in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Top 4 Tips – MAC Eyeshadow

Bij MAC moet ik altijd een kijkje nemen bij de oogschaduwen. En dit doe ik nog het liefst in de winkel, en niet online, zodat ik alles daar kan swatchen en om raad kan vragen. Doorheen de jaren heb ik twee palettes samengesteld. Ik kan het niet aan om een leeg plaatsje in mijn palette te zien. Daarom stel ik de aankoop van een derde palette eventjes uit .

In mijn Top 3 Tips-reeks geef ik altijd 3 suggesties, maar aangezien je bij MAC geen trio kan samenstellen, schotel ik je vandaag mijn 4 favoriete oogschaduwen voor!

mac quad

MAC is een merk dat altijd tot mijn verbeelding gesproken heeft. Toen ik met make-up begon, was MAC hét merk dat je moest hebben. Ondertussen zijn er veel goeie merken bij gekomen en zijn de drugstore-merken ook goed bezig, maar in mijn tijd was er maar één merk dat telde: MAC.

MAC had toen nog geen online shop en de dichtstbijzijnde winkel was in Antwerpen. Naar de prijzen kon ik dus raden. Toen ik de eerste keer naar de MAC ging, was het personeel zeer onvriendelijk. Sindsdien heeft MAC wat personeelsveranderingen doorgevoerd (voor zover ik het begrijp, was het personeel vroeger vast benoemd en werken ze nu voornamelijk met freelancers). Soms kom je nu nog een humeurige verkoopster tegen, maar neem het vooral niet persoonlijk. Jij bent de klant, zij worden betaald om je te helpen, dus sta stevig in je schoenen!

Zelfs na deze onvriendelijke taferelen, bleef ik MAC trouw. En dat ben ik nog steeds tot op de dag van vandaag.  MAC oogschaduwen zijn mijn favoriet, omdat ze harder qua textuur zijn (als zware blender heb ik dit nodig) en je veel keuze krijgt. Mijn vier favoriete MAC oogschaduwen zijn waarschijnlijk niet de populairste kleuren, maar voor mij zijn het echte must-haves!

mac quad

Vex

Vex heeft in de pan ongeveer de saaiste kleur ooit: een soort van vies, grijs-beige kleur. Bah, zou een mens durven zeggen! Als je voor het gigantische MAC oogschaduw-rek staat, zal deze kleur je nooit aanspreken. Iemand moet tegen je zeggen: Vex, dat is echt een speciale kleur! Iemand heeft het tegen mij gezegd, en nu zeg ik het tegen jullie .

mac vex

Vex heeft huid nodig om tot leven te komen. Het heeft namelijk een duochrome finish. De basis is een lichte beige-grijze kleur, maar afhankelijk van hoe het licht valt, wordt hij roze met een hint van licht-groen. Op foto kan je de subtiliteit van deze oogschaduw niet vatten. Deze kleur moet je in het echte leven zien.

20140715_163135-001

Vex heeft een frost finish, maar is nog steeds heel draagbaar. Het is een heel makkelijke kleur om op het lid te dragen en je kan ongeveer eender welke andere kleur in de outer V en crease gebruiken.  Afhankelijk van de kleurencombinatie zal Vex grijzer, groener of meer roze lijken.

Shale

Shale is één van die oogschaduwen waar je nooit veel over hoort, en ik weet eigenlijk niet waarom. Waarschijnlijk krijgt hij te veel concurrentie van die over-bekende Satin Taupe. Beide zijn taupe-kleuren, maar Satin Taupe neigt meer naar bruin en Shale naar paars.

mac shale

Ik ben een sucker voor paars, en heb het in alle variaties. Shale is door de grijze ondertoon een heel draagbaar paars. Je kan zowel een zachte look als een intense smokey eye met Shale creëren.

Links: Shale. Rechts: Satin Taupe.
Links: Shale. Rechts: Satin Taupe.

Shale heeft een satin finish en een heel subtiele shimmer. De mijne heeft een goeie textuur: hard, maar voldoende pigment. En hij valt ook prima te combineren met Vex om die grijs-roze ondertoon eruit te halen!

Tempting

Tempting heeft een lustre finish, en na mijn fiasco met Mythology eyeshadow bleef ik uit de buurt van lustre oogschaduwen. Deze oogschaduwen zijn namelijk heel gritty, aangezien er gigantische stukken glitter in zitten. Ze brengen niet makkelijk aan en zijn meestal ook niet mooi om naar te kijken. Maar voor Tempting maakte ik toch een uitzondering. Sindsdien is hij mijn go to-smokey eyeshadow geworden.

mac tempting

Tempting is een heel warme, medium bronze kleur met een antique gold ondertoon. In de pan is de glitter merkbaar, maar op het ooglid niet meer. Tot mijn grote verbazing is Tempting heel makkelijk om mee te werken. Hij is heel gepigmenteerd, relatief glad (voor een Lustre dan toch) en valt makkelijk te blenden.

mac tempting

Wanneer ik in 15 minuten klaar moet zijn, smijt ik Tempting op de oogleden, blend ik het stevig naar omhoog, smudge ik wat kohl langs de wimperrand en klaar. Geen duidelijke foto, maar hier moest ik daadwerkelijk in 15 minuten klaar zijn!

IMG_20140711_185052

Smut

En dan hebben we één van mijn eerste MAC oogschaduwen. Gekocht op aanraden van de MUA en tot op heden nog steeds heel tevreden ermee. Ik heb ooit mijn palette laten vallen en 3 oogschaduwen – waaronder Smut – waren volledig kapot. De enige oogschaduw die ik onmiddellijk opnieuw gekocht heb, was Smut. Ik kan niet leven zonder deze kleur!

mac smut

Smut werd blijkbaar ontworpen met Kate Moss in het achterhoofd. Wat kan je verwachten: een interessante kleur die zich perfect leent tot die grunge look. Ik ben nog nergens een dupe voor Smut tegen gekomen. In de pan lijkt het wederom niet zeer interessant, maar op de huid krijg je een heel spannende mix van donkergrijs, donkerbruin en donkerpaars, dat nét niet zwart lijkt. Het resultaat lijkt op foto niet adembenemend, maar ook dit is één van die kleuren die je in het echt moet zien.

Links: Smut. Rechts: Brun.
Links: Smut. Rechts: Brun.

Kleuren die je niet overal vindt, daarvoor moet je bij MAC zijn! Welke oogschaduwen reken jij onder je favorieten? En oja: als je ook een MAC quad wil samenstellen, dan zou ik zaterdag naar hier terugkeren voor een giveaway!

MAC Eyeshadow – 13.00 euro in pan en 17.00 euro in pot. Te koop bij MAC Cosmetics

28 Comments
 1. Denise

  22/07/2014 09:31

  Wat een prachtige kleurtjes ! Echt super mooi ! X Denise

 2. Fatima Fabulous

  22/07/2014 10:52

  Wauw, echt mooie kleurtjes, en ook goed gepigmenteerd!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/07/2014 11:16

   Ja hé, bij MAC heb ik nog nooit problemen gehad met pigmentatie.

 3. Kiss & Make-up

  22/07/2014 11:24

  Eeeeeh mooie quad! Dit zijn stuk voor stuk kleurtjes die ik ook nog wel zou willen.

  • Jasmijn Cherubijn

   22/07/2014 11:48

   Dan zal je moeten deelnemen aan mijn giveaway op zaterdag

 4. Jana

  22/07/2014 11:34

  Echt heel erg mooie kleurtjes! Ik heb nog maar een oogschaduw van MAC maar wil er zeker meer!

 5. Ilse

  22/07/2014 12:35

  Mooie kleuren! Die ga ik bij m’n volgende bezoekje aan Mac zeker van dichterbij bekijken

 6. DQ

  22/07/2014 14:53

  O wauw, wat een prachtige kleurtjes! En die pigmentatie! Awesome. X

  • Jasmijn Cherubijn

   26/07/2014 10:34

   Bedankt! Was niet eenvoudig om er maar 4 uit te kiezen

 7. Anouk

  22/07/2014 15:30

  Wauwie, wat een mooie MAC kleurtjes. Ik heb zelf nog geen oogschaduw van MAC, maar als ik weer eens in de Bijenkorf ben ga ik deze kleurtjes swatchen!

  • Jasmijn Cherubijn

   26/07/2014 10:34

   Wat hebben jullie geluk dat de MAC in de Bijenkorf zit! In België hebben we enkel free standing stores.

 8. Lieselot

  22/07/2014 16:07

  Ik vind alle kleurtjes wel erg mooi :)! Die pigmentatie is ook ronduit wauw!

 9. Lidewij

  22/07/2014 16:43

  Wow, wat een prachtige kleuren! Ik heb nog helemaal geen oogschaduw van MAC, alleen lipstick en blush. Vex lijkt me heel mooi, dus bedankt voor de tip!

  • Jasmijn Cherubijn

   26/07/2014 10:35

   Graag gedaan! MAC lipsticks vind ik ook heel fijn.

 10. Mme Sophistique

  22/07/2014 17:38

  smut heb ik ook, echt een topkleur, vex staat ook nog op mijn wishlist

 11. Kirsty

  22/07/2014 19:37

  Wat een prachtige kleuren! Vooral Shale vind ik erg mooi! Zelf heb ik nog geen enkele MAC oogschaduw; ik heb tot nu toe alleen nog drie lipsticks en een blush van dit merk

  • Jasmijn Cherubijn

   26/07/2014 10:36

   De lippenstiften werken inderdaad ook verslavend

 12. Sidrah

  23/07/2014 14:41

  Echt leuke kleurtjes! En leuk gepigmenteerd! xx

 13. Lys

  23/07/2014 20:39

  Whoa, de foto van Smut verraste me. Ik had de kleur op het eerste zicht een stuk lichter verwacht. Tempting ziet er een speciale kleur uit, echt mooi!

  • Jasmijn Cherubijn

   26/07/2014 10:37

   Was heel moeilijk om Smut op foto te krijgen, omdat hij naargelang het licht verandert. Maar de swatch is ongeveer correct

 14. Chinouk

  25/07/2014 22:19

  Satin Taupe is één van mijn MAC favorieten! Love that color. Ik heb er twee op mijn wishlist (Wedge en Malt) voor een perfecte nude-look. Verder verschillen de merken heel erg waar ik mijn oogschaduwen vandaan haal ^^.

  • Jasmijn Cherubijn

   26/07/2014 10:38

   Wedge is ook een handige kleur! En nu ben ik ook geïnteresseerd in Malt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.