in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Transparantie troef

Bis un bout. Zegt het je niets? Misschien wel als je deze foto’s ziet.

louboutin bis un bout

Deze fameuze pvc-pumps met rode zolen werden door monsieur Louboutin Bis un bout genoemd. Ze deden hun intrede in 2012 en sindsdien vindt de mode-industrie pvc heel oké.

Gianvitto Rossi - Nicholas Kirkwood - Christian Louboutin
Gianvitto Rossi – Nicholas Kirkwood – Christian Louboutin

Ik vind de Bis un bout-pumps werkelijk prachtig. Maar zijn ze praktisch? (ja, op mijn leeftijd sta je daar bij stil) Snijdt de pvc in je voeten? Stretchen ze uit? En wat als je voeten warm krijgen? Dan lijkt mij dit een prima voetensauna.

Maar de modewereld is niet gestopt bij transparante schoenen, want vorig jaar werden transparante handtassen op ons losgelaten.

Charlotte Olympia - Stella McCartney - Alexander McQueen
Charlotte Olympia – Stella McCartney – Alexander McQueen

Bij deze handtassen denk ik onmiddellijk aan examens in het middelbaar. Ik weet niet hoe het er bij jullie aan toe ging, maar op mijn school moesten we tijdens de examens ons schrijfgerei in een doorzichtige pennenzak of plastic-zak steken, om spiekbriefjes te voorkomen.

Mijn tweede gedachte is: waarom zou je de inhoud van je handtas aan de ganse wereld willen tonen? Zo maak je het wel heel gemakkelijk voor tasjesdieven. (gedachtegang van tasjesdief: hmm, een Nokia 3210? Nee dank u, ik wacht wel tot ik een handtas met iPhone zie.)

Mijn derde en finale gedachte: als ik 700.00 euro uitgeef aan een handtas, wil ik leder!

Pvc en perspex: het is een trend. Vandaag vind je het overal, op Net-a-Porter, maar ook op Asos. Mooi: ja. Praktisch: waarschijnlijk niet. Ik denk dat ik deze aan mij voorbij zal laten gaan. En jij?

2 Comments
 1. Nathalie

  27/01/2014 16:32

  Niets voor mij, maar leuk artikel!

  • Jasmijn Cherubijn

   27/01/2014 17:01

   Bedankt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.