in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Zomer aan de voeten | Mijn zomerschoenen

Dingen die mijn hart sneller doen slaan: solden, designer handtassen en uiteraard schoenen. Mijn liefde voor schoenen zal nooit ofte nimmer groter worden dan mijn adoratie voor handtassen (een mens moet helaas prioriteiten stellen), maar ik zie schoenen toch ook wel heel graag. Vorig jaar heb ik mijn lenteschoenen getoond, en dit jaar is het de beurt aan de zomerschoenen.

En alvast deze verwittiging: mocht je een tenen-fobie of een probleem met slecht gelakte teennagels hebben: dan sla je best deze blogpost over .

SNEAKERS | Adidas

Ergens onderweg in mijn leven ben ik een sneaker-mens geworden. Ik droeg praktisch nooit sneakers toen ik jonger was, maar nu ik bijna evenveel rimpels als een rozijn heb, vond ik blijkbaar dat mijn sneaker-moment aangebroken is.

IMG_9365

Momenteel draag ik met veel liefde mijn Adidas Superstars II. Ze zijn ongelofelijk lomp, maar het zijn ware klassiekers. Ze waren lange tijd overal uitverkocht, maar Adidas heeft onlangs een nieuwe lading op de markt losgelaten. Mocht je ze ook zoeken: ’t is nu de moment.

IMG_9386

FLATS | BOOHOO

Aan ballerina’s kan ik niet veel geld uitgeven. Als ik geluk heb, kan ik ze één seizoen dragen, maar meestal gaan ze zelfs niet zo lang mee. Ik koos voor dit paar, omdat ik de ballerina’s met ronde punt momenteel een beetje beu ben.

IMG_9415

Ik loop al tien jaar met ronde ballerina’s rond, en het was weleens tijd voor verandering . Bij deze: een spitse neus, comfortabel aan de voeten, redelijk elegant en uiteraard goedkoop.

IMG_9461

SANDALS | New Look

Elke mens met brede voeten – zoals ikzelf – moet nu op haar blote knieën gaan zitten en New Look uitgebreid bedanken. New Look heeft namelijk een Wide Fit afdeling, waar je allerlei leuke modellen voor de brede voet aan een goede prijs vindt. Schoenen, laarzen, pumps: die kan ik allemaal in normale breedte kopen, maar wanneer mijn tenen bloot gaan, moet ik een brede pasvorm hebben.

IMG_9422

Ongeveer elke zomer koop ik een paar sandalen bij New Look, en ook dit jaar komen mijn sandalen van daar. Ze zijn kleurrijk, hebben een beetje bling-bling en lopen comfortabel.

Mijn bevallige assistente was uiteraard weer van de partij :)
Mijn bevallige assistente was uiteraard weer van de partij

FLIP FLOPS | Birkenstock

Ik heb eindelijk toegegeven aan de Birkenstock hype. Wat is er mis met me?

IMG_9433

Ik moet eerlijk zijn: ik vind het niet eenvoudig om de Birkenstock’s te combineren, aangezien ik de hippie en ook de verpleegster – look probeer te vermijden. Maar wanneer ik ze kan combineren met strakke lijnen en gesofisticeerde kleuren vind ik dat het best wel meevalt!

IMG_9440

SEMI-FLATS | Simply Be

We gaan van laag naar hoog . Ik heb altijd al een degout gehad van kitten heels. Ik ben nogal van het principe: ofwel sta je op een echte hak, ofwel ga je plat. Dat zielig hakje van 4 centimeter is een schande voor het vrouwelijk ras.

IMG_9438

Maar tijden veranderen, en ook ik heb een paar schoenen met kitten heel gekocht. De hak is 6 centimeter hoog (is dit dan nog een kitten heel?), het is een chunky block heel en de schoen is minimalistisch qua design. En oja, ik zal het zeggen: kitten heels zijn inderdaad heel comfortabel.

IMG_9465

SLUTTY HEELS | Missguided

Eén keer per jaar koop ik een paar schoenen, waarmee ik echt niet kan gaan. Wat zeg ik: zelfs rechtstaan is een serieuze uitdaging met zo’n paar hakken aan. Dit jaar komt mijn paar van Missguided.

IMG_9404

Als ik eerlijk mag zijn: ik vind deze schoenen ongelofelijk ordinair, maar toch moest ik ze kopen . Ze zijn zo slecht dat ze bijna goed zijn. Kijk toch: ze zijn zwart suede, én ze hebben een gouden ketting, én ze zijn meer dan 10 centimeter hoog, én ze gaan toe met veters. Ik vind ze geniaal!

IMG_9523

CLASSY HEELS | Zara

Overdag met slutty heels rondlopen: nee, dank u . Voor dag-schoenen met hak moet je bij Zara zijn.

IMG_9393

Pumps in alle kleuren, met verschillende hakhoogtes en met scherpe neus: Zara, jij bent mijn vriend. Ik koop ze bijna altijd tijdens de solden (meer keus in de winkel à propos), en ik ben er altijd tevreden over. Zo heb ik een blauw paar met enkelbandjes en een klassiek zwart paar met korting kunnen scoren.

IMG_9456

Voilà, dat zijn mijn schoenen! Hoe zit het bij jullie? Welke schoenen dragen jullie het liefst tijdens de zomer? En welke winkels bezoeken jullie graag? Deel gerust jullie schoenen-tips in de comments!

5 Comments
 1. Manon

  11/08/2015 17:30

  Hee maar die slutty heels staan je wel goed hoor! haha en die semi flats ook

 2. Daphne

  11/08/2015 19:54

  Oeh, ik vind die new look sandaaltjes en die flats van Simply Be supergaaf!

 3. Jasmine

  12/08/2015 19:01

  Owh maar slutty heels zijn juist zo leuk OMg dat zijn letterlijk de Adidassen die ik wil! Yep de wide fits bij New Look, geschenk uit de hemel voor de dames die op brede voet leven. Verder vind ik wel schoenen bij Deichmann, Van Haren en winkels op vakantie. Ik koop eigenlijk nauwelijks schoenen in Belgie zelf

 4. Mjay

  13/08/2015 14:58

  De BooHoo flats vind ik héél erg mooi! Bij iemand anders dan toch, want ik ben zo gewend aan die verdomde ronde neus dat ik spitsen lelijk vind bij mezelf
  En uhm die slutties vind ik echt prrrrrrrrrrrrrretty! Ik gun mezelf ook altijd een paar die een beetje “over the top” zijn maar het fijne is dat mijn vriend dat echt super leuk vind Waardoor ik jou slutties toch wel meer dan 1x per jaar zou dragen
  Eigenlijk heb ik steunzolen en zou ik minder hakken moeten dragen maar hey wat moet je iedere dag doen met All Stars of Gabor schoenen (ja echt)? Mijn hakken komen overigens regelmatig van de Avance.

 5. Jana

  15/08/2015 11:06

  Ik ben echt een sneakergirl dus doe mij maar het eerste paar ;D

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.