in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Zoeva Brushes Haul: 105 Luxe Highlight, 109 Face Paint & 126 Luxe Cheek Finish

Eén van mijn eerste blogposts was over de lancering van Zoeva’s nieuwe kwasten en hun rose gold brush set. Ik moest en ik zou die rose gold kwastenset in mijn handen hebben, maar toen ik een bestelling wou plaatsen, was deze schoonheid helaas al uitverkocht. Oké, sh*t happens. Ik heb me op de wachtlijst geplaatst en om mezelf in tussentijd te troosten, heb ik een aantal nieuwe kwasten besteld.

zoeva brushes

Bestellen bij Zoeva is telkens een zorgeloos proces. Na betaling via PayPal of kredietkaart wordt je pakje zo snel mogelijk verzonden. Bij mij zorgde DHL voor mijn pakje tot aan de grens en daarna nam bpost het over. Met een trackingcode kan je steeds je pakje volgen.

zoeva bestelling

De bestelling is altijd fijn verpakt in een stevige Zoeva-doos. Zoeva zorgt voor een leuk detail door een kaartje met de namen van wie je pakje gemaakt heeft, in de doos te steken (dank u Theresa en Yvonne).  De haren van de borstels worden beschermd door een soort van stevige plastic brush guard en daarna zit de volledige borstel in een zwart tasje.

zoeva bestelling

Zoeva 109 Face Paint

zoeva 109 face paint

Ik wil al een tijdje de NARS Kabuki Artisan 21 Ita borstel, maar hij is momenteel overal uitverkocht en niemand krijgt nieuwe stock binnen. De vorm van deze kwast lijkt me namelijk ideaal om makkelijk te contouren. Toen ik deze Zoeva 109 Face Paint (12.50 euro) zag, dacht ik: laten we deze dupe uitproberen!

Zoeva 109 Face Paint is heel smal en is rechthoekig afgesneden. Hij is best wel klein, of toch kleiner dan ik verwacht had. De kwast bestaat uit zowel natuurlijke als synthetische haren. Daardoor verwacht ik dat de vorm makkelijker behouden zal worden na het wassen.

zoeva 109 face paint

Momenteel voelen de haren stevig genoeg aan om een strakke contour te krijgen. Hopelijk blijven ze net zo stevig na het wassen, want bij Zoeva is dit soms een probleem. Ik hou jullie op de hoogte!

Zoeva 105 Luxe Highlight

zoeva 105 luxe highlight

Zoeva 105 Luxe Highlight (11.50 euro) is wederom kleiner dan verwacht, maar net daarom zo koddig . Deze kwast is zowat de kleine broer van de MAC 138 brush. Zoals jullie weten, is dit één van mijn meest geliefde borstels ooit. Deze 105 Luxe Highlight lijkt me ideaal om nog preciezer te highlighten of af te poederen (bijvoorbeeld rond mijn neus of onder mijn ogen).

Ook deze borstel bestaat uit zowel natuurlijke als synthetische haren. Daarom voelt hij veel steviger aan dan de MAC 138, die enkel uit natuurlijke haren vervaardigd is.

zoeva 105 luxe highlight

Qua grootte en vorm lijkt hij nog het meest op de Real Techniques Contour Brush uit de Core Collection. Ik ben benieuwd of hij even goed zal presteren!

zoeva 105 luxe highlight vs real techniques contour brush

Zoeva 126 Luxe Cheek Finish

zoeva 126 luxe cheek finish

Ik bezit werkelijk geen enkele blush borstel, en dat is geen zever. Ik gebruik vaak een stippling brush of een angled cheek brush om mijn blush aan te brengen, maar ik heb nog nooit een standaard blush brush gehad. Ik vond dat het tijd was om daar verandering in te brengen en kocht deze Zoeva 126 Luxe Cheek Finish borstel (12.50 euro).

zoeva 126 luxe cheek finish

Ook deze borstel heeft zowel natuurlijke als synthetische haren en voelt best wel stevig aan. Aangezien ik nog nooit een blush brush gehad heb, zal ik eerst nog wat moeten experimenteren vooraleer ik mijn mening over deze borstel kan geven.

Zoeva biedt telkens goede kwaliteit aan een degelijke prijs, en ik denk dat deze borstels me ook niet zullen teleurstellen. Als jullie een review over één of meerdere borstels willen lezen, mag je dit zeker laten weten!

Nog een kleine kanttekening: ik ben/was prijs-kwaliteitgewijs heel tevreden van Zoeva, maar het enige wat me niet zo blij maakt, is dat Zoeva constant duurder wordt. Toen ik mijn Very Croc set een aantal jaren geleden bestelde, kostte die 30.00 euro. Nu vragen ze blijkbaar 38.00 euro, terwijl de set nauwelijks veranderd is. En toen ik in juli een aantal borstels besteld heb, heb ik gemiddeld 0.50 euro per borstel minder betaald dan ik nu zou doen. Ik ben van het principe dat de prijzen omhoog mogen gaan als de kwaliteit beter wordt of als de verzendkosten worden afgeschaft, maar dit is allebei niet gebeurd. Vinden jullie dit correct van Zoeva?

4 Comments
 1. Kiss & Make-up

  07/03/2014 14:29

  Boo, inderdaad niet cool dat ze hun prijs stilletjesaan verhogen Ik ben zelf ook een Zoeva fan, en ik heb een paar Zoeva kwasten die ik heel graag gebruik.

  • Jasmijn Cherubijn

   07/03/2014 16:22

   Vind ik ook! Daarnaast gaven ze vroeger regelmatig kortingscodes via hun Facebook, maar daar zijn ze ook mee gestopt. Maar hun kwasten zijn inderdaad fijn in gebruik!

 2. BeautyGlitter

  08/03/2014 11:29

  Heel jammer idd dat de prijzen duurder worden. De rose goude versie was trouwens ook ontzettend mooi wooh!

  • Jasmijn Cherubijn

   10/03/2014 12:54

   Ja hé, ik kan niet wachten tot ik die rose gold brush set in mijn handen krijg!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.