in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Favorieten mei ’14 – MAC, Clinique, Bart Cannaerts & Meer van dat fijns

In mei legt iedere vogel een ei: de eerste zonnestralen van 2014 maken me inderdaad heel lyrisch . De voorbije maand heb ik een ei of twee gegeten en voor de rest geprobeerd mijn armen, benen en voeten klaar te stomen om bloot te gaan. Welkom bij mijn favorieten van mei!

Make-up & Skincare

Begin mei moest ik naar een huwelijk, en hoewel ik geen groot glitter-mens ben, had ik die dag goesting in gigantisch veel schmink en glitter. Het werd een cateye met op het lid een neutrale basis (MAC Paint Pot Painterly + één of andere beige, matte oogschaduw) met in de befaamde outer V smudgy kohl met daarop deze Chanel Illusion d’ Ombre in Mirifique. Ik viel inderdaad best wel hard op tussen alle neutraal geschminkte mensen.

chanel illusion d'ombre mirifique

Illusion d’ Ombres hebben een unieke textuur: het zijn gel oogschaduwen, maar ze hebben de zachtheid van een mousse. In tegenstelling tot bij een mousse, ontstaat er geen putje wanneer je met je vinger in het product gaat. De Illusion d’ Ombre oogschaduwen springen terug in hun oorspronkelijke vorm. Het is heel bizar, maar het werkt!

illusion d'ombre mirifique

Mirifique is een zwarte kleur met zilver glitter en paars-groene shimmer. Door de zilver glitter lijkt de oogschaduw bijna donkergrijs, maar de basis is zwart. Als het licht op de oogschaduw valt, krijg je bijna een wet look effect, aangezien de glitter zo verfijnd is. Misschien niet de beste keuze voor een huwelijk, maar Mirifique is een heel unieke oogschaduw!

De laatste tijd ben ik nogal lui wanneer het op make-up aankomt. Ik werk lange dagen en ’s avonds en in het weekend ben ik te moe om nog weg te gaan. Wanneer ik dan toch een stap uit mijn huis moet zetten, wil ik er deftig uitzien, zonder te veel werk te moeten verrichten. Clinique Chubby Stick in Fuller Fudge is mijn compagnon de route geworden. De textuur is heel romig, het potlood trekt niet aan je huid, het product is heel gepigmenteerd én valt makkelijk te blenden.

chubby stick fuller fudge

Fuller Fudge is een makkelijke kleur om te dragen: bronze met een fijne gouden shimmer. De kleur valt ook makkelijk op te bouwen: met één laag krijg je een subtiele waas, met een paar lagen krijg je de volle kleur.

Op dagdagelijkse basis draag ik lippenstift. Ik hou van felle kleuren met een koele ondertoon, die ik zowel als stain als full-on kan dragen. De koele ondertoon van Girl About Town klopt de vermoeidheid uit mijn gelaat en de felle kleur fleurt mijn gezicht op. En ’s ochtends heb ik dit meer dan nodig!

IMG_7277_filtered1

MAC Girl About Town is een jarenlange favoriet van me. Dit is een Amplified Creme, dus de textuur is heel romig, maar ook heel gepigmenteerd en blijft heel lang zitten. Girl About Town is een fel fuchsia, die ik graag als stain draag. Foundation, concealer, wenkbrauwpoeder, blush, mascara en deze Girl About Town: meer heb ik niet nodig.

Clinique Chubby Stick Fuller Fudge - MAC Lipstick Girl About Town - Chanel Illusion d'Ombre Mirifique
Clinique Chubby Stick Fuller Fudge – MAC Lipstick Girl About Town – Chanel Illusion d’Ombre Mirifique

IMG_7302

We geven het niet graag toe, maar waarschijnlijk heeft elke volwassene soms last van eelt op de voeten. Ik ook. Tijdens de winter kan het me niet zo hard schelen, maar vanaf de lente tot en met oktober moét die eelt verdwijnen. We kennen allemaal die eelt-vijlen, waarmee je kan blijven schrobben tot je arm lam wordt. Toen ik deze Velvet Smooth zag, vreesde ik dat hij niet deftig zou werken, maar wat heb ik me vergist. Where have you been all my life?

Het ziet er eng uit, het geluid is nog enger, en in het begin vrees je dat je geen voetzolen meer zal hebben, maar het werkt! Je zet de kop op de eelt, je draait de Velvet Smooth aan, en dan rollen maar. Als je te hard of te zacht drukt, zal de Velvet Smooth vanzelf niet meer draaien. Vijf minuten later heb je eelt-vrije voeten zonder manuele arbeid te moeten verrichten.

Na het gebruik van de Velvet Smooth waren mijn voetzolen heel droog. Een voet-crème heb ik niet en Elizabeth Arden 8 Hour Cream werkt ook, maar dan krijg je een vettig laagje op je voetzolen. Aangezien ik snel weer op de voet moest zijn, had ik een niet-vette oplossing nodig. Toen dacht ik: ik gebruik mijn betrouwbare Cicaplast Baume B5. En het werkt! Het dringt heel snel in je voetzolen en ze zijn onmiddellijk gehydrateerd. Cicaplast Baume B5 is een krachtpatser van formaat!

la roche posay cicaplast

Voor datzelfde huwelijk wou ik een prachtig stel benen hebben, maar laten we eerlijk zijn: mijn benen (of stompjes zoals ik ze soms noem) zijn verre van perfect. Ze zijn kort, ze zijn te breed en op de koop toe heb ik last van keratosis pilaris. En toch wou ik mijn best doen om ze zo egaal mogelijk te krijgen, dus ik kocht deze Raspberry Body Scrub van The Body Shop. De gewone scrubs van The Body Shop vind ik niet heel goed, maar deze Raspberry Body Scrub is fantastisch!

the body shop raspberry scrub

De scrub ziet eruit als confituur (op de verpakking staat ook dat je het product niet mag opeten. Zou iemand zo stom zijn om dat te doen?), ruikt een beetje naar frambozen en bevat een combinatie van zaadjes en suikerkristallen om grondig te scrubben. En echt waar: na het scrubben met de Raspberry Body Scrub zijn mijn benen nog nooit zo zacht geweest.

the body shop raspberry scrub

En wederom in mijn queeste naar perfecte benen kocht ik deze Lotus Shimmering Body Cream. Shimmer op mijn lijf vind ik nooit een schitterend idee, maar deze shimmer is heel verfijnd, dus je lijkt helemaal niet op een wandelende disco-bal.

rituals lotus body

De body cream hydrateert je huid en de shimmer zorgt voor een gezonde glans op je benen. Wat kan je nog meer wensen?

& Other Favorites

Deze maand ben ik ook naar Bart Cannaerts en zijn show ‘Gaan we nog eens bowlen?’ gaan kijken. Ik heb met een bowling-bal in mijn handen gezeten, plat gelegen van het lachen, diep in mijn binnenste gezegd: dat is een schone vent, maar ik heb ook eventjes over mijn leven nagedacht. Dit is een show met diepgang, dames en heren. Bart Cannaerts behoort terecht bij de top van het stand-up comedy circuit!

CFC65C1C9F29797A363A07162AE9
© VIER

Als je ook een show van hem wil bijwonen, check dan eventjes zijn website om te zien waar hij nog speelt.

Ik weet niet waarom, maar ik heb een boontje voor singer-songwriters. Zet een man voor me met een gitaar en een mooie stem, en ik ben verloren.  Ed Sheerans cd ‘+’ vond ik goed, maar ik kon niet uitmaken of hij een echte singer-songwriter was of een nepperd, die door één of ander management als singer-songwriter werd geportretteerd.

En toen zag ik den Ed op YouTube en wist ik: dit is een muzikant in hart en nieren. Blijkbaar treedt hij altijd solo op. Een gitaar en zijn stem: meer heeft hij niet nodig. Met allerlei technische snufjes creëert hij ter plekke backing vocals van zijn stem en door creatief om te springen met zijn gitaar componeert hij zijn eigen percussie.

Volgende maand wordt zijn nieuwe cd ‘X’ gelanceerd. Ik wacht met spanning af!

ed-sheeran_press-2013-650

Waar hebben jullie van genoten in mei?

14 Comments
 1. Anouk

  29/05/2014 11:11

  Wat een mooie (en luxe) favoriete heb je! MAC Girl About Town is echt super mooi, want it!

  • Jasmijn Cherubijn

   29/05/2014 13:58

   Op make-up vlak ben ik soms een luxebeest. Maar ik koop praktisch al mijn make-up met korting, dus dat scheelt
   Girl About Town is een prachtige kleur! Zou bij je blonde haar ook heel goed staan!

 2. Michaela

  29/05/2014 12:01

  Ohh die Chanel Illusion oogschaduw is echt prachtig! Heb zelf een rose goude daarvan, en ik ben er zo zuinig mee!

  • Jasmijn Cherubijn

   29/05/2014 13:59

   Ik heb al verrassend veel van de mijne gebruikt, terwijl ik dit helemaal niet verwacht had. En een potje gaat blijkbaar heel lang mee!

 3. FSHN Forward

  29/05/2014 17:36

  De bodycreams van Rituals zijn echt heel fijn!

 4. Kiss & Make-up

  29/05/2014 18:35

  Hoe gorgeous is Mirifique?! Prachtige line-up van producten zeg. En Ed Sheeran als afsluiter, hoera, ik ben ook fan Wilde dit jaar naar hem gaan kijken op het Montreux Jazz Festival maar de tickets zijn nu al uitverkocht

  • Jasmijn Cherubijn

   29/05/2014 19:46

   Wat spijtig dat je geen tickets meer hebt kunnen bemachtigen! Hij komt naar Vorst Nationaal in november. Misschien een tripje naar België plannen

  • Kiss & Make-up

   30/05/2014 12:20

   Da’s een goed idee… Da’s een HEEL goed idee zelfs. Thanks miss!

 5. Lien Steyaert

  30/05/2014 09:47

  Oh die oogschaduw van Chanel is echt zo mooi! En ik hou van Clinique.
  xo

  • Jasmijn Cherubijn

   31/05/2014 14:02

   Bedankt! Clinique heeft inderdaad veel fijne producten.

 6. Birte

  30/05/2014 18:29

  Ik heb het normaal ook echt niet voor glitters, maar die Lotus Shimmer Body Cream is een blijvertje en ik ben benieuwd naar die oogschaduw van Chanel op je ogen. Leuk artikel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.