Aaah, ik hou van Dior. Ik hou van hun parfums, van ons Belgisch talent Raf Simons en van monsieur Christian Dior en zijn New Look. Maar ik hou nog het meest van hun make-up.

dior toen en nu

Met het loon van mijn eerste vakantiejob kocht ik mijn eerste dure foundation, namelijk Diorskin Icône. Nooit heb ik zoveel vreugde bij een foundation gevoeld. Op mijn indertijd vette huid bleef hij uren en uren piekfijn op zijn plaats, zelfs zonder poeder. De kleur was mijn perfecte match. De textuur was goddelijk. Deze foundation was zijn gewicht in goud waard. Helaas wordt hij niet meer geproduceerd, maar ik blijf mijn oude tube uit sentimentele redenen sparen.

diorskin icone

Zo werd Dior mijn eerste grote make-up-liefde. En die liefde bleef groeien. Tot op heden is Dior nog steeds mijn favoriete luxemerk. Mijn favoriete Dior-producten zijn producten waar ik make-upgewijs niet zonder kan leven. Ze maken mijn leven makkelijker en mijn smoel een stuk mooier. Daarom mag Dior mijn Top 3 Tips-reeks feestelijk openen.

top 3tips

1. Foundations

Ik leerde Dior via een foundation kennen en sindsdien ben ik hun foundations blijven kopen. Aangezien ik niet kon kiezen tussen mijn schatjes, zet ik alle Dior-foundations die ik heb op de eerste plaats.

Naar mijn mening gaan bloggers gek wanneer Chanel een nieuwe foundation uitbrengt (Vitalumière Aqua, iemand die deze foundation niet kent?), maar wanneer Dior een foundation lanceert, is dit klein nieuws. Waarom o waarom??? Dior foundations zijn naar mijn bescheiden mening kwalitatief even sterk en je hebt meer keuze.

De foundations die ik heb, zijn Diorskin Forever, Diorskin Nude, Diorsnow White Reveal Fresh Transparency Liquid Foundation (enkel in het buitenland en online verkrijgbaar), Diorskin Airflash (oude verpakking) en Diorskin Nude BB Cream. Ja, het is best wel extravagant dat ik zoveel Dior foundations heb, maar mijn huid heeft vaak haar kuren en zo kan ik telkens een geschikte foundation gebruiken. Daarnaast is foundation het enige make-upproduct dat ik elke dag gebruik.

dior foundations

De verpakking van Dior is altijd luxueus: het glas, de zilveren rand, de handige pomp en de stevige dop. Enkel de dop van de Diorsnow-foundation is vervaardigd uit dunner plastic en is daarom wat minder stevig (geen idee waarom).

Dior werkt bij zijn foundations met een codesysteem: de kleur bestaat telkens uit 2 cijfers (10, 11, 20, 22 …) :

  • Het eerste cijfer bepaalt hoe donker de foundation is (1 = heel licht, 2 = licht, 3 = medium …)
  • Het tweede cijfer bepaalt de ondertoon (bij MAC is dit NC en NW). Als het cijfer eindigt op 0, dan is de foundation neutraal. Als het cijfer eindigt op 1, dan heeft de foundation een warme/gele ondertoon (MAC NC). Als het cijfer eindigt op 2, dan heeft de foundation een koele/roze ondertoon (MAC NW). Als het cijfer eindigt op 3, dan krijg je een warme/peachy ondertoon.

In België zijn vaak enkel de neutrale en medium kleuren te koop, oftewel nr. 20, 30, 40. Als je een andere kleur wil, moet je naar het buitenland.

Dit zou een heel lang artikel worden als ik alle foundations zou reviewen. Maar als jullie een review over één of alle foundations wil lezen, mag je dit laten weten!

2. Amber Diamond

De koningin der highlighters, punt uit. Ze is glamoureus, luxueus en best wel dramatisch, maar het resultaat is verbluffend. Deze extreem fijngemalen heerlijkheid creëert de meest realistische gouden gloed op je jukbeenderen.

dior amber diamond

Hé, ik hou ook van NARS Albatross als ik een ‘in your face’-highlighter wil, maar Dior Amber Diamond is mijn favoriet wanneer ik wil gloeien als een kaarsje. Amber Diamond is de eerste highlighter die ik ooit gekocht heb en is nog steeds mijn favoriet.

Ik heb gehoord dat Amber en Rose Diamond zijn stopgezet, maar ik kan ze nog altijd kopen in mijn plaatselijke parfumerie en Ici Paris XL. Als je ook eentje wil, zou ik me naar de winkel haasten.

3. Addict Extreme Black Tie

Dior Addict Extreme in Black Tie is mijn favoriete herfst-lippenstift, maar ik durf hem ook te dragen in de winter, lente en zelfs in de zomer. De kleur zou ik omschrijven als een diepe en warme bessenkleur. Aangezien er veel soorten bessen bestaan, kan ik zeggen dat de kleur tussen de kleur van braambessen en jeneverbessen zit.

de verpakking ♥
de verpakking ♥

dior black tie2

Ik draag het meest matte lippenstiften, maar voor Dior maak ik graag een uitzondering. Hun Addict Extreme lippenstiften zijn gepigmenteerd, blijven lang zitten, zijn niet plakkerig, hebben een niet te glossy finish en werken zeer hydraterend. Daarom mag Black Tie op de derde plaats eindigen.

Links: Amber Diamond geblend - Midden: Amber Diamond zware swatch - Rechts: Black Tie
Links: Amber Diamond geblend – Midden: Amber Diamond zware swatch – Rechts: Black Tie

J’adore Dior, et tu?