in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Top 3 Tips | Halloween films

Mocht je het nog niet weten: ik ben de grootste schijtluis van België en omstreken. Wanneer ik bijvoorbeeld vond dat Ralph Fiennes iets te geloofwaardig de rol van Voldemort neerzette, moest ik tegen mezelf zeggen: “geen paniek, dat is diezelfde gast van Maid in Manhattan”. En op de koop toe schrik ik bij het minste. Ik vermoed dat ik letterlijk doodval, mocht ik ooit een horrorfilm uitkijken.

Maar ironisch genoeg ben ik een grote fan van Halloween. Een angstaanjagende tenue, een aangepaste menu en uiteraard mijn puppy in kostuum: zo ziet mijn dag eruit vandaag.

Vanavond kijk ik naar Jasmijn-appropriate “spannende” films, à la Twilight, Vampire Academy en Tim Burton’s Corpse Bride. Maar ik besef ten volle dat de meesten onder jullie meer horror op het programma kunnen appreciëren. Mocht jouw tv-avond nog niet gevuld zijn: hier zijn 3 tips van mijn nieuwe (en weliswaar ook enige) gast-schrijver, Evelyne!

PicMonkey Collage

Maar eerst een korte Evelyne-introductie! Evelyne: is een hardcore kattenmens – vindt alles uit Duitsland, en in het bijzonder de Lidl, beter dan alles van hier – haat het wanneer haar naam verkeerd geschreven wordt – neemt elk jaar verlof om elke dag het Filmfestival te kunnen bezoeken – weet hoe je knäckebröd en Göteborg correct uitspreekt – is mijn aanspreekpunt voor film-, serie- en graphic novel-suggesties – heeft een soft spot voor roddels uit de Story, Frozen en Eurosong.

evelyne

Kort samengevat: Evelyne is de ideale persoon om Halloween filmtips te geven! Op haar blog vind je ook allerlei film-, tv- en boek-suggesties (vooral haar wekelijks tv-overzicht is heel handig) en zie je het leven door haar kritische blik.

The cabin in the woods (2011) – Drew Goddard

“You think you know the story.”

Wie Joss Whedon enkel kent als bedenker van Buffy the vampire slayer, zal zeker ogen trekken bij het bekijken van The cabin in the woods, waarvoor hij het scenario schreef.

Deze griezelige film begint als zoveel andere horrorfilms: een groepje vrienden trekt naar een hut in het bos voor een gezellig weekendje drinken en fuiven. Maar eens ze daar zijn aangekomen, loopt het serieus uit de hand en zijn de schrikmomenten niet meer op één hand te tellen.

Het verhaal ontspoort stevig op een bepaald moment, maar daarvoor moet je natuurlijk kijken. Als je durft …

28 days later (2002) – Danny Boyle

“His fear began when he woke up alone. His terror began when he realised he wasn’t.”

Een man wordt na 28 dagen wakker uit een coma en het lijkt alsof hij de enige overlevende op de wereld is. Al gauw blijkt dat er een dodelijk virus is uitgebroken en dat de straten bevolkt worden door supersnelle zombies. De strijd om te overleven begint.

Wie na deze film nog niet genoeg heeft van zombiegeweld, kan nog kijken naar het vervolg 28 weeks later, waar het virus bedwongen lijkt, maar niets is natuurlijk minder waar.

Ringu (1998) – Hideo Nakata

“One curse, one cure, one week to find it.”

Eind jaren ’90 kwam er een hele resem Aziatische horrorfilms in de zalen. Veruit de angstaanjagendste film (ik krijg nog altijd kippenvel als ik er aan denk) was Ringu, een Japanse horrorfilm waarin mensen een videoband thuisgestuurd krijgen en 7 dagen nadat ze ernaar gekeken hebben, sterven. Een journaliste krijgt hier licht van en ze start een onderzoek naar de oorsprong van deze video. Vooral de allerlaatste scène van de film zorgde er voor dat ik een maand lang niet in het donker naar mijn bed durfde… Wees dus gewaarschuwd!

Deze film kreeg een Amerikaanse remake in 2002, The ring, maar zoals zo dikwijls is het origineel stukken beter.

Welke films zullen jullie vanavond bekijken?

3 Comments
 1. Nathalie

  31/10/2015 13:52

  Ringu ziet er vreselijk angstaanjagend uit!

 2. Jasmine

  31/10/2015 21:56

  Heb twee van de drie al gezien, 28 days later – mmh zal ik het kijken, ben wel fan van mijn slaap

 3. Evelyne

  02/11/2015 12:02

  Je hebt mij tot in de kleinste puntjes getypeerd
  Hopelijk zijn er niet te veel slapeloze nachten geweest bij wie de films uitprobeerde…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.