in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Top 3 Tips – Catrice

Toen ik jonger was, had ik de meest obscene hoeveelheid Catrice-producten. Ik begon net elke dag make-up te dragen en vond (en vind nog steeds) dat Catrice goede kwaliteit heeft aan een lage prijs.

Daarna begon ik andere merken en hun producten te ontdekken, maar Catrice bleef mijn favoriete budgetmerk. Daarom een ode aan Catrice met mijn Top 3 Tips!
top 3 tips catrice

1. Catrice Camouflage Cream

catrice camouflage cream

Toen ik dit product testte in het Kruidvat, kon ik mijn ogen bijna niet geloven. Dit spul is magisch! Ik kocht vorige zomer de kleur 002, maar heb nu ook de kleur 001 voor tijdens de winter.

Catrice Camouflage Cream (2.99 euro) zit in een MAC Studio Finish Concealer – geïnspireerde verpakking: klein, rond en met doorzichtig dekseltje. Beide concealers beweren hetzelfde te doen (hardcore dekking, long-wearing …), maar qua textuur heb ik Catrice Camouflage Cream honderd keer liever dan MAC Studio Finish Concealer. Camouflage Cream is veel zachter en romiger, waardoor je het product minder moet opwarmen en veel preciezer kan werken. Door de zachte textuur blijft Camouflage Cream ook niet aan droge velletjes hangen.

Kortom: deze concealer verbergt alles wat je niet aan de wereld wil tonen en dit zonder cakey te worden. Enige nadeel: er bestaan maar 3 kleuren, dus je moet een beetje geluk hebben om een kleur te vinden.

1. MAC Studio Finish Concealer NC 20 - 2. Catrice Camouflage Cream 001 - 3. Catrice Camouflage Cream 002
1. MAC Studio Finish Concealer NC 20 – 2. Catrice Camouflage Cream 001 – 3. Catrice Camouflage Cream 002

2. Catrice Mono Eyeshadow

catrice mono

Ik heb nog Catrice mono’s in hun oude verpakking, zo lang gebruik ik al Catrice. Catrice mono’s zijn dé eyeshadows waarmee ik me heb leren schminken. Via Catrice leerde ik verschillende texturen, finishes en kleurcombinaties kennen. Ik ben nooit gestopt met hun mono’s te kopen. Telkens een nieuwe kleur aan het assortiment wordt toegevoegd, ga ik een kijkje nemen in het Kruidvat.

Ik moet eerlijk toegeven: niet elke mono eyeshadow is briljant. Sommige zijn perfect en kunnen wedijveren met MAC (bijvoorbeeld MAC Club vs Catrice C’Mon Chameleon). Maar heel soms is de oogschaduw het net niet: net te hard, net te korrelig of net te chunky glitterig. Maar voor de prijs van 2.89 euro deert me dit niet te hard.

Het leukste aan deze oogschaduwen zijn hun namen: Captain of the black pearl, Go, Charlie Brown!, Smoothie Operator, Lilac Del Rey … Wat moet het leuk zijn om die namen te verzinnen!

3. Catrice Eyebrow Stylist
catrice eyebrow stylist

Ongeveer iedereen die ik ken, gebruikt het liefst poeder in hun wenkbrauwen. Ik ben niet één van die mensen. Ik verkies nog steeds het goede, ouderwetse wenkbrauwpotlood. En Catrice Eyebrow Stylist (2.59 euro) is één van mijn favorieten. Ik gebruik de kleur 002 – Date with Ash-Ton (wederom een fantastische naam!): deze lijkt wat licht, maar het geeft me een zachtere look dan bijvoorbeeld Rimmel Professional Eyebrow Pencil in Black/Brown.

De textuur en verpakking kan je vergelijken met Anastasia Brow Pencil (niet Brow Wiz!). Aan de ene zijde heb je het potlood en aan de andere zijde de spoolie. De punt kun je goed scherp slijpen en daarmee precies je wenkbrauwen invullen.

De textuur is minder hard dan die van een automatisch potlood (bijvoorbeeld MAC Eye Brows of Anastasia Brow Wiz), waardoor ik sneller mijn wenkbrauwen kan invullen. Als ik een “levensecht” haarresultaat wil, zal ik voor een automatisch potlood kiezen, maar met mijn weinig wenkbrauwhaar, heb ik geen tijd om dit elke ochtend te doen.

Weten jullie nog Catrice-aanraders?

3 Comments
 1. Jana

  09/07/2014 23:54

  Leuk om je top 3 te zien! Ik vind de BB cream en de lipsticks ook wel echte aanraders. Jammer dat de BB cream en een van mijn favo lipsticks nu uit assortiment gaan. Ik moet dringend back-ups halen!

  • Jasmijn Cherubijn

   11/07/2014 10:13

   Oeh, echt waar? Ik vind het zo vervelend wanneer merken bepaalde producten uit het assortiment halen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.