers zien er wel mooi en elegant uit, maar inderdaad niet al te speels.

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2014 12:30

   Haha, de arme installateur! Hij was echt heel vriendelijk, maar toen hij die foto’s zag, wist ik dat het bergaf ging gaan tussen ons.

 5. Manon

  18/12/2014 17:08

  Oh wat gaaf haha! jij bent beter in het aanbrengen van lashes dan ik, want jezus wat een gedoe is dat

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2014 12:30

   Haha, ’t is inderdaad niet heel eenvoudig! Maar veel oefenen helpt

 6. Anouk

  18/12/2014 17:30

  Oh wauw pretty lady! De wimpers staan super goed bij deze look! En wat een toffe tatoeage heb je!

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2014 12:31

   Dankjewel! Ik zou willen dat hij wat hoger stond, maar ja, het is nu te laat

 7. Michaela

  18/12/2014 20:03

  Ze staan je beeldig! Die blauwe stukjes vielen mij ook echt totaal niet op eerst!

 8. Jana

  20/12/2014 15:22

  Pretty! Een mooi voorbeeld dat een iets kleurrijkere look ook nog perfect draagbaar kan zijn! Voor Oudejaar ga ik mij voor het eerst aan valse wimpers wagen! (En misschien best voor Kerst ook al, kwestie van te oefenen).

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2014 12:34

   Oew, spannend! Hopelijk lukt het! Een paar tips: maak de band losser door hem rond je vinger te draaien, gebruik goeie lijm, laat de lijm lang genoeg drogen en panikeer niet wanneer de wimpers niet goed zitten. Je krijgt echt genoeg tijd om de wimpers rond te manoeuvreren vooraleer ze helemaal droog zijn.

 9. Sara - Window On My Wardrobe

  26/12/2014 16:19

  Ik heb deze ook maar heb ze nog nooit durven opdoen ze staan jou echt wel fantastisch, je ziet eruit als een poppetje! Misschien moet ik ze toch ook maar eens proberen!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2014 12:34

   Haha, echt waar? Jij had waarschijnlijk wel gezien dat ze groene stukjes hadden, toen je ze kocht. Zeker eens proberen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.