in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Chanel Perfection Lumière vs Perfection Lumière Velvet

Toen Chanel aankondigde dat ze hun Pro Lumière foundation zouden vervangen door deze Perfection Lumière foundation, viel ik van mijn stoel. Pro Lumière was namelijk de tweede high end – foundation die ik ooit kocht en daarna elke dag gebruikte. Ik vond het kortom een prachtig ding. Perfection Lumière was de foundation die Chanel op ons opdrong en Pro Lumière moest doen vergeten.

chanel pro lumiere
En uit nostalgie hou ik het flesje en zelfs nog de doos.

Dat ik nog steeds over Pro Lumière schrijf, zegt genoeg. Perfection Lumière heeft deze schoonheid nooit volwaardig kunnen vervangen. Pro Lumière gaf de illusie van een glow van binnenin. Perfection Lumière is mat. Hoe kan je dit een vervanging noemen?

Bon, dit moest er eventjes uit . Een paar weken geleden kondigde Chanel een nieuwe foundation aan, namelijk de Perfection Lumière Velvet. Dit zou de zomerse en water-based variant van Perfection Lumière moeten zijn. Maar wie van de twee moet jij kiezen? Zet je schrap, want het wordt een uitgebreide vergelijking!

chanel perfection lumiere vs perfection lumiere velvet

 • Verpakking

Laten we beginnen met de verpakking. Zowel Perfection Lumière als Perfection Lumière Velvet bevatten 30 ml. product. Chanel Perfection Lumière zit in een standaard mat glazen Chanel – verpakking met zwarte dop en pompje. Omdat dit een dikke foundation is, kan het pompje verstopt raken. Dan moet je eventjes met een tandenstoker het gaatje weer open peuteren.

chanel perfection lumiere

Perfection Lumière Velvet daarentegen zit in een zwart, plastic omhulsel en heeft geen pomp. Als je de Chanel Vitalumière Aqua foundation hebt, dan zal je deze flacon herkennen. Aangezien deze foundations water-based zijn, moet je de flacon goed schudden voor gebruik. Daarna moet je de foundation uit de verpakking duwen.

chanel perfection lumiere velvet

Perfection Lumière is mooier, maar Perfection Lumière Velvet is compacter en lichter. Ik verkies een pomp boven een dropper, want zo kan ik telkens dezelfde hoeveelheid product gebruiken. Uiteindelijk is dit persoonlijke voorkeur.

 • Kleur

Beide foundations heb ik in Beige 20. Perfection Lumière is wat warmer, terwijl Perfection Lumière Velvet neutraler en donkerder oogt. Op mijn huid is Perfection Lumière een betere match, maar de Velvet – variant is ook bruikbaar.

Links: Chanel Perfection Lumière 20 - Rechts: Chanel Perfection Lumière Velvet 20
Links: Chanel Perfection Lumière 20 – Rechts: Chanel Perfection Lumière Velvet 20

In België bestaat Perfection Lumière in acht tinten (check even de Ici Paris XL – website om te zien welke dit zijn). Perfection Lumière Velvet bestaat maar in zes tinten (Beige Rosé 12 – Beige 20 – Beige 30 – Beige 40 – Beige 50 – Beige 70). In Frankrijk bestaat Perfection Lumière Velvet ook in Beige 10. Dit is een kleur die in België veel verkocht zou worden, dus ik weet niet waarom ze die hier niet gelanceerd hebben. Als je Beige 10 wil kopen, dan kan je dit doen bij Sephora.

Links: Chanel Perfection Lumière 20 - Rechts: Chanel Perfection Lumière Velvet 20
Links: Chanel Perfection Lumière 20 – Rechts: Chanel Perfection Lumière Velvet 20
 • Textuur

Perfection Lumière is een stevige massa. Als je dit op je hand uitpompt, dan blijft het daar liggen. Wanneer je het aanbrengt op je gezicht, voelt het best wel zwaar en dik aan. Je moet met heel dunne lagen werken om een mooi resultaat te krijgen. Dit is een foundation die ik overdag weinig draag, want ik voel hem op mijn huid liggen.

Links: Chanel Perfection Lumière 20 - Rechts: Chanel Perfection Lumière Velvet 20
Links: Chanel Perfection Lumière 20 – Rechts: Chanel Perfection Lumière Velvet 20

Perfection Lumière Velvet daarentegen is heel dun, licht en smeuïg. Deze foundation is water – based, dus je krijgt eigenlijk dik water (bestaat dit?) met pigment. Door de poeder-moleculen droogt hij heel snel. Je voelt wanneer je met deze foundation werkt, dat hij opeens niet meer beweegt en volledig opdroogt.

 • Resultaat

Als je Perfection Lumière met dunne lagen aanbrengt, krijg je een mooi mat resultaat. Je moet deze foundation goed in de huid werken. Het is geen “1-2-3 en hop, we zijn klaar” – foundation. Als je voldoende tijd neemt om hem aan te brengen, oogt hij relatief natuurlijk en niet cakey.

Met minder dan één pompje kan je een heel lichte dekking krijgen. Met anderhalve pomp krijg je een goede medium dekking. Een full coverage – effect kan je bereiken, maar dan zal de foundation niet meer mooi ogen.

Deze foundation hoef ik niet af te poederen en hij blijft een lange tijd op zijn plaats. Soms vind ik hem wat te droog en hecht hij zich na een paar uren aan droge velletjes.

Perfection Lumière Velvet is een snelle foundation. Hij droogt snel én hij werkt snel. Je brengt deze foundation met een buffing brush of met je vingers aan, werkt hem in de huid, voelt hem drogen en hop: klaar.

Sommige mensen tellen het aantal druppels die uit het flesje komen, maar ik duw gewoon de hoeveelheid foundation uit die ik normaal zou gebruiken (anderhalve pomp ongeveer). Zo krijg ik wederom een goede medium dekking. Met deze foundation kan je ook heel lichte en zelfs full coverage dekking krijgen.

Ik poeder deze foundation ook niet af, en ik krijg een absurd natuurlijk, velvet resultaat én gevoel. Je huid voelt zo zacht aan, ongelofelijk! Ik vind dat hij nog langer mooi blijft en dat hij zich minder hecht aan droge huid.

 • Prijs

Perfection Lumière kost tussen de 40.80 en 44.90 euro. Perfection Lumière Velvet kost ietwat minder, en heeft in Sephora een prijskaartje van 39.90 euro. In Ici Paris XL zal hij waarschijnlijk een paar euro’s minder kosten, maar ik vond hem nog niet terug in hun webshop. Voor die mooie glazen verpakking moet je inderdaad wat meer betalen.

 • Conclusie

Perfection Lumière Velvet is een goede zomer-foundation voor mensen met een normale tot gecombineerde huid. Hij voelt licht aan, maar heeft goede dekking en fantastische blijfkracht. Dit is een verfijnde en unieke foundation. Deze textuur heeft uiteraard een prijskaartje, en zal je (nog) niet bij goedkopere merken terugvinden.

Perfection Lumière is een goede foundation voor mensen met een gecombineerde tot vette huid. Met mijn gecombineerde huid draag ik hem het liefst in de zomer, omdat hij in de winter aan de droge velletjes blijft hangen. Op een vette huid kan dit geen probleem zijn (ik had een vette huid toen ik jonger was, en man: wat mis ik die!). Wanneer je een vette huid hebt, kan deze foundation je beste vriend worden! Door je natuurlijke oliën zal je sowieso minder met deze foundation moeten werken en zal hij natuurlijker en minder mat ogen.

Chanel Perfection Lumière vs Perfection Lumière Velvet

Uiteindelijk zijn dit allebei fantastische foundations. Geen van beide reken ik onder mijn meest geliefde foundations, maar dit kan voor jou anders zijn. Als je één van deze twee wil kopen, dan zou ik me baseren op je huidtype en de finish die je wil. Enkel als je een hele droge huid hebt, zou ik ze allebei links laten liggen en kiezen voor Vitalumière of Vitalumière Aqua. Persoonlijk vind ik Perfection Lumière Velvet fijner, maar in putje zomer zal mijn mening waarschijnlijk veranderen. Welke is jouw favoriet?

Chanel Perfection Lumière Foundation – 40.80 euro. Onder andere te koop bij Ici Paris XL en Sephora Frankrijk.

Chanel Perfection Lumière Velvet Foundation – 39.90. Onder andere te koop bij Ici Paris XL en Sephora Frankrijk.

6 Comments
 1. Kiss & Make-up

  09/05/2014 11:00

  Thank you thank you THANK YOU for this! Ik was al een tijdje benieuwd naar een vergelijking tussen de twee! De originele versie is te glowy voor mij, maar de perfection lumiere velvet zou dus wel eens kunnen werken, good to know.

 2. Amber

  12/05/2014 14:43

  Ik heb de perfection lumiere velvet en ben er erg tevreden over! Inderdaad echt super voor de zomer! Ik betaalde r bij een parfumerie in mijn dorp trouwens meer voor.. ik dacht 43 euro.

  • Jasmijn Cherubijn

   12/05/2014 20:14

   Vervelend dat iedere parfumerie zijn prijzen vrij mag kiezen, hé. Meestal zijn deze Franse merken goedkoper in Frankrijk, dus als je ooit in Frankrijk bent, kan je een stevige voorraad make-up inslaan Bij Sephora hebben ze ook vaak acties lopen, dus dan komt het nog voordeliger uit.

 3. Cynthiiaa

  12/05/2014 16:54

  Wat een mooie review! Zelf ben ik namelijk niet bekend met de foundations van Chanel, dus dit kwam echt als geroepen! Beide zijn trouwens prachtig, maar ik ga toch liever de dikkere foundation, maar mijn huid is enorm droog. Dus dan moet ik deze wel laten liggen, maar wat een topvergelijking!

  • Jasmijn Cherubijn

   12/05/2014 20:16

   Pro Lumière ging de ideale foundation voor je geweest zijn, maar die maken ze helaas niet meer. Vitalumière en Vitalumière Aqua zijn beide heel vloeiend en geven niet de beste dekking. Misschien kan je eens een tester vragen van Perfection Lumière Velvet?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.