in the pocket of my jeans are only coins and broken dreams
Search

Glasses & make-up

Ik ben bijziend, heb astigmatisme (blijkbaar een veel voorkomend probleem bij het Oost-Aziatische volk. Lactose intolerantie is ook een probleem bij mijn ras. Weetje van de dag ) en moet dus een bril dragen. En sinds halfgod Johnny Depp een bril weer populair gemaakt heeft, durf ik zo nu en dan mijn bril buitenshuis dragen. De meest voorkomende redenen waarom ik mij met een bril laat zien, zijn:

 • mijn lenzen zijn op.
 • mijn ogen zijn te moe en ik krijg voor geen geld van de wereld mijn lenzen in mijn ogen.
 • ik heb een oogontsteking.
 • ik wil er extra slim uitzien.
 • ik heb een puist op mijn neusbrug, die concealer niet kan camoufleren.

Maar als mede-brillendrager weet ik dat een bril en make-up geen fantastische combinatie is. Dit zijn mijn tips om toch netjes voor de dag te komen!

IMG_1992 (Copy)

Voorbereiding

Het eerste – en grootste – probleem: hoe krijg je make-up op je gezicht, terwijl je maar half ziet? Ik steek dan meestal mijn lenzen in, en haal ze onmiddellijk uit wanneer ik klaar ben. Wanneer dit niet lukt, moet je gewoon zo dicht mogelijk bij je spiegel zitten. En daarmee bedoel ik: tien centimeter is nog te ver. Hou je bril bij de hand, zodat je regelmatig je bril op je neus kan zetten om tussentijds te evalueren. Een magnifying mirror kan je ook helpen.

Gezicht

Gebruik je foolproof foundation. Je kent ‘m wel: die foundation die nooit cakey wordt, gemakkelijk aanbrengt en easy peasy blendt. Je wil geen foundation die je extreem moet buffen vooraleer je een mooi resultaat krijgt. Dit zijn mijn aanraders:

Ik neem een kleinere hoeveelheid dan ik normaal gebruik, en breng ‘m meestal aan met mijn vingers. Omwille van de extreem korte afstand tussen mijn hoofd en de spiegel, kan ik geen borstel gebruiken (ik zit constant tegen de spiegel te tikken). Ik breng praktisch geen foundation aan op mijn neusbrug en op de plaatsen waar de bril op mijn neus rust (de zijkant van de neus/onder de ogen en op mijn slapen). Je ziet deze plekken onder je bril toch niet en door de wrijving van de bril op je huid zou de foundation toch verdwijnen.

Daarna doe ik mijn normale concealer-taak, maar sla ik wederom mijn neusbrug over. Onder mijn ogen gebruik ik een goeie light reflecting concealer pen, om de schaduw van mijn bril tegen te gaan. Daarvoor gebruik ik YSL Touche Eclat, of één van de doppelgängers.

Afpoederen doe ik wel met een borstel. Blush gaat ook op de kaken. Als je een pro in contouren bent, kan je dit ook doen. Het vormt een nette balans met de structuur van je bril.

Ogen

Eén tip: hou het zo simpel mogelijk. Je ogen kan je onmogelijk doen met je bril op je neus, dus probeer geen ingewikkelde fratsen uit te halen. Ik hou mijn ogen graag zo groot en zo helder mogelijk. Ik kies meestal voor mijn standaard winged liner met gelliner of liquid liner. Als dit niet lukt, kan je wat kohl langs je bovenste wimperrand smudgen. Gebruik een primer en set ‘m met poeder, en zo blijft de kohl ook een hele dag zitten.

Je kan ook wat highlight toevoegen in je binnenste ooghoeken. Daarna kan je je wimpers krullen, maar persoonlijk doe ik dit liever niet. Wanneer ik met mijn ogen knipper, tikken mijn gekrulde wimpers tegen mijn glazen en dat vind ik zeer vervelend. Wat mascara voor volume (en liefst niet voor lengte, omwille van het tik-gevaar) kan uiteraard wel.

Wenkbrauwen

Als je wenkbrauwen bedekt zijn door je montuur, hoef je niets doen. De mijne piepen erbovenuit, en daarom teken ik ze wat bij. Het houdt opnieuw de strucuur-factor in balans. Doe wederom niet zot en gebruik een product dat je gewend bent.

Lippen

Leef je uit! Je lippen kan je doen mét je bril op. Aangezien de ogen licht opgemaakt zijn, kan je een felle of donkere lip aanbrengen. Ik draag een zware montuur en sterke lippen brengen mijn gezicht in balans. Een aantal persoonlijke toppers:

Afronden

Zet je bril op, kijk waar je fouten hebt gemaakt, zet je bril af en werk de fouten zo goed mogelijk bij. Het resultaat zal nooit even netjes zijn als met lenzen, maar dat geeft niet. Zet die bril vol trots op je neus, kijk über-intelligent en wees trots op het resultaat!

PicMonkey Collage (Copy)

38 Comments
 1. Bianca

  16/09/2014 08:05

  Mooie look en fijne uitleg! x

 2. Mjay

  16/09/2014 08:58

  Super goede tips vind een ander astigmatisme slachtoffer! Zelf krul ik ook nooit mijn wimpers wanneer ik mijn bril op heb, is super vervelend. Met mijn wenkbrauwen zit ik altijd wat verveeld :-S Als ik ze zelfs maar in lichte mate bijteken zien ze er dreigend uit in combinatie met mijn bril..

  • Jasmijn Cherubijn

   16/09/2014 09:10

   Oei, dreiging is niet goed Misschien kan je ze alleen doorkammen met een brow gel?

 3. Yudeska

  16/09/2014 11:07

  Dit zijn hele goede tips! Loving it

 4. Danique

  16/09/2014 11:19

  Ik heb ook altijd problemen met mijn spiegel en kwasten wanneer ik geen lenzen draag! Voor mijn gevoel kan ik dan net zo goed een no mirror make-up challenge doen, haha!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:21

   Haha, zo voelt het inderdaad! We zouden die challenge als een pro kunnen uitvoeren!

 5. Maaike

  16/09/2014 14:02

  Goed artikel! Jouw redenen om een bril te dragen zijn precies dezelfde als de mijne, haha!

 6. Lien

  16/09/2014 18:09

  Ik draag ook een bril, maar meestal draag ik enkel mascara en lipgloss. Maar jouw makeup looks zijn echt stunning!
  Xo

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:24

   Dankjewel! Maar op jouw leeftijd heb je ook nog niet veel make-up nodig Je ziet er van nature al goed uit! Op mijn leeftijd is er al wat meer werk aan.

 7. Mme Sophistique

  16/09/2014 18:51

  hehe zalige foto’s! misschien een vergrotende spiegel een goed idee? ik heb er eentje van babyliss en die is echt zalig, zelfs mijn mama is er fan van en die heeft -6

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:25

   Ja, de babyliss heb ik ook! Het probleem is dat ik een beetje dronken word wanneer ik te lang in dat ding moet staren.

 8. Jasmine

  16/09/2014 19:05

  Echt leuk om te weten hoe jij je make-up dan doet. Dat weetje van het Aziatische volk was ook een ven de dingen die mijn oogarts zei tegen me. Nu was dat geen schok, aangezien al mijn Aziatische vriendinnen ook een bril dragen =] Jij toevallig nog tips tegen damp op je bril?

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:26

   Wou dat ik je kon helpen, maar helaas! Ik kan alleen zeggen: ver weg blijven van warme dingen en situaties, haha!

 9. dresses and daisies

  16/09/2014 20:01

  Zeer duidelijke uitleg! Doet mij eraan denken dat ik mijn bril niet mag vergeten te dragen!! Waar heb ik hem nu weer gelegd??

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:26

   Haha, zoeken naar je bril is altijd een uitdaging!

 10. inspiredbylifee

  16/09/2014 20:05

  Leuk om te zien hoe jij make-up opdoet als je een bril draagt !

 11. Kirsty

  16/09/2014 21:06

  Fijne tips! Ik heb zelf gelukkig geen bril nodig, mij staat het echt niet, maar bij jou vind ik het wel leuk staan!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:27

   Als het ooit zo ver is, zal je ook één vinden die bij jou past

 12. Michaela

  17/09/2014 10:06

  Staat je goed die bril! Ik heb ooit kleurlenzen gekocht, maar kreeg ze ook niet in mijn ogen

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:28

   Kleurlenzen vind ik ook vreselijk om in mijn ogen te krijgen. Die dingetjes zijn altijd flinterdun! Misschien moet je circle lenzen proberen? Die krijg ik makkelijker in mijn ogen!

 13. Natasja

  17/09/2014 12:23

  Nou ik vind je prachtig met een bril op.. en al die redenen zijn verder niet nodig hoor! Ik vind mijn zusje ook zo mooi met haar bril en make-up op, maar inderdaad… je moet wel weten hoe jij je make-up dan op doet! Is toch weer wat anders. Dit zal ze wel leuk vinden om te lezen!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:29

   Ja, ik denk dat alle brillendragers een bepaalde routine opbouwen. Hopelijk vind je zusje het interessant!

 14. Kiss & Make-up

  17/09/2014 12:33

  ‘Ik wil er slim uitzien’ LOL Geweldig. Je vergeet er nog eentje: ‘Ik wil er slim & sexy uitzien’.

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:30

   Haha, ik en sexy? Dat is een combo die niet vaak gebeurt

 15. Saskia

  17/09/2014 12:49

  Haha leuk artikel en leuke redenen om een bril te dragen

 16. DQ

  17/09/2014 19:21

  Goeie tips! Ik draag mijn bril meestal ook niet buitenshuis, tenzij ik te lui ben voor mijn lenzen en dan vind ik het meestal aan het eind van de dag nog wel leuk ook haha! X

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:31

   Mijn ogen zijn me op het einde van de dag vooral dankbaar wanneer ik mijn bril draag, haha!

 17. Renate

  17/09/2014 21:08

  Wat een leuk artikel! Je schrijft trouwens ook zo leuk! Ik wist trouwens al van de Lactose Intolerantie (ik heb het zelf en toen ik research erover deed kwam ik dat feitje toevallig tegen haha – al ben ik zelf niet Oost-Aziatisch!) maar over het artikel: goede tips! Ik zelf draag zo nu en dan ook een bril, maar ik noem het altijd mijn ‘lees, hoofdpijn en vermoeidheids-bril’ want zonder bril zie ik alles gewoon redelijk (ik neem altijd het voorbeeld met een gewone tv en een HD tv haha, zonder zie ik gewoon alles, maar met is alles opeens HD!), maar toch goede tips voor de gene die net als jou bijna niks zien zonder bril!

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:32

   Ah, wat moet het vervelend zijn dat je lactose intolerant bent! Mijn bril begon ook oorspronkelijk als de lees, hoofdpijn en vermoeidheids-bril. Helaas is mijn zicht met de jaren slechter geworden

 18. Birte

  17/09/2014 21:39

  Hahahaha, ik ligt plat van het lachen. Dat van die puist op de neusbrug is echt héél herkenbaar. Op’t werk weten ze dat ik een puist heb, als ik mijn bril draag!

 19. Lieselot

  18/09/2014 17:57

  Heel leuk om te lezen :)! Ik ben echt een ongelofelijk luie trees als het op een ‘bril-look’ aankomt (lees: helemaal geen oogmake-up whatsoever en meestal enkel een laagje gloss!). Het is dan misschien ook vanzelfsprekend dat ik probeer om de bril-look te vermijden :p.

  • Jasmijn Cherubijn

   22/09/2014 10:34

   Haha, ik probeer het ook meestal te vermijden! En eerlijk gezegd: soms kom ik buiten met enkel mijn bril en zonder make-up op. Oeps!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.