in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

And how are you doing?

Mijn blog heb ik altijd omschreven als een persoonlijke beauty blog. Het beauty-gedeelte werd de laatste tijd uitgebreid onder de aandacht gebracht, en vandaag is het tijd voor het persoonlijke aspect. Mijn vakantieplannen, de toekomst van mijn blog, mijn dromen: welkom in mijn leven zoals het nu is!

BLOG

Ik ben dit jaar een slechte blogger geweest, waarvoor mijn excuses dames en heren. Enerzijds was de inspiratie op, anderzijds haalde ik geen persoonlijke voldoening meer uit bloggen. Vorig jaar was statistisch gezien een top-jaar voor mijn blog, maar in dat ene jaar heb ik ook de klappen van de zweep leren kennen. Mijn naïviteit en blinde vertrouwen kregen een serieuze knauw, en op een gegeven moment moet een mens zich afvragen: waar ben ik mee bezig?

bron
bron

Nu wil ik weer zonder stress enkel en alleen voor mezelf bloggen. Mijn veilige blog-cocon waarin ik vroeger comfortabel vertoefde, probeer ik te restaureren. Maar uiteraard ben ik ontzettend blij dat jij daar mijn blog blijft lezen.

Plannen die ik voor mijn blog heb: een nieuw thema (dat wordt weer een interessante belevenis), minimum 3 blogposts per week en mij bijschaven op alle vlakken (fotografie, technisch en uiteraard het schrijven zelf).

VERLOF

Eindelijk heb ik verlof! Sinds vandaag kan ik 3,5 weken doen waar ik zin in heb. Wat staat er op de planning:

tumblr_navzrmzwcx1snd510o1_1280
bron
 • naar Parijs gaan om de Harry Potter tentoonstelling te bezoeken en een schaamteloze selfie onder de Eiffeltoren te maken (daar ben ik vandaag mee bezig ).
 • een week in Normandië rondlopen.
 • opnieuw verbaasd staan van de mix van marginaliteit en decadentie op het jaarlijkse paarden-evenement in mijn thuisstad.
 • citytrippen in eigen land, zoals naar Brussel voor Les Belges in BOZAR, naar Mons voor Van Gogh in de Borinage en naar Han voor – u raadt het nooit – de grotten van Han.
 • en aangezien ik de laatste tijd een slechte blogger ben geweest: op mijn blog neem ik geen verlof .

PUPPY NALA

De tijd vliegt, want puppy Nala is al zes maanden oud. Ze zit momenteel volop in de puppy uglies fase: haar puppy-vacht valt uit, maar de nieuwe vacht is helemaal nog niet volgroeid. Objectief gezien is ze niet de mooiste puppy van het land, maar voor mij blijft ze altijd de mooiste puppy .

Collage

We gaan al een paar weken naar de puppy-school, en da’s een interessante ervaring, zowel voor hond als baasje. Elke zondagochtend moet ik nu vroeg opstaan om vervolgens een uur lang met een zak vol worstjes gebukt op een veld te lopen en constant te commanderen: Nala, zit. Nala, lig. Nala, kijk. Nala, volg. En koppig als ze is, kan ik niet zeggen dat elke les een succes is .

PERSOONLIJK

En voor de rest alles ook in orde met mij! Ik ben op een vreemd punt in mijn leven gekomen, want ik heb het gevoel dat ik nu steeds volwassen, realistische en toekomstgerichte beslissingen moet nemen. Nee, ik zit niet graag op dit punt . Waar is al die vrijheid gebleven?

bron
bron

Eén plan dat al lang in mijn hoofd zit en dat ik waarschijnlijk vanaf september zal verwezenlijken: een cursus visagie volgen. Een tiener moet eigenlijk vanaf zijn veertiende al beslissen wat hij later wil worden. In den tijd heb ik de meest ruime studierichting aller tijden gekozen, namelijk ASO. Mocht ik het opnieuw kunnen doen, dan had ik waarschijnlijk schoonheidsspecialiste gekozen.

Om toekomstgericht te werken (want ahja, zo zijn we nu) en later nooit spijt te moeten krijgen, wil ik vanaf volgend schooljaar een cursus visagie volgen. Mocht ik daarna werk vinden in die sector: des te beter. Mocht ik het daar niet leuk vinden of geen werk vinden: ik heb het tenminste geprobeerd.

Ik zweer het: ooit in mijn leven zal ik gesetteld zijn, en zal ik niet meer de behoefte hebben aan nieuwe uitdagingen. Maar tot dan blijven we vlijtig bezig . En nu de vraag voor jullie: hoe is het met jou? Heb jij grote plannen of nog grotere dromen? Ik lees ze graag in de comments!

5 Comments
 1. Tania

  24/08/2015 10:09

  Oh een cursus visagie zou ik ook nog willen volgen. Geniet van je vakantie.

 2. dresses and daisies

  24/08/2015 10:34

  Een welverdiende vakantie. Heb je ook een shopping wishlist voor parijs?

 3. Jasmine

  24/08/2015 17:15

  Geniet van je vakantie!! Puppy-uglies, jij en je termen :p Een cursus visagie lijkt me ook heel interessant, maar moet eerst een ”nuttig” diploma proberen te halen (invloed van ouders), dusja misschien later volg ik in je voetsporen. Roadtripje Belgie

 4. Lieselot

  24/08/2015 20:34

  Oeh! Veel plezier in Parijs :)!

 5. Mjay

  25/08/2015 09:24

  Ahh geniet van je vakantie! Ben de laatste tijd ook een slechte blogger geweest dus hoop snel je voorbeeld te kunnen volgen Waar ga je de visagiecursus volgen? Ga je zeker geen spijt van krijgen! Heb al dikwijls tegen mezelf gezegd “dit had ik eerder moeten doen”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van JASMIJN 2.0

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Verder lezen