in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

My Little Pony Haar

’t Is gebeurd: ik heb my little pony/rainbow/zot haar. Ik loop al sinds vorige week dinsdag rond met een peachy pink ombre. Eigenlijk wou ik pastel-tinten in mijn haar, maar mijn kapster (en dat is de allemachtige Stephanie van Bed Head Antwerpen voor de geïnteresseerden) zei dat mijn haar nog geen pastel-tinten aankon. Voor pastel-tinten moet je haar platinum blond zijn, en op dat niveau zit ik nog niet. Daarvoor moest mijn haar nog twee keer gebleekt geworden. Vorige week dinsdag kreeg ik bleach-beurt 1 en over twee maanden mag mijn haar een tweede bleach-beurt krijgen.

Waarschijnlijk zag Stephanie de teleurstelling in mijn ogen. Als alternatief stelde ze voor om mijn ombre in felle kleuren te verven. En aangezien ik mentaal al volledig klaargestoomd was voor kleurrijk haar, stemde ik toe. Ik heb wederom meer dan vier uren in de kappersstoel vertoefd, maar vandaag kan ik je met enige trots mijn nieuwe haarkleur tonen!

IMG_0645 (Copy)

Ik moet zeggen: het is heel moeilijk om alle kleurschakeringen op foto te krijgen. Er zitten namelijk vier verschillende kleuren in mijn haar: lichtroze, felroze, paars en peach. Voor zover ik zelf kan zien, zit bovenaan paars. Op de lengtes heeft ze zowel donkerroze, peach als lichtroze gebruikt. De puntjes zijn allemaal in het lichtroze geverfd. Dankzij de magische handen van Stephanie heb ik nu – ik citeer – Aziatisch suikerspin haar!

IMG_0662 (Copy)

Ik viel bijna van mijn kappersstoel toen ik zag welke producten ze gebruikte om mijn haar te verven. Herinnert u zich mijn teleurstellende ervaring met Bleach London een paar maanden geleden? Wel, diezelfde Bleach London Super Cool Colours zitten nu weer in mijn haar, en ditmaal zijn ze wel zichtbaar. Heel aandachtig heb ik gevolgd hoe Stephanie mijn haar kleurde en die observaties deel ik nu met u . Wat hebben we geleerd:

 • mijn haar was niet bleek genoeg en had wel degelijk een extra bleach-sessie nodig.
 • ik was veel te lui en had de Super Cool Colours op veel te grote stukken haar aangebracht. Laagje voor laagje is the way to go.
 • ik moest veel meer product aangebracht hebben. Stephanie heeft vier haarkleur-potten vol product gebruikt.
 • het product moet wel degelijk op medium droog haar aangebracht worden.
 • foliepapier is je beste vriend.
 • tussendoor het product in je haar “drogen” met een haardroger zorgt voor een langdurig resultaat.
 • 15 minuten rusttijd is niet genoeg. Ditmaal bleef het product een uur in mijn haar zitten.

Tussen jij en ik gezegd: ik ging dit nooit zelf kunnen doen. Maar als jouw haar al bleek genoeg is en je hebt het geduld en de armspieren om je haar zelf te kleuren: ga ervoor! Voor zover ik kon zien, zitten deze kleuren in mijn haar: Washed Out Orange of Awkward Peach, Rosé, The Big Pink en Bruised Violet.

IMG_0622-001 (Copy)

Blijkbaar is het heel moeilijk om te voorspellen hoe lang deze kleur in mijn haar zal blijven. De Super Cool Colours van Bleach London zijn semi-permanente haarkleuringen, maar volgens Stephanie blijft de kleur via deze techniek toch wel een paar weken zitten. Ik had gezegd dat ik geen fluo-effect wou, maar ze zei dat mijn haar eerst wel naar fluo zou neigen, maar dat het na een paar wasbeurten zou verminderen. En zoals steeds had ze gelijk! Momenteel heb ik mijn haar al twee keer gewassen (ik heb dit artikel vorige week geschreven ), en het fluo-effect is daardoor verdwenen. Alleen het felroze zorgt nog voor dat extreme effect, maar het lichtroze, peach en paars beginnen pastel-achtig te worden. Als het zo doorgaat, voorspel ik dat de kleuren nog een tijdje in mijn haar zullen blijven zitten.

IMG_0633 (Copy)

Wat vinden jullie van mijn haar? En zou ik nog een bleach-sessie ondergaan om pastel haar te krijgen?

PS: haar-foto’s maken met veel wind: nooit een goed idee.

IMG_0667 (Copy)

29 Comments
 1. Tineke

  28/12/2014 08:53

  Wauw, wat gaaf! Het staat je ook erg mooi!
  Lies

 2. Jana

  28/12/2014 09:39

  Love it! Ik zou het zelf echt nooit durven maar het staat je echt leuk!

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2014 11:32

   Merci! Ik vond het ook een heel gewaagde keuze van mezelf, haha!

 3. Jasmine

  28/12/2014 14:13

  Ah so cute, I love it! Wat doe je eigenlijk om je haar te beschermen tegen uitdrogen en beschadiging, kzou echt graag mijn haar opvallend willen verven – maar daar moeten geen doden voor vallen?

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2014 11:40

   Haha, doden willen we inderdaad liefst vermijden! De felle kleur heeft eigenlijk helemaal geen invloed op mijn haar. De kleuren van Bleach London zijn eigenlijk pigmenten, en je moet ze niet mengen met developer. Je kan het vergelijken met een kleurshampoo: ze kunnen geen schade verrichten. Bij mij komt de schade van het non stop bleachen. En zonder bleach werken deze kleuren helaas niet op zwart haar. Maar gelukkig is ons Aziatisch haar ontzettend sterk! Om mijn haar redelijk zacht te houden, moet ik een aangepaste shampoo en conditioner zonder SLS gebruiken. Ik gebruik ook regelmatig een masker en breng na elke wasbeurt wat haarolie aan. Ik heb ondervonden dat het heel belangrijk is dat mijn kapper mijn haar op ’t gemak bleekt. Wanneer mijn haar met 40% developer gebleekt wordt, is het echt kapot. Mijn kapster gebruikt nu telkens 20% en voor mijn haar is dat heel doenbaar. Mijn punten zijn waarschijnlijk al 6 keer gebleekt en mijn haar ziet er nog redelijk gezond uit.

 4. Lys

  28/12/2014 18:58

  Holy sh–, love it, Jasmijn!! Hopelijk blijft de kleur nog even zitten. Valt het eigenlijk mee om je haar zacht te houden met zulke felle kleuren?

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2014 11:43

   Helaas blijft de kleur minder lang zitten dan verwacht Momenteel zit ik op twee weken en het echte roze effect is verdwenen. Nu gaat het richting oranje.

   De felle kleuren hebben mijn haar helemaal niet beschadigd. De bleach wel. Ik heb heel sterk haar en daarom kan ik het zo vaak laten bleachen. Om het gezond te houden, gebruik ik een shampoo en conditioner zonder SLS, een heel hydraterend haarmasker en massa’s haarolie.

 5. Chahrazad

  28/12/2014 20:13

  Haha je laatste foto is ge-weldig! Het is wel echt heel cool geworden, je kleur haar.

  x

  • Jasmijn Cherubijn

   29/12/2014 11:43

   Haha, er waren meer mislukte wind-foto’s dan goeie foto’s

 6. Lisa

  28/12/2014 22:53

  Hahah die laatste foto! Leuk dat je die erbij hebt gedaan! Maar even over je haar: super tof! Staat je goed

 7. Nesrin

  29/12/2014 14:33

  Geweldig!! Jammer dat het niet zo lang blijft zitten. En nu is het oranje? What’s the plan? Elke twee weken refreshen?
  De laatste foto is te grappig.

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 11:21

   Nu ben ik weer normaal en ben er eerlijk gezegd ook blij mee.

 8. Michaela

  29/12/2014 21:49

  Wauw echt super knap dat je dat durfde! En het staat je ook nog eens geweldig! Heb zelf blauw haarpoeder en dat doe ik ook aff en toe in mijn puntjes, geeft echt een gaaf effect!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 11:21

   Ja, ik zat al in een midlife crisis, denk ik, haha!

 9. Olivia

  29/12/2014 23:44

  Oh my, wat een moooooie kleur! Ik droom ervan om m’n haar een keertje te verven haha, maar ik denk dat ik maar nog even ermee wacht tot ik wat ouder ben ^^”

 10. Sara - Window On My Wardrobe

  30/12/2014 09:21

  Ooh Jasmijn wat heb je toch fantastisch haar! Het valt echt zo ontzettend mooi! Deed mijn haar dat ook maar… Je nieuwe coupe pink vind ik ook echt heel mooi bij jou staan, echt geslaagd!

  X Sara

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 11:23

   Had er te veel volume spray in gedaan en het klitte samen, dus in ’t echt viel het die dag wat tegen

 11. Birte

  31/12/2014 14:52

  Hahahahaha, die laatste foto: geweldig! Staat je super, dat roze!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 11:23

   De niet zo glamoureuze kant van bloggen mocht ook eens getoond worden, vond ik

 12. Fashion meets Beauty

  01/01/2015 14:25

  HAPPY NEW HAIR! Peachy pink haar zou ik ook graag willen alleen heeft ontzettend lang geduurd totdat mijn haar ontkleurd was tot de kleur die ik wilde dus om het nu weer te verven vind ik ergens ook weer zonde..

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 11:24

   Ja, dat begrijp ik. Was ook een beetje bang om mijn ombre te verven, maar ben heel blij dat het heel goed uitwaste.

 13. Kiss & Make-up

  04/01/2015 16:02

  Aaaaaaah, serious hair envy here! Vind jouw haar sowieso al supermooi (zo lekker lang en vol en dik en aaaargh) en de nieuwe kleur erin is ook echt heel geslaagd!

  • Jasmijn Cherubijn

   25/01/2015 11:25

   Oké, wil niet klagen, en toch zal ik het doen: het heeft ook zijn nadelen. Het duurt meer dan twaalf uren vooraleer mijn haar droog is! Hoe ambetant is dat? Leve de haardroger!

 14. Sefanja Rubina

  28/01/2015 22:46

  Tooof Ik wil al superlang roze/grijs haar, maar m’n haar is zo dood dat het een bleek behandeling vast niet aankan!

  X

  • Jasmijn Cherubijn

   01/02/2015 10:02

   Ai, dat wordt inderdaad gevaarlijk! Mijn kapster zei me ook dat bleach op beschadigd haar minder resultaat geeft. Misschien je puntjes laten knippen en dan de rest laten bleachen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.