in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Top 3 Tips – Sleek i-Divine palettes

Het lijkt als gisteren, maar het is al sinds 2009 dat Sleek internationaal doorgebroken is. Sleek blijft ons sindsdien verrassen met fantastische producten: ik kan niet leven zonder hun Eyebrow Stylist en hun blushes kunnen zowel qua aanbod als color payoff wedijveren met veel andere merken.

Nochtans bestaat Sleek al meer dan 20 jaar, maar wereldwijde faam kwam pas toen de beauty community het product ontdekte dat zou leiden tot de wereldwijde faam die Sleek nu heeft. Ik heb het uiteraard over de i-Divine eyeshadow palettes. Ik heb eventjes in mijn make-up kast gesnuisterd en ik heb meer Sleek palettes dan ik durf toegeven. En hé, kan je me ongelijk geven? Daarom toon ik je vandaag mijn 3 favoriete Sleek i-Divine palettes!

Een paar van mijn vrienden.
Een paar van mijn vrienden.

Laten we beginnen met wat algemene Sleek palette-informatie, aangezien dit voor elk palette hetzelfde is. De oogschaduwen zitten telkens in een sleek, mat zwarte plastic verpakking. De doosjes zijn stevig en soms wat moeilijk om te openen (nagel-breek gevaar). Op reis doe ik praktisch altijd een Sleek palette mee, omdat ze heel compact zijn én een grote spiegel hebben.

IMG_7980

Je krijgt telkens 12 oogschaduwen in het palette. De textuur van de oogschaduwen is heel uniek. Het zijn gebakken minerale oogschaduwen, maar ze zijn zo zacht als een cream eyeshadow. Het is een bizar gevoel, maar ze voelen heel romig en licht aan. Elk palette bevat een combinatie van matte, shimmery en frost oogschaduwen. Aangezien Sleek begonnen is als een merk voor vrouwen (en waarschijnlijk ook mannen) met een donkere huidskleur, bevatten alle producten heel veel pigment. Bij de oogschaduw palettes krijg je het meeste pigment bij de shimmery en frost oogschaduwen. De matte oogschaduwen doen het meestal ook niet slecht (het zwart is telkens top!), maar sommige kleuren zouden net dat tikkeltje straffer mogen zijn.

Vroeger hadden de Sleek oogschaduwen een geruit motief, maar nu zijn ze plat. Sindsdien zijn de doosjes ook een beetje veranderd en wordt het Sleek-logo kleiner vermeld.

Oud Nieuw.
Nieuw <-> Oud.

Ik blijf als een zottin Sleek palettes kopen, omdat ze kleuren bevatten die je praktisch nooit aan een dergelijk lage prijs vindt. Urban Decay mag nu wel pronken met hun Electric palette, maar Sleek heeft al jaren het Acid palette in hun collectie zitten.

Haal die zonnebril maar naar boven.
Haal die zonnebril maar naar boven.

Sleek heeft een aantal palettes vast in het assortiment zitten, maar brengt regelmatig een limited edition – collectie uit. Soms is dit rond een thema (bijvoorbeeld Avoir la Peche met het Paraguaya palette) en andere keren is het in samenwerking met een merk (bijvoorbeeld PPQ). Vandaag laat ik je enkel palettes zien die nu nog te koop zijn, want aan de rest heb je niet veel .

Bad Girl is het eerste Sleek palette dat ik ooit gekocht heb. Wat een mooi begin was dit: ik was onmiddellijk verkocht! In het begin haalde ik dit palette bij elke smoky eye naar boven. Doorheen de jaren is het onderaan mijn make-up stapel geraakt, maar nu heb ik beslist dat dit palette weer naar boven komt!

sleek bad girl

Bij mijn eerste product van een merk ga ik altijd voor een smoky eye palette. Geen idee waarom, maar het is zo . Bij Urban Decay kocht ik eerst het Black Palette, bij MAC koos ik voor een quad met Smut, Satin Taupe, Trax en Patina. Jup, als de donkere kleuren goed zitten, moet de rest ook super zijn!

Bad Girl bestaat uit een combinatie van groen, blauw, grijs en zwart. De pigmentatie van alle kleuren – zelfs de matte – is top. Bruine tinten of neutrale kleuren vind je hier niet terug, maar als je een palette zoekt waarmee je talloze koele smoky eyes kan maken: dit is ‘m!

Eerste rij
Eerste rij
Tweede rij.
Tweede rij

Maar stoute meisjes hebben soms ook behoefte aan een vleugje romantiek. Enter het Vintage Romance palette. Volgens mij is dit een limited edition palette, maar je vindt het nog in veel webshops terug.

sleek vintage romance

Ik hou van paarse tinten, dus dit palette is volledig mijn dada. Je krijgt een prachtige combinatie van goud, bronze en paars in allerlei ondertonen. Voor een feeërieke herfstlook is dit het palette dat je nodig hebt.

Dit palette is algemeen gesproken minder gepigmenteerd dan het Bad Girl palette. Het is nog steeds niet zo erg dat je de oogschaduw van de pan moet schrapen om resultaat op je oogleden te krijgen, maar sommige kleuren voelen harder aan en blenden minder makkelijk. Maar wie weet wil Sleek ons iets duidelijk maken: bij romantiek is er enkel plaats voor subtiliteit!

Eerste rij
Eerste rij
Tweede rij
Tweede rij

En tot slot hebben we Sleek’s interpretatie van een neutral eyeshadow palette. Sleek gaat graag zot met felle kleuren, maar bij Au Naturel kan je enkel naturel gaan.

sleek au naturel

Je vindt het meest koele kleuren in dit palette, dus het is ideaal om je ogen een subtiele contour te geven. Je krijgt acht matte, twee shimmery en twee satin oogschaduwen. Ik hou ontzettend veel van matte oogschaduwen, dus dit palette is een absolute droom. Op reis doe ik vaak dit palette mee, want met deze 12 kleuren kan je zowel een zachte daglook als een gesofisticeerde avondlook maken.

Eerste rij
Eerste rij
Tweede rij
Tweede rij

Ziezo, dit waren mijn favoriete Sleek palettes! Hebben jullie al Sleek uitgeprobeerd? En wat is jullie favoriete Sleek-product?

Sleek i-Divine palettes – 9.99 euro. In België online te koop bij onder andere Beautymelon (die momenteel 10% korting op Sleek geven), Boozyshop en Sleek. In UK in de winkel te koop bij Boots en Superdrug

24 Comments
 1. BeautyLife

  14/06/2014 09:35

  Leuk artikel! Zelf heb ik het Acid palette van Sleek en die vind ik echt heel fijn!

  • Jasmijn Cherubijn

   14/06/2014 09:53

   Heb ik gezien in je stash video Gebruik je het veel?

 2. Michaela

  14/06/2014 10:54

  De pigmentatie van Sleek is echt prachtig! Tot mijn verbazing heb ik nog nooit een van de palettes geprobeerd!

 3. Kim

  14/06/2014 16:11

  Ik vind deze paletten ook helemaal geweldig! Ik heb er 3

 4. FSHN Forward

  14/06/2014 16:44

  Wow wat een mooie palettes! Vind de tweede erg pretty

  • Jasmijn Cherubijn

   15/06/2014 13:37

   Voor een paars-liefhebber zijn al die paarse tinten hemels!

 5. Birte

  14/06/2014 18:13

  Ik heb nog nooit iets van Sleek geprobeerd, maar damn: die swatches zien er de moeite uit!

  • Jasmijn Cherubijn

   15/06/2014 13:38

   Dat is het ook! Je moet zeker eens iets proberen. Nog geen enkel Sleek-product heeft me teleurgesteld.

 6. alexaslovelyworld

  14/06/2014 23:55

  wat een prachtige heb je en zo te zien ook veel gebruikt!

  • Jasmijn Cherubijn

   15/06/2014 13:38

   Bij Sleek zie je inderdaad onmiddellijk wanneer het palette gebruikt is Maar hé: make-up is er om te gebruiken, hé!

 7. Kiss & Make-up

  15/06/2014 12:34

  I so freakin’ love these palettes! Er was een moment dat ik echt alle I-Divine palettes had. Maar ondertussen loop ik een beetje achter. Ik zou graag nog het Garden palette hebben.

  • Jasmijn Cherubijn

   15/06/2014 13:39

   Ik begin ook achterop te hinkelen! Maar op een gegeven moment had ik toch wel het gevoel van: heb ik serieus nog meer palettes nodig

 8. Leuk gedetailleerd artikel! Die heb ik nog niet geprobeerd, maar zien er great uit!

  x Aurélie

 9. Tedje

  16/06/2014 21:15

  Aah mooie palettes zijn het!

 10. Anna

  17/06/2014 17:42

  Wat een prachtige palettes! En mooie foto’s heb je gemaakt

 11. Florentine

  18/06/2014 00:44

  Wat en ónwijs gave paletten! En die foto’s die je gemaakt hebt zijn óók al zo mooi! X liefs

 12. svenja

  22/06/2014 23:24

  Ze zijn zo pretty Vintage Romance wil ik ook nog eens aan mijn collectie toevoegen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.