in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

This was London ’15

Mijn jaarlijks bezoek aan Londen is alweer voorbij. Elke keer doe ik nieuwe ervaringen op en laat ik me inspireren door de London vibe en streetstyle. Deze stad zal ik nooit beu worden. Als herinnering voor mezelf toon ik jullie vandaag mijn memorabele momenten van Londen 2015!

Ik heb een fiets gehuurd

Ik ben een openbaar vervoer-mens. En wanneer ik het openbaar vervoer verlaat, doe ik de rest te voet. Een stalen ros tussen mijn benen vind ik nooit de meest logische of veiligste keuze.

11-03-15 - 6 (Copy)

Maar in Londen hebben we zotjes gedaan en een fiets gehuurd. Aangezien ik mezelf een gevaar op de baan vind (en zeker aan de linkse kant van de weg), hebben we een fietstochtje door Hyde Park gemaakt.

11-03-15 - 36 (Copy)

Ik heb Nicolas Cage gezien

Aan de zij-ingang van Harrods is the millionaire’s roundabout. Officieel heeft het waarschijnlijk een andere naam, maar aan dat ene rondpunt stoppen alle obsceen dure auto’s met privé-chauffeur om hun miljonair op te halen. En deze keer liepen de groene Harrods-mannetjes vlijtiger dan anders rond, dus we wisten: hier gebeurt iets speciaals.

En Nicolas zat ook op de trein :)
En Nicolas zat ook op de trein

En opeens zagen we een boom van een vent, met top hat en rode zonnebril. De “ik doe alsof ik incognito wil zijn, maar eigenlijk wil ik dat niet” – look, dus. En oja: het was niemand minder dan Nicolas Cage.

Mijn coiffeuse wordt onderbetaald

Deze Aziaat houdt van haar oorspronkelijke keuken, dus ’s middags hebben we in Chinatown gegeten. Ik ben altijd onzeker over brassy kleuren in mijn ombre, maar die middag besefte ik dat mijn ombre er best mag zijn.

11-03-15 - 13 (Copy)

Tientallen Jommekes hebben we gezien, en da’s geen gezever. Nog nooit ben ik mijn coiffeuse zo dankbaar geweest.

11-03-15 - 68 (Copy)

 Embankment café is mijn oase van rust

Vorig jaar hebben we dit cafeetje per ongeluk ontdekt, maar dit jaar zijn we opzettelijk teruggekeerd. Recht tegenover de Naald van Cleopatra (die obelisk) en op 10 minuten van de Big Ben ligt het pittoreske Embankment café.

11-03-15 - 62 (Copy)

De wc is afschuwelijk, maar de groene omgeving, het lekkere ontbijt en de relatief goedkope drank maakt alles goed.

Recht tegenover de poep van de sfinx dus :)
Recht tegenover de poep van de sfinx dus

Covent Garden is slecht voor de portemonnee

Een Chanel make-up store, naast één van Dior met daarnaast één van Burberry. En mocht dat nog niet genoeg zijn: aan de overkant zitten Clinique en Bobbi Brown. Oh, Covent Garden, jij bent gevaarlijk.

11-03-15 - 8 (Copy)

Voor de rest kan ik aanraden het markt-gebeuren links te laten liggen, en door de straten te trekken. Charmante winkels en uitstekend pub food: je vindt het daar allemaal.

 Het Kruidvat moet Boots-allures krijgen

In Londen Boots bezoeken, moet verplicht worden. Er staat altijd iets in promo, de self-checkouts werken verrassend vlot en het make-up aanbod is megalomaan.

unnamed (Copy)

Wat Charles Worthington en Rimmel spulletjes gingen uiteraard met mij mee naar huis.

Take a walk on the wild side

De metro links laten liggen en Londen te voet doorkruisen: ik haal daar veel plezier uit. Ondergronds zie je nu eenmaal niet veel van de stad. Bovengronds zie je daarentegen de beste street style outfits.

Vlijtig aan het wandelen :)
Vlijtig aan het wandelen

Londenaars hebben een aangeboren gevoel voor mode, en ook dit jaar heb ik mijn ogen uitgekeken. Loafers heb ik bijvoorbeeld aan de voeten zien pronken van ongeveer iedereen, en staan nu ook heel hoog op mijn wishlist.

Het werd kortom een rustige citytrip, met veel gewandel en gefiets. En nu kan ik in stilte uitkijken naar mijn volgende bezoek. Londen tijdens de kerstperiode heb ik nog nooit gezien, dus wie weet .

34 Comments
 1. Ines

  21/03/2015 08:31

  Zalig dat je nicholas cage hebt gezien Ziet er echt leuk uit! Ben ook net naar Londen geweest en ik wil nu al terug!

 2. Hanne (Sara)

  21/03/2015 09:12

  Supertof verslag van je trip naar Londen!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/03/2015 14:48

   Merci Van Bilbao zal ik uiteraard ook een verslag moeten schrijven!

 3. Sonia

  21/03/2015 09:39

  Oh wat een leuk verslag om mijn dag mee te beginnen,je schrijft zo gezellig!
  Van waar komt je jeans?
  En welke loafers vindt jij dan leuk,hier zie je die toch ook in het straatbeeld ,ik kan ook niet kiezen!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/03/2015 14:47

   Dankjewel! Jeans is van Junarose, maar heb ik vorig jaar in de solden gekocht.

   In Londen was de loafer hype nog veel groter dan hier ik heb alleen sneakers, enkellaarzen en loafers aan de voeten gezien. Gewone ballerina’s heb ik heel weinig gezien. Wil nu vooral zwarte patent loafers met stevige zool

 4. Michaela

  21/03/2015 11:00

  Wat heerlijk zo een chille city trip! Ik wil ook zo onwijs graag naar London, ben er nog nooit geweest!

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:18

   Je zal het zeker en vast ook een fantastische stad vinden!

 5. Lys

  21/03/2015 12:06

  Zag er een zalig weekend uit! En precies mooi weer gehad ook

 6. Kirsty

  21/03/2015 12:15

  Leuk verslag! Wat tof ook dat je Nicholas Cage hebt gezien, die zie je ook niet elke dag!

 7. Mjay

  21/03/2015 13:38

  Aaah van jou verslagje krijg ik onmiddellijk terug zin in Londen! En hoe vet dat je Nicolas Cage gespot hebt haha

 8. Tania

  21/03/2015 15:59

  Zag er een leuk tripje uit. Londen is ook 1 van mijn favoriete steden.

 9. Maaike

  21/03/2015 16:09

  Ooo wat leuk om te zien en te lezen Jasmijn! Ik ga van de zomer naar Londen dus dit geeft me weer veel inspiratie! Ik kan niet wachten om Covent Garden te bezoeken! ❤️

 10. Daphne

  21/03/2015 19:37

  Wat een leuke foto’s van Londen!

 11. Chahrazad

  21/03/2015 23:37

  Wat een ontzettend leuke verslag! Wat ben je lekker actief geweest. Ik ben zo benieuwd naar al je aankopen.

 12. De Dotties

  22/03/2015 12:19

  Ahh leuk artikel! Wat gaaf dat je Nicolas Cage hebt gezien! Londen staat echt eens op mijn verlanglijstje om te bezoeken. Het lijkt erop dat je best mooi weer hebt gehad, dat is toch wel altijd een pluspuntje als je op vakantie gaat

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:21

   Ja, we hebben heel veel geluk met het weer gehad. Niet te warm, maar wel constant zon

 13. Jasmine

  22/03/2015 15:35

  Celeb spotting, gaaf! Men moeder zag in Londen ooit Richard Gere oh en Jeremy Clarkson, not too shabby eh Agreed, een Boots mag best over the channel komen en omg Londen met Kerst klinkt echt crazy! Lekker actief bezig geweest tussen het fietsen en shoppen door!

 14. Natasja

  23/03/2015 13:56

  Zo leuk covent garden is één van mijn favoriete plekken! En tja, echt opvallen zal je niet snel doen in Londen.. het heeft ontzettend eclectisch street fashion! Nog een reden om van Londen te houden

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:22

   Haha, hier op straat krijg ik soms een vreemde blik, maar in Londen ziet mijn kleding er zo saai uit!

 15. Amber

  23/03/2015 17:08

  Ah wat heb jij toch een heerlijke schrijfstijl! Hele leuke foto’s. Grappig dat je altijd alles te voet doet. Ik ben eigenlijk wel heel blij met mijn scooter en fiets, ik loop zelden, puur uit tijdbesparing. Omg en die Covent Garden.. gevaarlijk.. En inderdaad Kruidvat moet meer producten van Boots overnemen!!

 16. Kiss & Make-up

  23/03/2015 18:27

  Leuke recap! Wat had je mooi weer! En hah, you spotted Nicolas Cage? Geweldig

  • Jasmijn Cherubijn

   18/04/2015 13:23

   ’t Is een boom van een vent, dus je kunt er niet echt naast kijken

 17. Jana

  27/03/2015 16:15

  Oh, ik wil ook nog eens terug want het is bij mij al ongeveer 4 jaar geleden!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.