in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favorieten Februari ’14 : Armani, Avène, Pharrell Williams & meer van dat fijns

Op het risico te klinken zoals mijn moeder: hoh, de tijd vliegt toch voorbij! We hebben nog geen echte winter gehad en het is al bijna maart. Het was ook geen winter in mijn make-up tas: de bronzer werd al gretig gebruikt en dewy foundations werden met open armen ontvangen. Dit zijn mijn make-up en skincare favorieten van februari!

favorieten februari jasmijn cherubijn

Skincare

Laten we beginnen met huidverzorging. Mijn huid is al heel veel verbeterd sinds ik gestopt ben met MAC Pro Longwear te gebruiken, maar ik heb nog steeds wat hardcore bultjes en krijg nu ook af te rekenen met heel veel hyperpigmentatie op mijn gelaat (soms lijkt het alsof mijn ganse kin één grote pigmentvlek is).

En in nood kent men zijn vrienden. Mijn beste huidverzorgingsvriend sinds jaren is Avène. Dit Franse farmaciemerk werd me door mijn dermatoloog aangeraden in mijn puberteit. Sindsdien ben ik hun producten blijven gebruiken, want ik behaal steeds goede resultaten met Avène.

huidverzorging

Avène D-Pigment is een relatief nieuw product, dat gericht is op het herstellen en egaliseren van de teint. Het kan op het gelaat gebruikt, maar bijvoorbeeld ook op de handen als je daar last zou hebben van zonnevlekken.

D-Pigment bestaat in twee texturen: een lichte en een rijke variant. Ik heb de rijke versie, aangezien mijn huid heel gedehydrateerd kan zijn in de winter.

Zoals je kan zien, heb ik al gretig gebruik gemaakt van mijn tube. D-Pigment bevat phenylethyl resorcinol  (ingrediënt dat hyperpigmentatie afremt en oplicht) en retinol (vitamine A). In combinatie met mijn Estée Lauder Advanced Night Repair merk ik zeker en vast een verschil op.

peter thomas roth aha bha acne gel

Het volgende product is Peter Thomas Roth AHA/BHA Acne Clearing Gel. Deze gel bevat 2% salicylic acid, 10% glycolic acid, vitamine A en nog meer van dat fijns. Het brandend gevoel onmiddellijk na het aanbrengen is niet zo leuk, maar ik merk wel resultaten op, en dit zonder mijn huid compleet uit te drogen.

Make-up

armani luminous silk

Giorgio Armani Luminous Silk foundation, dat is dikke liefde. Toen ik deze foundation kocht, was mijn huid in een goede bui en merkte ik weinig effect op. Ik vond het een mooie foundation, maar niets fantastisch. Dat veranderde toen het slecht ging met mijn huid. Deze foundation verricht mirakels. Met 1 pompje krijg je heel goede dekking, maar het resultaat blijft natuurlijk en -jazeker- luminous. Hij blijft goed zitten, de foundation plakt niet aan droge velletjes en mijn T-zone wordt niet vettiger. Dit is momenteel mijn favoriete foundation, hoewel mijn kleur #4.5 in de winter net een tikkeltje te donker is.

chanel healthy glow

Ik heb Chanel Les Beiges – Healthy Glow nog maar deze maand gekocht, maar hij is nu al een favoriet. Dit is de beste bronzer die ik ooit heb gehad! Een eerste impressie en swatch vind je in deze blogpost terug.

chanel la diva

Chanel Rouge Allure Velvet in La Diva is nog een recente aankoop. Ik heb beslist dat dit mijn lente 2014 signature lip wordt. Ze heeft de perfecte kleur en textuur (en de verpakking is heel mooi). Wil je me deze lippenstift zien dragen? Kijk dan even hier.

mac pink swoon

Pink Swoon is mijn favoriete MAC blush. De kleur, de textuur, de finish: alles ziet hier goed. Daarnaast vormt hij een prima duo met La Diva, aangezien beide een koele ondertoon hebben.

rimmel brow pencil

Rimmel Professional Eyebrow Pencil is een all time favoriet van me. De kleur black/brown is perfect voor mijn wenkbrauwen. Ik wil geen zwart gebruiken, omdat dit heel hard kan zijn, maar deze heel donkerbruine kleur is ideaal. De textuur is hard genoeg om haartjes te tekenen en het kammetje is heel handig en werkt preciezer dan een spoolie. En het beste van allemaal: dit potlood kost maar 3.89 euro!

& Other Favorites

© MTV
© MTV

Vorige maand stond mijn Spotify bomvol met Pharrell Williams: Pharrell en Robin Thicke, Pharrell en Daft Punk, Pharrell solo, maar vooral: Pharrell en N.E.R.D. Als je zo oud bent als ik, heb je een decennium geleden gegarandeerd op dit liedje gênant staan dansen op alle fuiven:

Uit pure nostalgie heb ik hun Best Of-cd toegevoegd als afspeellijst en sindsdien heb ik constant naar die cd geluisterd. Ik vind hun muziek nog steeds fantastisch en besef nu hoe avant-garde N.E.R.D. was!

© Scenewave
© Scenewave

En nog een wist-je-datje: Pharrell Williams wordt 41 dit jaar. En hij ziet er maar 28 uit! Hij heeft overduidelijk het geheim tot de eeuwige jeugd ontdekt. Grrr, jaloers.

Dit zijn mijn februari-favorieten. Wat zijn de jouwe?

3 Comments
 1. xwiesx

  02/03/2014 20:21

  Wat gebruik je mooie producten! Die foundation lijkt me fijn xx

  • Jasmijn Cherubijn

   03/03/2014 14:49

   Bedankt! Armani Luminous Silk is echt een fantastische foundation. Hij heeft ook geen SPF, dus op de koop toe fotografeert hij mooi. Enige nadeel is het prijskaartje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.