in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Rediscovering old products

U heeft het misschien al opgemerkt: ik koop niet veel make-up meer. Ik ben make-up verre van beu, maar ik zie weinig producten die ik nog écht wil. Vroeger werd ik gek toen ik in de Ici Paris XL of MAC was, maar nu denk ik: hmm, een rode lippenstift: dat heb ik al. Een neutral eyeshadow palette: ik heb al een lade vol. Een nieuwe concealer: nee, dank u, ik blijf wel bij mijn vertrouwde producten. We waren de hoop bijna kwijt, maar het is eindelijk gebeurd: de wijsheid is inderdaad toegeslagen!

En dit betekent ook dat ik nu kan shoppen in mijn eigen stash. Oude producten die in een verloren hoekje lagen, komen weer naar boven. En zo ging het ook met de producten van de Rihanna x MAC collectie. Anderhalf jaar geleden (de tijd vliegt) zat ik nog in mijn “kopen kopen kopen” – mentaliteit, en moest mijn portemonnee er weer aan geloven toen deze collectie werd gelanceerd. Her Cocoa palette werd in het begin vlijtig gebruikt, maar verdween daarna in de achtergrond. Maar aha, daar komt vandaag weer verandering in!

IMG_9613-001

Op mijn gezicht gebruikte ik mijn vertrouwde producten: Giorgio Armani Luminous Silk als foundation, NARS Radiant Creamy Concealer op onzuiverheden, MAC Prep + Prime Highlighter in Light Boost onder de ogen en MAC Set Powder om af te poederen. Onlangs heb ik een nieuwe fles Luminous Silk gekocht, maar ik heb het idee dat de textuur een beetje veranderd is. Nog iemand die dit al opgemerkt heeft?

Hopen bronzer heb ik er tegenaan gesmeten met Chanel Les Beiges in #040. Momenteel weer grote fan van dit spul!

Eenvoudige oog make-up is momenteel mijn dada. Als basis gebruikte ik Urban Decay Primer Potion (die mini’s die je bij palettes krijgt, gaan verrassend lang mee). En daarna kwam mijn vergeten palette naar boven, Rihanna’s Her Cocoa quad. Over mijn volledige ooglid bracht ik de lichte peach kleur aan. Als dupe kan ik de linkse kleur uit het NARS And God Created the Woman palette aanraden.

IMG_9613

Vervolgens ging de medium bruine kleur tot aan mijn crease. Dupe-gewijs komt MAC Woodwinked in de buurt, maar Woodwinked is een tikkeltje koeler en heeft ook meer glans.

De donkerste kleur ging lichtjes aan de buitenkant. De dupe hiervoor is zonder twijfel MAC Mulch.

Op mijn lippen ging dat ander product uit de Rihanna x MAC collectie, namelijk RiRi Woo. Zonder twijfel mijn favoriete rode lip, maar helaas ook limited edition. Mocht je op zoek zijn naar een dupe: MAC Ruby Woo is praktisch dezelfde kleur, maar iets minder mat qua textuur.

Mijn wenkbrauwen werkte ik bij met MAC Lingering en Brow Set in Show Off. Mijn mascara is tot slot de Pür Minerals Big Look mascara.

IMG_9628

Dit is zonder twijfel één van mijn favoriete looks van het moment. Makkelijk en snel om aan te brengen, zomers en toch deftig. Wat doen jullie met producten uit oude limited edition collecties? Verdwijnen ze naar de achtergrond of blijven jullie ze vlijtig gebruiken?

4 Comments
 1. Mjay

  26/08/2015 12:20

  Wauw, wat een mooie look! Heel erg ‘samenhangend’ ofzo? Ik blijf producten wel altijd gebruiken maar ik denk dat het logisch is dat je met een grotere stash al snel producten uit het oog verliest. Dat is ook de reden waarom ik niet naar de winkel hol voor een LE

 2. Jasmine

  26/08/2015 16:26

  Ziet er heel mooi uit, vooral de rode lip maakt het helemaal af! Oude producten worden zeker nog gebruikt. Hoewel mijn ”oude” oogschaduw nog van de kleurrijke fase is en ik momenteel in een neutralere ben beland, probeer ik nog een color accent te maken

 3. Lys

  26/08/2015 18:05

  Riri Woo staat je echt zo mooi! leuke look, ’t geeft net dat tikkeltje meer met de felrode lippenstift. Ik denk niet dat ik producten heb uit een limited edition, maar sowieso moet ik vaker make-up beginnen gebruiken waarvan ik al een tijdje ‘vergeten’ ben dat ik het heb.

 4. Chinouk

  27/08/2015 09:34

  Love that look! Ik gebruik dingen meestal wel tot ze op zijn of oud zijn geworden. En als ik ’t niet meer leuk vind, gooi ik het weg – maar dat zijn meestal budget producten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.