in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Waarom is mijn haar paars

Herinnert u zich nog mijn haar-dilemma? Ik had zin in verandering en had drie scenario’s opgesomd: helemaal zwart, helemaal bruin of een pastel ombre. Paars haar stond inderdaad niet in het rijtje .

IMG_5376

Vorige week ging ik naar de kapper, en was ik zeker van mijn plan: zwart. Maar eenmaal aangekomen in het kapsalon bleek mijn zwarte droom niet onmiddellijk haalbaar te zijn. Mijn haarpunten waren lichtblond, en ik zou eindigen met grauw haar, mochten ze zwarte verf op mijn haar zetten. Zwart haar is eigenlijk donker, donker, donkerrood haar: daarom slaat mijn Aziatisch haar alle tinten oranje uit wanneer het gebleekt wordt. Om terug zwart te gaan, heb ik eerst die warme rode basis nodig.

En toen kreeg ik twee keuzes voorgeschoteld: rood haar of paars haar. Ik denk dat ik met paars een slimme zet gemaakt heb .

IMG_5387

Dus nu loop ik nog rond met een ombre. Een paarse dan nog. Paars haar had ik nog nooit overwogen, maar blijkbaar is het momenteel een hippe kleur. Google 2015 Beauty Trend Report heeft er zelfs een stuk over geschreven!

Een pastel of lavendelkeurige ombre is het alvast niet, maar toch ben ik blij met het resultaat. Ik noem de kleur rode kool meets aubergine. Binnenshuis en in de schaduw lijkt mijn haar bijna zwart. In direct zonlicht springen de paarse tinten in het oog.

IMG_5384
In de zon
Binnenshuis
Binnenshuis

Maar het grootste voordeel aan deze kleur: hierna kan ik nog kiezen of ik helemaal zwart of toch opnieuw blond/bruin ga. Blijkbaar kan ik mijn haar niet meer bleken, mocht ik helemaal zwart gaan. Dat vind ik geen aangenaam vooruitzicht, aangezien ik mijn haar altijd moet bleken, wanneer ik een andere kleur wil. Zelfs bruin heeft geen effect op mijn zwart haar. Keuzes, keuzes, keuzes …

IMG_5379

Maar voor nu loop ik eventjes rond met een paarse ombre. Het is wel wennen om mezelf weer met donker haar te zien. En voor mij is mijn haar momenteel ook heel kort .Maar wat ik hierna zal doen: ik weet het zelf nog niet. Wat zien jullie het liefst: blond, zwart of paars?

12 Comments
 1. Astrid v

  02/01/2016 12:25

  Wauw, wat een prachtige kleur! Anders maar toch niet heel erg ‘in your face’, staat je echt heel erg mooi!

  X

 2. Manon

  02/01/2016 12:28

  Oh ik vind dit zo mooi bij je staan. Zelf zou ik het echt niet durven dat paarse. Zelf rood niet…. maar ik ga binnenkort dat rode misschien wel doen ‘ohhhhh spannend’ Ik snap dat het wennen voor je is, maar nogmaals het staat je mooi!

 3. Jana

  02/01/2016 16:00

  Oh, ik vind het echt enorm tof! Mocht ik in jouw plaats moeten kiezen, ik zou nog een keer voor paars gingen. Het staat je echt heel goed!

 4. Mjay

  02/01/2016 16:06

  Ah ik vind dat paars zo mooi bij jou! Ik zou het nog een keertje overwegen

 5. Jasmine

  02/01/2016 19:05

  LOVE! paars is mijn droom haar voor de uiteindes (mogelijk met andere regenboogkleuren ertussen). Hah stond inderdaad niet in het rijtje, maar het staat je. Prachtige vlecht ook bij het golvend haar, staat erg net. Ik hou het voorlopig wel bij zwart.

 6. Sonia

  02/01/2016 20:19

  Nu paars laten voor een tijdje!!cool en flashy!!

 7. Chahrazad

  02/01/2016 21:23

  Het staat je echt leuk! Maar mocht je teruggaan, dan zou ik naar blond gaan.

 8. Ines

  03/01/2016 19:21

  Ik ben fan Het staat je mooi!

 9. Natasja

  05/01/2016 12:39

  Een mooi alternatief het staat je heel goed!

 10. Liset - Beautydagboek

  15/01/2016 18:35

  Ik vind je haar enorm mooi zo! Leuk dat je voor paarse plukken bent gegaan, ik vind het zeker wat hebben. Ik ga dit weekend mijn haar cherry red verven (naar het donkerbruine toe) en daar heb ik enorm veel zin in :).

 11. glamourista

  19/01/2016 16:45

  Oeeeh I love it! Heeft iets edgy

 12. De Dotties

  11/02/2016 21:42

  Ik vind het echt heel mooi! Ik hou erg van een kleurtje in zwart haar en het staat je ook heel goed! Die vlecht dat je in je haar had met de foto’s vind ik ook erg mooi!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.