in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Chilly Weather Wardrobe Essentials

Een paar jaar geleden heb ik voor mezelf beslist: Jasmijn, je moét echt winterkleren kopen. Meestal ben ik in ontkenning over het feit dat het winter is, omdat ik dit niet het leukste seizoen vind (te koud en zo). Maar toen ik een paar jaar geleden de deur opendeed en een halve meter sneeuw voor mijn huis zag liggen, moest ik de realiteit onder ogen zien. Ik woon niet in een exotisch land, en heb wel degelijk winterkleding nodig.

Sindsdien blijf ik maar hardcore winterkleding kopen: wollen truien, stevige botten en warme jassen. Maar helaas hebben we sinds die sneeuwstorm geen harde winter meer meegemaakt. Nu zit ik hier met al mijn kleren .

Aangezien ik nog steeds mee doe aan de #Belgianbloggerscountdowntochristmas op Instagram, en het thema voor vandaag “winterse outfit” is, heb ik eindelijk een reden om mijn winterkleren boven te halen!

Drie trefwoorden omschrijven mijn winterse stijl: faux fur, camel en Uggs. De Uggs: mooi zijn ze niet, diervriendelijk zijn ze nog minder. Maar potverdikke: dit zijn echt de warmste botten aller tijden. Tijdens de zomer wil ik mijn voeten pijnigen met stiletto-hakken en orthopedisch onverantwoorde ballerina’s, maar nu wil ik comfort. De winter is al lastig genoeg .

Een goede winterjas vind ik ook de investering waard. Ik heb deze camel jas vier of zelfs vijf winters geleden gekocht, maar ik blijf ‘m dragen. Het is een klassieker voor een reden.

En dan is er nog de faux fur. Mocht ik durven: ik droeg een faux fur dingetje boven alles. Helaas is mijn stijl niet zo extravagant, maar vandaag smeet ik ‘m toch over mijn jas. Faux fur vind ik een excellente vervanging voor een sjaal.

En om oververhitting te voorkomen (het was buiten 10 graden): voor de rest een dunne jeansbroek van Forever 21, een oversized sweater-achtig iets van ASOS en een hond die ook in de belangstelling wil staan .

Nala, de eekhoorn
Nala, de eekhoorn

Wat mag zeker niet in jouw kast ontbreken tijdens de winter?

7 Comments
 1. Chahrazad

  08/12/2015 09:02

  Wat een gave jas. En wat heb jij toch een schattige hond!

 2. Natasja

  08/12/2015 12:32

  Mooie cameljas, zo eentje wil ik er ook nog wel ! Ik heb nog nooit Uggs gehad of geprobeerd, but who knows. Ik kan me voorstellen dat ze idd wel warm zijn! Laatst heb ik een nieuwe winterjas, sjaal en enkellaarzen gehaald, dus ook ik ben klaar voor de winter.. denk ik

 3. Mjay

  08/12/2015 13:11

  Ugh, voor mij hoeft dat koude weer niet haha! Vorige maand mijn winterkleren uit de doos gehaald en mijn eerste gedacht was ‘huh, dat heb ik precies al 2 jaar niet meer aan gehad’. En nu weiger ik iets nieuw te kopen Vind je outfit heel mooi! Classy cosy Nala verdient het wel om in de belangstelling te staan haha.

 4. Evita / Fashion meets Beauty

  08/12/2015 15:09

  Wat zie je er leuk uit daar! Ik ben ook nog op zoek naar een mooie camelcoat

 5. Manon

  08/12/2015 16:44

  Wat een heerlijke en leuke jas heb je aan!

 6. Jasmine

  08/12/2015 21:07

  Ah real fur on those photos, but still breathing so it’s okay XD Yup totally winter from top to bottom! I need scarves in my life for the winter.

 7. DQ

  09/12/2015 01:45

  Oehh liefde voor die jas! Mooie foto’s ook! X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.