in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Top 3 Tips – Bronzer

Velen begrijpen dit niet, maar ik hou van een bleke huid. Momenteel ben ik een NC 20, en lichter word ik helaas niet. Wanneer mijn huid in aanraking komt met de zon, word ik onmiddellijk bruin (gelukkig verbrand ik nooit). Nu draag ik elke dag SPF, zit ik meestal in de schaduw en exfolieer ik als een zottin. Dit om huidveroudering tegen te gaan, maar stiekem ook om zo bleek mogelijk te zijn.

Het is nu eenmaal eenvoudiger om van bleek naar gebruind te gaan, dan omgekeerd. Je hebt spray tanning, DIY fake tanning, maar vooral een magisch product, genaamd bronzer! En zo nu en dan hou ik van een goeie hoeveelheid bronzer. Zolang ik geen oempa loempa word, maak ik kwistig gebruik van het bruine goedje. Daarom laat ik je vandaag mijn drie favoriete bronzers zien!

 • Dior – Nude Glow Healthy Glow Summer Fluid #002

Dit is mijn favoriete bronzer, maar het is helaas een limited edition – product uit Diors zomercollectie van 2011. Ik heb hem een jaar later tijdens de solden in de Inno gekocht (zij hebben heel goede solden! Je moet er op de eerste dag bij zijn, een paar mensen omver lopen en misschien wat te gretige handen breken, maar het is de moeite).

dior nude glow bronzer

Deze Nude Glow Summer Fluid is Dior Nude-foundation in bronzer-vorm. Hij is bedoeld als primer, maar ik gebruik hem boven mijn foundation als bronzer. Net als bij de Nude – foundation heeft hij een heel lichte textuur, die snel droogt en werkelijk een heel natuurlijk effect geeft. Doordat het een vloeibare bronzer is, zie je het product niet op je huid liggen en wordt hij één met je foundation en huid.

Het flesje bevat 30 ml. product. Ik breng een heel kleine hoeveelheid aan met een grote stippling brush. Als ik een extra bronze – gevoel wil, gebruik ik een bronzer met poeder-textuur erbovenop.

Als je ook een bronzer in vloeibare vorm wil uitproberen, kan ik Bourjois BB Bronzing Cream aanraden. Deze is ook bedoeld als primer, maar je kan hem ook over je foundation gebruiken. De kleur is roder dan die van Dior Nude Glow en het duurt langer vooraleer hij droog is, maar je krijgt hetzelfde tweede huid – effect.

bourjois bb bronzing cream

De Nude Glow Summer Fluid is nog op eBay te koop, maar dan betaal je wel meer dan hij oorspronkelijk kostte.

 • Chanel – Les Beiges de Chanel #40

Chanel Les Beiges is wederom niet bedoeld als bronzer, maar hé: sommige producten zijn nu eenmaal multifunctioneel!

chanel les beiges

Les Beiges zijn heel fijngemalen, zachte en gesofisticeerde poeders. Ze bevatten geen glitter, maar geven een  soft focus finish. Verwacht dus geen matte finish, die veel setting powders geven.

Ik gebruik dit poeder in #40. In Chanel zit ik tussen #10 en #20, dus deze kleur brengt een mooi contrast.

chanel les beiges

Ik breng Les Beiges aan met eender welke poederborstel. Dit product vindt van zichzelf de weg . Ik hoef nooit veel te blenden en ik weet niet hoe hij het doet, maar na tien seconden vervaagt de rand vanzelf. Het is een plezier om met Les Beiges te werken.

Enige probleem dat ik met dit product heb: Les Beiges is stevig geparfumeerd. Ik ben vreselijk in het omschrijven van geuren, maar blijkbaar is dit de geur van gardenia. Ik heb een gevoelige neus en als ik vijf seconden aan dit ding moet ruiken, krijg ik hoofdpijn. Gelukkig verdwijnt de geur na het aanbrengen.

 • NARS – Laguna

NARS Laguna: waarschijnlijk één van de bekendste bronzers op de wereld. Ik heb hem lange tijd niet willen kopen, omdat hij in de pan niet speciaal lijkt. Zelfs toen ik hem in Sephora swatchte, leek hij zijn geld niet waard. Uiteindelijk ben ik gekraakt, heb ik hem gekocht en heb ik nog geen minuut spijt gehad. Dit spul is puur bronze goddess – heerlijkheid.

nars laguna

Dit is de donkerste poeder-bronzer die ik heb en als je een lichte huid hebt, is het geen bronzer waarmee je kwistig wil werken. Met een stippling brush breng ik een kleine hoeveelheid aan. In combinatie met een stevige highlight, zoals NARS Albatross, lijkt je huid vreselijk sexy. Deze bronzer is geliefd door Rihanna, Selena Gomez en Bar Refaeli. Dit is de look en vibe die Laguna uitstraalt. Dit is niet de meest natuurlijke bronzer, maar op een zwoele zomernacht lijkt hij onweerstaanbaar.

nars laguna

Laguna heeft een heel verfijnde NARS-textuur en bevat gouden micro-glitter. Deze zijn niet zozeer merkbaar op het gezicht, maar geven wel een mooie glans. Een gesofisticeerde bronzer noem ik dit. Als ik er volledig voor ga, gebruik ik eerst Dior Nude Glow en dan wat Laguna erbovenop.

Van links naar rechts: Dior Nude Glow
Van links naar rechts: Dior Nude Glow Summer Fluid – Bourjois BB Bronzing Cream – Chanel Les Beiges 40 – NARS Laguna

Welke bronzer wordt deze zomer jouw beste vriend?

4 Comments
 1. Anouk

  07/05/2014 15:05

  Wat een mooie bronzers heb je zeg! Laguna heb ik ook en die gebruik ik echt elke dag met heel veel liefde.

  • Jasmijn Cherubijn

   08/05/2014 18:08

   En terecht! Laguna is inderdaad een heel fijne bronzer!

 2. BeautyGlitter

  07/05/2014 19:24

  Super handig dat je die normale poeder van CHANEL als bronzer gebruikt! Mijn favoriet is toch wel Hoola van Benefit!

  • Jasmijn Cherubijn

   08/05/2014 18:10

   Ik heb nog nooit Hoola uitgeprobeerd! Eigenlijk heb ik nog geen enkel Benefit-poeder van dichtbij bekeken, want de kartonnen verpakking vind ik wat triestig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.