in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Top 3 Tips – Winterse geuren

Parfum is een stukje van mijn identiteit. Het geeft me de kans om een sterke eerste indruk te maken. Wanneer ik zonder parfum het huis verlaat, mis ik iets. Parfum geeft me een gevoel van zelfzekerheid, het ondersteunt mijn uitstraling en het representeert hoe ik me voel.

Een gevoelige neus heb ik ook, want ik kan onmiddellijk geuren met personen associëren. Onlangs liep ik op het perron, en snoof ik de geur van een oude geliefde op. Het bracht me onmiddellijk terug naar de tijd, hoewel ik die persoon al tijden niet meer geroken of gezien heb.

Maar ik ben ook een pietje precies, wanneer het op geuren aankomt. De hoeveelheid parfum die je gebruikt, vind ik bijvoorbeeld heel belangrijk. Wanneer ik iemand ruik die te vlijtig in het rond gespoten heeft, heb ik onmiddellijk een degout van die persoon. En van synthetische en ronduit walgelijke geuren krijg ik hoofdpijn. Parfumeurs zijn kunstenaars, en daarom vind ik dat een goed parfum zeker zijn geld waard is.

Ik ben een trouwe klant, zowel bij make-up als bij parfum. Wanneer ik iets goed vind, blijf ik het opnieuw kopen. Zo heb ik drie geuren die ik elke herfst en winter draag. Dit zijn mijn top 3 tips!

Chanel – Coco Noir

Helaas is het beschrijven van geuren niet mijn sterkste kant, maar ik doe mijn best . Coco Noir is lange tijd mijn signature geur geweest. Ik droeg haar elke dag, en na vele jaren ben ik haar nog niet beu.

IMG_2622 (Copy)

De donkerste geur van Chanel is een mix van mijn favoriete noten. Wanneer je het aanbrengt, komen de frisse geuren van citroen en bergamot je tegemoet. Daarna komt de sensuele vrouw naar boven. Eerst word je verrast met een boeket van rozen en jasmijn (ik zit vaak in een parfum ). Vervolgens word je omhuld met de warme noten van white musk, patchoeli en sandelhout.

Donker, intiem en fris: Coco Noir is het allemaal.

Tom Ford – Black Orchid

Opulent, gitzwart, sensueel: Black Orchid weerspiegelt tot in de details het luxueuze ethos van Tom Ford.

Black Orchid is geen geur voor kleine meisjes. Wanneer je Black Orchid draagt, ben je een vrouw van de wereld. Gesofisticeerd, met een zekere je ne sais quoi, maar evengoed met een je m’en fous: met deze geur voel je je een rasechte Tom Ford vrouw.

IMG_2526 (Copy)

Black Orchid opent met een opmerkelijke mix van jasmijn (daar ben ik weer ), ylang ylang, citrus en zwarte bessen. Na een paar uren bereik je de duistere middle notes. In het hart van dit parfum zit de geur van de zwartste orchidee, aangevuld met een melange van pittige kruiden en fruitige geuren. Decadentie wordt tot slot bereikt wanneer de base notes tot hun recht komen. Chocolade mengt zich met vanille, wierook, patchoeli en sandelhout.

Black Orchid werkt verslavend. De eerste keren toen ik dit parfum droeg, verstond ik de hype niet. Nu wil ik me elke dag onderdompelen in de warme decadentie van Black Orchid.

Giorgio Armani – Armani Code

Black Orchid schreeuwt om aandacht. Armani Code is daarentegen even sensueel, maar veel subtieler.

IMG_2595 (Copy)

Armani Code begint een stuk frisser, met een combinatie van sinaasappel en jasmijn (ik begin nu pas te denken: misschien is jasmijn wel mijn favoriete geur). De middle notes brengen je opnieuw jasmijn, maar ook gember. De sensualiteit van dit parfum komt pas naar boven op het einde. Dan krijg je de zoete geuren van vanille, sandelhout en honing voorgeschoteld.

De prijs voor originaliteit zal Armani Code niet winnen, maar desalniettemin is het een opmerkelijke geur die een blijvende indruk nalaat.

Donker, warm en sensueel: zo wil ik mij in de winter voelen. Welke geuren dragen jullie het liefst?

2 Comments
 1. Lys

  14/11/2015 16:29

  Coco Noir klinkt heerlijk! Ik hou van zwaardere geuren voor de herfst- en wintermaanden of gewoon op druilerige dagen zoals vandaag. Kan me ook helemaal vinden in de eerste alinea, een lekker ruikend parfum is toch wel een beetje mijn security blanket

  • Jasmijn Cherubijn

   16/11/2015 10:30

   Wat parfum toch niet met een mens kan doen, hé? Ik draag al jaren elke dag parfum en weet echt niet wat ik zou moeten doen zonder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.